Τον VAR…εσε αλύπητα! ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0

09.05.2022 Αναγνώστηκε 531 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Την πρώτη του νίκη στα Playoffs μετά από 3 ισοπαλίες και 3 ήττες πανηγύρισε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.

Τον VAR…εσε αλύπητα! ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

 Σκόρερ για τους Γιαννιώτες ο Σνάιντερ (77’), ενώ πριν είχαν ακυρωθεί με χρήση VAR άλλα δύο γκολ του ΠΑΣ που είχε πετύχει ο Περέα (23’, 63’). Στους 46 βαθμούς ο ΠΑΣ Γιάννινα, ισόπαλο (0-0) το αθηναϊκό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Τρία γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ χτες το απόγευμα στο «Ζωσιμάδες», ωστόσο μέτρησε μόνο το ένα του Σνάιντερ (77’) και επικράτησε με μόλις 1-0 του Δικεφάλου του Βορρά. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά επικράτησε πλήρως των Θεσσαλονικιών και το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τη συνολική εικόνα του αγώνα.

Με χρήση VAR και για ελάχιστα εκατοστά ακυρώθηκαν δύο γκολ του Περέα, ενώ χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες από τους Γιαννιώτες.

Πώς έπαιξαν

Ενδεκάδα καρμπόν με το ματς με τον Ολυμπιακό χρησιμοποίησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς και στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες». Η διάταξη που προτιμήθηκε από τον 54χρονο τεχνικό ήταν και πάλι το 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρμαν και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Καραχάλιος και Στάνκο, δεξί εξτρέμ ο Σνάιντερ, αριστερό ο Γκαρντάφσκι και ο Ντομίνγκεθ έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Ρουμάνος τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε αρκετές νευραλγικές θέσεις και ξεκινώντας βασικό μετά από αρκετούς μήνες τον Ολιβέιρα. Η διάταξη που χρησιμοποιήθηκε ήταν το 4-2-3-1.

Kάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, δεξί μπακ έπαιξε ο Σάστρε, αριστερό ο Σίντγκλεϊ και στόπερ οι Μιχάι και Βαρέλα. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Τσιγγάρας και Κούρτιτς, δεξί εξτρέμ ο Τέιλορ, αριστερό ο Μουργκ και ο Μιτρίτσα έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ολιβέιρα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ακυρωθέν γκολ Περέα

Ιδανικές για καλό ποδόσφαιρο ήταν χθες οι καιρικές και γηπεδικές συνθήκες στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ.

Στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων βρέθηκαν περίπου 3.500 φίλαθλοι και ανάμεσα τους πολλά παιδιά. Μια πολύ ευχάριστη εικόνα που παρατηρείται στα εντός έδρας παιχνίδια των Γιαννιωτών. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ΠΑΟΚ με τις πολλές αλλαγές που προχώρησε ο Λουτσέσκου ήταν πολύ κακός και παρά τις οδηγίες του προπονητή του να πιέσει ψηλά, δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει προβλήματα για την εστία του Λοντίγκιν.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ έκλειναν πολύ καλά τους διαδρόμους και όποτε δινόταν ευκαιρία, έβγαιναν επικίνδυνα μπροστά. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, παρότι το πρώτο μέρος κινήθηκε σε «ρηχά νερά» και με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Σε μία από τις προσπάθειες των Γιαννιωτών και στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία γενικά στο παιχνίδι, ο ΠΑΣ πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε.

Ο Πίρσμαν έκανε ωραία αλλαγή της μπάλας στον Σάλιακα, ο οποίος με τη μία σέντραρε μέσα στην περιοχή, ο Σνάιντερ έκανε το πρώτο σουτ, ο Γκαρντάφσκι έκανε την προβολή, ο Βαρέλα έβαλε την κόντρα, η μπάλα έφτασε στονν Περέα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η φάση ελέχθηκε από το VAR και υπήρξε στάση αναμονής για την απόφαση Μετά από εξέταση 5(!!!) λεπτών Σιδηρόπουλος και VAR αποφάνθηκαν πώς ο Περέα ήταν εκτεθειμένος την ώρα που πάσαρε ο Σνάιντερ. Άλλο ένα γκολ που ακυρώθηκε σε εντός έδρας ματς του ΠΑΣ, μετά από αυτό με την ΑΕΚ στις 18 Απριλίου και στην ήττα με 2-3. Και δεν ήταν το μόνο στον χθεσινό αγώνα… Οι αμυντικοί του ΠΑΣ συνέχισαν να διαβάζουν καλά τις κινήσεις του Ολιβέιρα και δεν επέτρεπαν στον ΠΑΟΚ να απειλήσει. Αντίθετα, στην τελευταία αξιοσημείωτη προσπάθεια του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ βγήκε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 43' ο Γκαρντάφσκι κατέβασε τη μπάλα πάνω στην πλάγια γραμμή, την πάτησε στον Πίρσμαν, ο Βέλγος αμυντικός την σήκωσε ωραία για τον Γκαρντάφσκι που σέντραρε στον Ντομίνγκεθ, εκείνος πάτησε για τον Πίρσμαν που έβγαλε παράλληλη μπαλιά που όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κανείς συμπαίκτης του.

Τιμήθηκαν οι αθλήτριες του βόλεϊ

Τον χτεσινό αγώνα παρακολούθησε και το τμήμα βόλεϊ γυναικών ΠΑΣ Γιάννινα που πανηγύρισε την άνοδό στην Α2 Εθνική πετυχαίνοντας το απόλυτο νικών στα μπαράζ ανόδου.

Μάλιστα, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους για την άνοδο στην Α2 Γυναικών, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Χριστοβασίλη να προσφέρει ανθοδέσμη στην προπονήτρια Μαρία Μπράγια. Mε το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ηρακλής Μεταξάς προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Έβαλε στο παιχνίδι τον Κύρκο στη θέση του Ντομίνγκεθ και τον Λιάσο στη θέση του Γκαρντάφσκι.

Με τη συγκεκριμένη διπλή αλλαγή, έγινε και εσωτερική αλλαγή από τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, που τοποθέτησε στη δεξιά πτέρυγα τον Λιάσο και στην αριστερή τον Σνάιντερ.

Ευκαιρίες ο ΠΑΣ - κι άλλο ακυρωθέν γκολ

Ο ΠΑΣ μπήκε φορτσάτος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με βάση την εικόνα του αγώνα άξιζε να πάρει το προβάδισμα απέναντι σε έναν αρκετά νωχελικό ΠΑΟΚ. Σε κέφια η ομάδα των Ιωαννίνων, πραγματοποίησε δυο σπουδαίες φάσεις σε δυο λεπτά.

Στο 53’ ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα από δεξιά, με αποδέκτη τον Περέα στη περιοχή, ο οποίος έκανε τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν ο Πίρσμαν έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, με «ποδιά» πέρασε τον Σάστρε και έχοντας μπει στη περιοχή έσπασε τη μπάλα κοντά στο ύψος του πέναλτι.

Η μπαλιά όμως βγήκε στη πλάτη των συμπαικτών του Βέλγου, κατέληξε στον Περέα στην άλλη πλευρά που γύρισε για να κερδίσει τη κατοχή, έκανε το σουτ αλλά έγινε μια κόντρα και χάθηκε η ευκαιρία. Ο ΠΑΣ στο χθεσινό παιχνίδι είχε την ευστοχία σε δυο από τις φάσεις απου δημιούργησε αλλά είχε την γκίνια να του ακυρωθούν δυο γκολ από το VAR.

Ο Περέα στο 63’ πήρε τη μπάλα, ανέλαβε τη φάση μόνος του και με πολύ ωραία ατομική ενέργεια ντρίμπλαρε τους αντίπαλους αμυντικούς, πάτησε περιοχή και ενώ είχε στα δεξιά του τον Σνάιντερ επέλεξε να πάρει τη φάση πάνω του και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη μέσα σε πανηγυρισμούς.

Ο Σιδηρόπουλος μετά από λίγο προσέφυγε πάλι στη βοήθεια του VAR κάτω από αποδοκιμασίες.

Η απόφαση ήταν να ακυρωθεί και αυτό το γκολ μιας και υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση ο Περέα τη στιγμή της πάσας από τον Σάλιακα.

Το τρίτο γκολ μέτρησε...

Παρά τα δυο γκολ που του ακυρώθηκαν, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, κρατώντας τον ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή και προσπαθώντας να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Πασχαλάκη.

«Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε», λέει η παροιμία και ίσχυσε απόλυτα στο χθεσινό παιχνίδι. Στο 77’ ο Σάλιακας έκανε μία γλυκιά σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι που είχε προωθηθεί ο Πίρσμαν, έκανε μία κεφαλιά-πάσα στο ύψος της περιοχής όπου ο Σνάιντερ με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0.

Αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε και ήταν το τέταρτο του Γερμανού επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα. «Οφσάιντ, οφσάιντ, οφσάιντ» φώναξαν οι φίλοι του ΠΑΣ στη κερκίδα, αφού πολλά είδαν τα μάτια τους στο ματς με τον ΠΑΟΚ και χρειάστηκε η ομάδα τους να στείλει τη μπάλα 3 φορές στα δίχτυα για να μετρήσει τελικά μόνο η μία και να πάρει το προβάδισμα στο 77'

. Ο Ηρακλής Μεταξάς έβαλε στο ματς τον Παντελάκη στο 90+3’ στη θέση του Ιάσονα Κύρκου με σκοπό προφανώς να αποσπάσει ο πιτσιρικάς το χειροκρότημα από την κερκίδα και για να τονωθεί κι άλλο η ψυχολογία του μετά την εξαιρετική χθεσινή του εμφάνιση.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου βρήκε άπαντες στο στρατόπεδο των Γιαννιωτών να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στη διαδικασία των play off του πρωταθλήματος της Super League 1 με τους ποδοσφαιριστές του Μεταξά να αποθεώνονται από τον κόσμο.

Η προηγούμενη φορά που νίκησε φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν στις 28 Φεβρουαρίου όταν κέρδισε με 1-0 τη Λαμία για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Παράλληλα, ο ΠΑΣ είχε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ σε εντός έδρας αναμέτρηση από τις 30 Αυγούστου 2015 με σκορ 3-1.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στις 7.30 μ.μ. στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των Playoffs.

Διαιτησία: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς- Χασάν)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (46’ Λιάσος), Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ (46’ Κύρκος - 90+3 Παντελάκης), Περέα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Σίντγκλεϊ, Περέιρα, Κούρτιτς, Μιτρίτσα (64’ Άκπομ), Τέιλορ (79’ Σοάρες), Μουργκ, Ολιβέιρα (56’ Τσόλακ).

Aναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

 

Σχολιασμος