Με ερωτηματικά ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ

22.01.2022 Αναγνώστηκε 576 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Με αρκετά προβλήματα και απουσίες λόγω τραυματισμών, κορωνοϊού και μιας τιμωρίας, αλλά με περίσσειο πάθος και αποφασιστικότητα θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο «Γεώργιος Καραισκάκης» του Φαλήρου στην αυριανή (23/01, 7:30 μ.μ.) αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Super League. Προπονήθηκαν χτες οι Σούλης και Μορέιρα, απών ο Σνάιντερ. Ερωτηματικό η αποστολή των Γιαννιωτών που θα ανακοινωθεί σήμερα.

Με ερωτηματικά ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Μετ' εμποδίων πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο λόγω των κρουσμάτων κορονωϊού , αλλά και των κοινών ιώσεων που ταλαιπωρούν τους ποδοσφαιριστές και έχουν κάνει τον Ηρακλή Μεταξά να ψάχνει για λύσεις μέσα από διάφορες αλχημείες.

Εκτός των γνωστών απουσιών (Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Περέα και Γκαρντάφσκι) ήρθαν να προστεθούν και οι ιώσεις των Σούλη και χθες του Σνάιντερ που καθιστούν αμφίβολη τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Σούλης την Πέμπτη δεν προπονήθηκε την Πέμπτη, όμως χθες μετά από το «πράσινο φως» που δόθηκε από το ιατρικό επιτελείο συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης όχι όμως στο δίτερμα αφού στη συνέχεια έκανε ατομικό. Αντίθετα, ο Ηρακλής Μεταξάς μπορεί να υπολογίζει σίγουρα στους Σιόντη και Οικονομόπουλο που επιστρέφουν, ενώ ο Μορέιρα συμμετείχε κανονικά χτες σε όλη την προπόνηση και το πιθανότερο είναι ότι θα είναι στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε χτες με πρωινή προπόνηση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, οικογενειακό δίτερμα και τελειώματα φάσεων με σέντρες από δεξιά κι αριστερά. Η σημερινή προπόνηση θα είναι η τελευταία και στη συνέχεια ο Ηρακλής Μεταξάς θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αναχωρήσει το μεσημέρι για την Αττική.

Τα πλάνα του Μεταξά

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στον ΠΑΣ φαίνεται ότι ο Ηρακλής Μεταξάς έχει κατασταλάξει σε μεγάλο ποσοστό στο πώς θα παραταχθεί η γιαννιώτικη ομάδα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι θέσεις που παίζονται είναι 2-3 και συγκεκριμένα του τερματοφύλακα. Αυτή θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του Σούλη. Αν ο Πατρινός πορτιέρο δεν είναι έτοιμος, τότε θα αγωνιστεί ο Αθανασίου που είχε κάνει και πέρυσι εντυπωσιακή εμφάνιση στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Φαίνεται πως έχει κλειδώσει η είσοδος του Παντελάκη στο βασικό σχήμα, ενώ θα ξεκινήσει ο νεαρός Μίνα στη θέση του Σνάιντερ εφόσον δεν μπορέσει να αγωνιστεί ο Γερμανός. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι ο Μεταξάς θα αναγκαστεί να αφήσει για πρώτη φορά το 4-4-2 και θα πάει σε ένα διαφορετικό σχηματισμό. Στη χθεσινή προπόνηση δοκίμασε τον Παντελάκη σε δύο διαφορετικούς ρόλους, αρχικά στα χαφ και στη συνέχεια προωθήθηκε στην επίθεση, όπως είχε γίνει και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Αθανασίου, Σάλιακας, Ρίζος (Οικονομόπουλος), Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Τριάδης Π., Μπρένερ, Σνάιντερ (Μίνα).

Ο Περράκης «άρχοντας» του αγώνα

Ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι οι Πέτρος Πάτρας και Ηλίας Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία και τέταρτος ο Δημήτριος Μαλούτας από την Ημαθία.

Στο VAR θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα και AVAR η Χρυσούλα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Σταύρος Φλώτσιος από τη Βοιωτία.

Να σπάσει την παράδοση

Άκρως αρνητικός είναι ο απολογισμός του ΠΑΣ Γιάννινα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Σε σύνολο 25 αναμετρήσεων σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας, οι ερυθρόλευκοι μετρούν 21 νίκες, τέσσερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΣ αγνοεί τη χαρά της νίκης σε επισκέψεις του στην έδρα του Ολυμπιακού. Συντριπτική είναι η υπεροχή του Ολυμπιακού και σε επίπεδο τερμάτων, καθώς έχει σκοράρει 67 φορές έναντι 15 του ΠΑΣ. Από τις τέσσερις ισοπαλίες που απέσπασε ο ΠΑΣ οι δυο είναι λευκές (σεζόν 1976-77 και 1981-82) και οι δυο με σκορ 2-2 (σεζόν 2009-10 και 2014-15).

Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που πήρε αποτέλεσμα (2-2) ο ΠΑΣ στο Φάληρο ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 2014 όπου για την ομάδα τότε του Πετράκη σκόραραν οι Μιχαήλ και Γιάκος. Βαριές ήταν με σκορ 5-0 υπέστη ο ΠΑΣ τις σεζόν 2016-17 και 2018-19, ενώ με το εξίσου βαρύ 5-1 ηττήθηκε τρεις φορές(1975-76, 1983-84,2015-16). Στο παιχνίδι πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν που έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2021, ο ΠΑΣ στάθηκε παλικαρίσια αλλά λύγισε από την κεφαλιά του Χασάν στην εκπνοή του αγώνα(1-0), ενώ τελευταία φορά που επισκέφθηκε ο ΠΑΣ το «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου όπου ηττήθηκε με 3-1 και αποκλείστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021.

Σχολιασμος