LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

11.05.2022 Αναγνώστηκε 548 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ΟΑΚΑ την αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα για την 8η αγωνιστική των Playoffs της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό του Βαγγέλη Κύρκου.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0
Κύρκος
Βαγγέλης Κύρκος
  • Με αρκετές απουσίες ο ΠΑΣ στο σημερινό παιχνίδι αφού δεν είναι στην αποστολή οι Σούλης, Ποζνάνσκι, Γκαρντάφσκι, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Καραγιάννης, Μορέιρα και Κόντε.
  • Με γηπεδούχο την ΑΕΚ οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 24 φορές με την ΑΕΚ να έχει 19 νίκες, 3 ισοπαλίες και ο ΠΑΣ έχει φύγει με τη νίκη σε δύο μόνο παιχνίδια. 
  • Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα από όσες συμμετέχουν στα play off που ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει γνωρίζει την ήττα τόσο στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος όσο και στο πρώτο παιχνίδι των play off στα Γιάννινα.
  • Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Ψαρρή από τη Ζάκυνθο και ο Ανδρέα Μειντανά από την Αχαΐα και τέταρτο τον Βασίλειο Φωτιά από την Πέλλα. Στο VAR θα είναι ο Σέρβος Γιοβάνοβιτς και AVAR ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία.

 Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Μάνταλος, Άμραμπατ.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Τσιντώτας, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Σάκχοφ, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Ρίζος, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα. 

Στον πάγκο βρίσκονται οι Αθανασίου, Παντελάκης, Σιόντης, Οικονομόπουλος, Μπρένερ, Λώλης, Μίνα. 

Το pregame της αναμέτρησης

- Ρίζος και Κύρκος στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, πρώτη φορά βασικοί και οι δύο στο πρωτάθλημα. Ο Ρίζος είχε αγωνιστεί βασικός στο κύπελλο με την ΑΕΛ, ενώ ο Κύρκος έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

 - Με 4-3-3 και τον Μάνταλο βασικό θα παίξει η ΑΕΚ. Μια μόνο αλλαγή από τον Οφρυδόπουλο σε σχέση με τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

- Στο συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ μίλησε ο Άγγελος Λιάσος που βρίσκεται στο βασικό σχήμα και τόνισε ότι η ομάδα θα παλέψει στο ΟΑΚΑ για τη νίκη, όπως σε όλα τα παιχνίδια.

- Οι απουσίες Πίρσμαν, Ποζνάνσκι και Γκαρντάφσκι φέρνουν τον Ρίζο στο βασικό σχήμα στη θέση του αριστερού μπακ.

- Με πολλές αλλαγές και απουσίες σήμερα ο ΠΑΣ, όμως ο Μεταξάς παραμένει σταθερός στο 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Ρίζος, ενώ στόπερ στο κέντρο της άμυνας οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ οι Καραχάλιος και Στάνκο, δεξί χαφ ο Σνάιντερ, αριστερό ο Λιάσος και ο νεαρός Κύρκος πίσω από τον Περέα που είναι στην κορυφή της επίθεσης. 

- Τρεις παίκτες γεννημένους από το 2000 και μετά έχει σήμερα στο βασικό σχήμα ο Ηρακλής Μεταξάς. Είναι οι Ρίζος (2002), Κύρκος (2003) και Λιάσος (2000).

- Λιγοστός κόσμος μέχρι στιγμής στο Ολυμπιακό Στάδιο παρότι η μέρα είναι ηλιόλουστη.

- Ιδανικές οι καιρικές συνθήκες καθώς έχει σταματήσει ο αέρας στην Αττική. Η θερμοκρασία στο ΟΑΚΑ αυτή την ώρα είναι στους 18 βαθμούς Κελσίου.

 - Αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα είναι και σήμερα ο Γιάννης Κάργας, ενώ για την ΑΕΚ το περιβραχιόνιο φοράει ο Μάνταλος.

 Έναρξη της αναμέτρησης

1' Σκληρό φάουλ του Μήτογλου πάνω στον Περέα. Τραυματισμένος και ο επιθετικός του ΠΑΣ, ενώ δείχνει να έχει πρόβλημα και ο αμυντικός της ΑΕΚ.

Με 10 προσωρινά η ΑΕΚ καθώς ο Μήτογλου βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου και δέχεται ιατρική βοήθεια. 

Πρώτη τελική για τον ΠΑΣ στο 5' με γυριστό σουτ του Κάργα μετά από σέντρα του Σάλιακα από δεξιά, μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς. 

6' Ο Μήτογλου της ΑΕΚ συνεχίζει, ωστόσο δείχνει να έχει πρόβλημα και προθερμαίνεται ο Σβάρνας.

10' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Γρήγορη αντεπίθεση από δεξιά, ο Κύρκος τροφοδότησε τον Σάλιακα και κινήθηκε γρήγορα εντός περιοχής, Ο Σάλιακας έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Κύρκος έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

12' Ευκαιρία για την ΑΕΚ από στημένη φάση. Εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Σιμάνσκι ήταν αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι όμως το τελείωμα του ήταν κακό και η μπάλα έφυγε άουτ.

15' Σέντρα του Κριχόβιακ και κεφαλιά του Τσούμπερ στο δεύτερο δοκάρι, μετά την πρώτη απομάκρυνση ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Νέα προσπάθεια του Γκαρσία μετά το κόρνερ, η μπάλα κόντραρε και δεν απειλήθηκε η εστία του Λοντίγκιν.

17' Ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Άμραμπατ που δέχτηκε την ασίστ του Τσούμπερ και βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ διάβασε έξυπνα τη φάση και βγήκε κλείνοντας το οπτικό πεδίο του Άμραμπατ και με το πόδι έσωσε τον ΠΑΣ από το σουτ του Μαροκινού επιθετικού.

Με γκολ του Καμαρά ο Άρης προηγείται με 0-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. 

26' Φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ καθώς η άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει ενέργεια του Άμραμπατ και ο Κριχόβιακ έπιασε το σουτ, ο Λοντίγκιν έκανε την απόκρουση και έσωσε τον ΠΑΣ.

28' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Περέα. Ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα από δεξιά μετά από αντεπίθεση, ο Περέα βρέθηκε αφύλακτος και έκανε την κεφαλιά, όμως δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την βρήκε περισσότερο τον ώμο του Κολομβιανού, με αποτέλεσμα να φύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

33' Διαγώνιο σουτ του Σάλιακα μετά από σήκωμα της μπάλας από τον Καραχάλιο, μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς.

Πολλά προβλήματα από την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣ και η ΑΕΚ πιέζει τον Ρίζο με υπεραριθμίες και τον Άμραμπατ να βγαίνει δεξιά μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία.

35' Νέα σέντρα του Άμραμπατ από δεξιά, ο Λιβάι Γκαρσία την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε άουτ.

37' Μεγάλη και δύσκολη επέμβαση του Λοντίγκιν σε κεφαλιά του Μήτογλου μετά από σέντρα του Μάνταλου, ο Σιμάνσκι προσπάθησε να επαναφέρει και έδιωξε ο Κάργας.

39' Γκολ για την ΑΕΚ. Γέμισμα του Κριχόβιακ από τον άξονα προς τα αριστερά, εκεί βρέθηκε ο Χατζισαφί που έκανε το κοντρόλ και σούταρε με το αριστερό, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.  Ο Λιάσος δεν πρόλαβε τον αριστερό μπακ της ΑΕΚ, ενώ ο Λοντίγκιν στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα βρήκε τα πόδια του και πέρασε από κάτω.

Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

45+2' Πέναλτι για την ΑΕΚ σε χέρι του Κάργα από κοντινό σουτ του Άμραμπατ. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε αρχικά να συνεχιστεί το παιχνίδι, όμως μετά από υπόδειξη του VAR πήγε και είδε τη φάση και καταλόγισε το πέναλτι.

45+5' Γκολ για την ΑΕΚ. Ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, ο Άμραμπατ το εκτέλεσε. Παρότι ο Μαροκινός προσποιήθηκε, ο Λοντίγκιν έπεσε στη σωστή γωνία, όμως δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα καθώς η εκτέλεση ήταν αρκετά γωνιακή και η μπάλα πήγε στα δίχτυα για το 2-0. 

Λήξη του πρώτο ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 από την ΑΕΚ. Οι Γιαννιώτες αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στις πτέρυγες, κυρίως στην αριστερή και η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει πολλούς κινδύνους από τα άκρα κυρίως τον Άμραμπατ. Ο Χατζισαφί (39') άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, ενώ ο Άμραμπατ με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχε το δεύτερο γκολ. Μεγάλες ευκαιρίες ο ΠΑΣ όταν το ματς ήταν στο 0-0 με κεφαλιά του Περέα και σουτ του Κύρκου.

Τέλειωσε ο αγώνας στην Τούμπα. Ο Άρης κέρδισε 0-1 τον ΠΑΟΚ και ανέβηκε στους 56 βαθμούς. 

Διπλή αλλαγή ετοιμάζει ο Μεταξάς με τον Οικονομόπουλο και τον Παντελάκη να ετοιμάζονται να μπουν. 

Έναρξη του δευτέρου ημίχρονου με δύο αλλαγές για τον ΠΑΣ. Ο Παντελάκης μπήκε στη θέση του Κύρκου και ο Οικονομόπουλος στη θέση του Λιάσου.

Ο Παντελάκης θα παίξει τρίτο στόπερ και ο Μεταξάς γυρίζει το σύστημα σε 5-4-1. Οι Οικονομόπουλος θα αγωνιστεί δεξί χαφ. 

Σουτ του Τσούμπερ από δύσκολη γωνία στο 47', η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Φάουλ του Καραχάλιου πάνω στον Μάνταλο οριακά. Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ, φάουλ υπέδειξε ο Διαμαντόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη του VAR.

54' O Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ για την ΑΕΚ, δύσκολα με τα ακροδάχτυλα βρήκε την μπάλα ο Λοντίγκιν και έδιωξε σε κόρνερ.

59' Γκολ για την ΑΕΚ με τον Κριχόβιακ. Γρήγορη αντεπίθεση για την ΑΕΚ, ο Τσούμπερ άνοιξε στον Μάνταλο που άφησε για τον Κριχόβιακ. Ο Πολωνός βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 3-0 για την ΑΕΚ. Κακή αντίδραση από το κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ.

Ρίζος και Περέα θα βγουν εκτός αγωνιστικού χώρου από τον Μεταξά.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ. Στο 63' ο Μίνα μπήκε στο ματς στη θέση του Ρίζου και στο 64' ο Μπρένερ στη θέση του Περέα. 

Εσωτερικές αλλαγές και δοκιμές πλέον από τον Μεταξά. Αριστερό μπακ πλέον ο Οικονομόπουλος, Μίνα στην κορυφή της επίθεσης και ο Μπρένερ δεξιά, ενώ ο Σνάιντερ μετατοπίστηκε αριστερά. 

Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Στο 67' ο Τάνκοβιτς μπήκε στη θέση του Άμραμπατ και στο 68' ο Μοχαμάντι στη θέση του Χατζισαφί. 

69' Κίτρινη κάρτα στον Μάνταλο. 

72' Πέμπτη και τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΣ . Ο Σιόντης μπήκε στο ματς στη θέση του Στάνκο. Αλλαγή αμυντικού χαφ από τον Μεταξά.

73' Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μισελέν μπήκε στη θέση του Λιβάι Γκαρσία.

75' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Αντεπίθεση μετά από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου, σέντρα του Τσούμπερ από αριστερά, ο Κριχόβιακ ήταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, όμως βρήκε την μπάλα με το καλάμι και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία.

78' Ολοκληρώνει τις αλλαγές της ΑΕΚ ο Οφρυδόπουλος. Ο Σάκχοφ μπήκε στη θέση του Κριχόβιακ και ο Ανσαριφάρντ στη θέση του Τσούμπερ.

Με γκολ του Παλάσιος ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ στο Φάληρο και προηγείται με 0-1 του Ολυμπιακού. 

85' Σουτ του Τάνκοβιτς από τη γραμμή της περιοχής, έβαλαν την κόντρα οι αμυντικοί του ΠΑΣ και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά. Ο ΠΑΣ θα φύγει ηττημένος από το ΟΑΚΑ μετά από κακή εμφάνιση και επηρεασμένος από τις απουσίες. 

Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων. 

Διακοπή στο παιχνίδι, κάτω ο Σάλιακας με κράμπα.

Λήξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. Κακή εμφάνιση και δίκαιη ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από την ΑΕΚ. Επηρεασμένος από τις απουσίες ο ΠΑΣ Γιάννινα και άδειος μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ έχασε δίκαια στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι Γιαννιώτες είχαν δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες με τους Περέα και Κύρκο πριν η ΑΕΚ σκοράρει με τον Χατζισαφί (39'), ενώ το χέρι του Κάργα στο φινάλε του πρώτου μέρους και το γκολ-πέναλτι του Άμραμπατ (45+5') έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ΑΕΚ.

 

 

Σχολιασμος