Μεταξάς: «Ήρθε η ώρα να νικήσουμε»

06.05.2022 Αναγνώστηκε 477 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Το σύνθημα για τη νίκη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έδωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς.

Ο 54χρονος προπονητής τόνισε ότι ήρθε η ώρα μετά από αρκετές αγωνιστικές που η ομάδα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης να κερδίσει αναγνωρίζοντας βέβαια την δυσκολία που έχει ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ.

Μεταξάς: «Ήρθε η ώρα να νικήσουμε»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Ο κ. Μεταξάς επισημοποίησε την αποχώρηση του Σάλιακα λέγοντας ότι ήταν ένας από τους λόγους που δεν τον χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου ήθελε να δει και να δοκιμάσει κάποια πράγματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν ανεβάζει τις προσδοκίες του και τις απαιτήσεις ότι ο ΠΑΣ έχει γίνει μπελάς στις υπόλοιπες ομάδες: «Να τις ανεβάσει δεν ξέρω γιατί οι παίκτες θέλουν πάντα να κερδίζουν. Έχουμε πολύ καιρό να κερδίσουμε και μου λείπει αυτή η αίσθηση. Μην ξεχνάμε ότι όταν ξεκινήσανε αυτά τα παιδιά είχαν άλλα παιδιά δίπλα τους μπορεί τα οποία να έχαναν και σταμάτησαν το ποδόσφαιρο και ασχολήθηκαν με άλλα πράγματα. Εμείς δεν θέλουμε να το σταματήσουμε για αυτό ήρθε ο καιρός να κερδίσουμε».

Για το αν περιμένει τον ΠΑΟΚ επηρεασμένο αφού το πρωτάθλημα κρίθηκε στην έδρα του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Δεν νομίζω. Στο τσακ έχασαν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ένα γκολ χώρισε και αυτούς, ένα γκολ χώρισε και εμάς στην ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια δυνατή ομάδα, στα χαρτιά σίγουρα είναι το φαβορί ωστόσο εμείς θα το παλέψουμε με τις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας σκέψεις και τακτικές και θα δούμε μετά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα». Για το πότε περιμένει να δει συνδυασμό αμυντικού και επιθετικού ποδοσφαίρου μιας και μένουν ακόμη τέσσερα παιχνίδια για το τέλος των play off: «Το περιμένω κάθε φορά. Νομίζω στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν ήμασταν τόσο ανοιχτοί όσο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μπορεί να κάνουμε το επόμενο βήμα στα υπόλοιπα παιχνίδια και να το δούμε, ποτέ δεν θα πω τέλεια, γιατί θα σταματήσω να δουλεύω αν γίνει αυτό, αλλά να φτάσουμε κοντά στο καλύτερο που μπορούμε να δώσουμε».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Σάλιακα στη βασική ενδεκάδα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Είναι απλό. Την εβδομάδα πριν τον Ολυμπιακό ο Σάλιακας δεν έκανε καλές προπονήσεις. Το συζήτησα μαζί του και συμφώνησε, εκτός την τελευταία μέρα όμως στις υπόλοιπες προπονήσεις δεν ήταν αυτός που ξέρω με το πάθος. Νομίζω ότι μόλις μπήκε στον αγώνα το είδαμε αυτό γιατί έκανε ένα φάουλ που δεν χρειαζότανε και έγινε μια επικίνδυνη φάση. Είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού αλλά εκεί δεν φταίει μόνο ένας. Μετά όμως βελτιώθηκε και πήγαμε πολύ καλά γιατί καλύψαμε και τις τρύπες που είχαμε από την αριστερή πλευρά. Το δεύτερο σκεπτικό είναι ότι ξέρουμε όλοι ότι θα φύγει ο Σάλιακας και επειδή η αγορά δεν μας έφερε αυτό που ψάχνουμε το πολύ καλό και φθηνό, είπαμε να δοκιμάσουμε να κοιτάξουμε για χαφ και νομίζω ότι ο Γκαρντάφσκι έδειξε ότι πήγε καλά ως αριστερό μπακ και είναι πιο εύκολο να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Για το αν θα αντέξει η ομάδα με το μικρό ρόστερ που έχει τα τέσσερα ματς σε 10 μέρες: «Το σκέφτομαι ναι, με προβληματίζει όχι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αυτοί είμαστε αυτό λέω από την αρχή του πρωταθλήματος. Είμαστε αυτοί, με αυτές τις δυνάμεις, με αυτό το ρόστερ, με αυτές τις δυνατότητες στις αλλαγές και ότι είναι να έρθει θα έρθει. Θα σκεφτούμε μαζί με το υπόλοιπο τιμ τι είναι το καλύτερο σε κάθε αγώνα να ξεκινήσουμε»

Για τις απουσίες: «Ο Ποζνάνσκι θα προσπαθήσει αύριο αν μπει και αυτός είμαστε κομπλέ».

Για το αν έχει ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός: «Ναι. Όλο το χρόνο γίνεται αυτός ο σχεδιασμός».

Για το αν θα μείνει ο κορμός ή θα υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις: «Θα το δούμε».

Σχολιασμος