Με στόχο την πρώτη νίκη στα Play Off ο ΠΑΣ Γιάννινα

07.05.2022 Αναγνώστηκε 297 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Τον έβδομο αγώνα του στην καλύτερη εξάδα δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται αύριο το απόγευμα (08/05, 6:00 μ.μ.) τον ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική των Playoffs της Super League, με στόχο του την πρώτη νίκη στο μίνι πρωτάθλημα των έξι πρώτων ομάδων. Διαθέσιμος ο Σνάιντερ που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις, μοναδικό ερωτηματικό ο Ποζνάνσκι. Απορρίφθηκε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για ξένους διαιτητές, η ΚΕΔ όρισε διαιτητή τον Σιδηρόπουλο.

Με στόχο την πρώτη νίκη στα Play Off ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Μετά από 3 ισοπαλίες και 3 ήττες στα Playoffs οι Γιαννιώτες είναι αποφασισμένοι να πάρουν την πρώτη τους νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Μπορεί οι κριτικές να είναι διθυραμβικές για το σύνολο που έφτιαξε ο Ηρακλής Μεταξάς και ο ΠΑΣ να χαρακτηρίζεται ως η πιο μαχητική και καλή έκτη ομάδα από καταβολής Play Off, ωστόσο αυτό δεν αρκεί στο εσωτερικό της ομάδας. Προπονητής και παίκτες επιθυμούν διακαώς μια νίκη για να μην ολοκληρώσουν το μίνι πρωτάθλημα μόνο με ισοπαλίες και ήττες.

Οι Γιαννιώτες είναι η μοναδική ομάδα που σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης μιας και μετράνε μόνο τρεις ισοπαλίες με Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και θέλουν σε αυτό το παιχνίδι που είναι το προτελευταίο στην έδρα του για φέτος να δώσουν χαρά στους φιλάθλους παίρνοντας το πρώτο τρίποντο. Φυσικά το έργο τους μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν είναι και είναι νωπό το 0-4 που πέρασε μέσα από τα Γιάννινα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στην πιο βαριά φετινή ήττα του ΠΑΣ

Ο Δικέφαλος του Βορρά προέρχεται από την ήττα 1-2 στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. ο οποίος κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Θα ψάξει κι αυτός λοιπόν τη νίκη προκειμένου να «γλυκάνει» τους οπαδούς τους. Βέβαια στο μυαλό των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και θεωρείται δεδομένο ότι ο Ρουμάνος προπονητής θα προχωρήσει σε rotation.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία με τον Ηρακλή Μεταξά να περιμένει να δει σε τι κατάσταση είναι ο Λουίς Ποζνάνσκι που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον τετρακέφαλο και δεν προπονήθηκε τις δύο τελευταίες μέρες. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες (πλην των Σούλη, Κόντε και Μορέιρα) είναι στη διάθεση του 54χρονου προπονητή καθώς και ο Σνάιντερ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και προπονήθηκε χτες κανονικά.

Τα πλάνα του Μεταξά

Οι απουσίες των Κόντε και Μορέιρα είναι δεδομένες, οπότε και τα πλάνα του Μεταξά είναι συγκεκριμένα ενόψει ΠΑΟΚ. Μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα στον Φάληρο με τον Ολυμπιακό θα είναι η επιστροφή του Σάλιακα στη βασική ενδεκάδα.

Έτσι μια πιθανή ενδεκάδα για το αυριανό παιχνίδι είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ και Περέα.

Ο Σιδηρόπουλος «άρχοντας» του αγώνα

Στο κενό έπεσε από τον Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ το αίτημα του ΠΑΣ Γιάννινα για ορισμό ξένων διαιτητών στα εναπομείναντα παιχνίδια. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο από τα Δωδεκάνησα να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Βοηθοί του θα είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και ο Κούλα Χασάν από την Ξάνθη ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία. Μοναδικός ξένος θα είναι στο VAR ο Αντρίς Τρειμάνις από τη Λετονία και AVAR ο Μιχαήλ Παπαδάκης από το Ηράκλειο. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτρης Κύρκος από τη Θεσπρωτία.

Σχολιασμος