Μεταξάς: «Το μυαλό μου είναι 100% στον ΠΑΣ, θα πάρουμε επιθετικό»

14.01.2022 Αναγνώστηκε 765 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο, τις δεδομένες απουσίες και τα προβλήματα μίλησε σήμερα ο Ηρακλής Μεταξάς στην καθιερωμένη media day. Ο προπονητής του ΠΑΣ απάντησε και στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, ενώ σχολίασε και τη μεταγραφολογία των ημέρων λέγοντας ότι θα αποκτηθεί σίγουρα επιθετικός στη θέση του Μιλιντσεάνου.

Μεταξάς: «Το μυαλό μου είναι 100% στον ΠΑΣ, θα πάρουμε επιθετικό»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηρακλή Μεταξά:

Για το ποιοι παίκτες υπολογίζονται για το ματς με τον Ατρόμητο από αυτούς που έχουν επιστρέψει: «Ακόμη και σήμερα δεν το γνωρίζω αυτό. Το ένα θέμα ήταν να επιστρέψουν και το άλλο πως μπορούν να παίξουν και σε αυτό το σημείο εμείς δεν θέλουμε να τους βάλουμε σε κίνδυνο. Μιλάμε συνέχεια με τους γιατρούς και με τα παιδιά και θα το αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή».

Για τους παίκτες που θα απουσιάσουν σίγουρα από το ματς με τον Ατρόμητο: «Οικονομόπουλος, Πίρμαν, Κόντε, Λοντίγκιν και Σιόντης».

Για τα πολλά προβλήματα που έχει ο ΠΑΣ αυτή την περίοδο και αν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να ανταπεξέλθει σε αυτά: «Δεν θα αλλάξει τίποτα όπως το έχω πει και στην αρχή. Το θέμα είναι ότι παίζουμε την Κυριακή με έναν αντίπαλο που για εμένα σαν προπονητή δεν ξέρω τι με περιμένει. Ο Ατρόμητος έχει αλλάξει προπονητή, επιστρέφουν κάποιοι παίκτες και είναι η πρώτη φορά που εγώ σαν προπονητής δεν είμαι έτοιμος να πω ότι ξέρω πως είναι ο αντίπαλος. Για αυτό στρέφουμε το μυαλό μας στα δικά μας και στα καλά και στα άσχημα που δείξαμε στο προηγούμενο παιχνίδι και αυτό προσπαθήσαμε αυτή την εβδομάδα να βελτιώσουμε. Ωστόσο δεν βοηθάει ότι αλλάζουμε το σχήμα λόγω των απουσιών αφού και αυτούς που έχεις δεν μπορείς να τους βάλεις να δουλέψουν εντατικά στην προπόνηση, ωστόσο αυτό προσπαθούμε και περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι. Όλα τα άλλα θα τα δείξει η πορεία».

Για το αν είναι δεδομένη η μεταγραφή του Πίρσμαν στον Άρη ή θα παίξει κάποιο παιχνίδι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου: «Ο Πίρσμαν αυτή τη στιγμή είναι παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα απλά τώρα είναι άρρωστος. Όλα τα άλλα δεν είναι δικά μου θέματα»

Για το αν θα ενημερωθεί όταν φύγει κάποιος παίκτης από τον ΠΑΣ ή πριν γίνει αυτό: «Όλα τα θέματα τα συζητάμε μαζί. Πιο πολύ δικό μου θέμα γίνεται όταν βγαίνουμε στο χόρτο και βλέπω ποιους παίκτες έχω στη διάθεση μου, εγώ δουλεύω με τους παίκτες που έχω στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα»

Για το αν έχει γίνει συζήτηση με τον πρόεδρο για παίκτες που τον ενδιαφέρουν να έρθουν στην ομάδα: «Αυτές τις συζητήσεις τις κάνουμε όλο το χρόνο. Βλέπουμε παίκτες, τους παρακολουθούμε στην τηλεόραση, στο ίντερνετ, υπάρχουν επαφές με ομάδες και δεν είναι κάτι που το κάνουμε μόνο αυτή την περίοδο. Εγώ πιστεύω ότι αν θες να πάρεις έναν παίκτη το καλοκαίρι πρέπει από τώρα να έχεις κάνεις τις επαφές και να τον έχεις δει γιατί αν πας τελευταία στιγμή δεν θα κάνεις τίποτα. Εμείς τα συζητάμε τώρα δημόσια και εσείς τα γράφεται ενόψει τις μεταγραφικής περιόδου αλλά η δουλειά μας είναι να συζητάμε όλο το χρόνο».

Για το αν θα ψήφιζε υπέρ ή κατά της διακοπής του πρωταθλήματος αν ήταν πρόεδρος της Super League: «Δεν θέλω να το σχολιάσω. Είπα ότι είχα να πω, δεν είμαι ειδικός, ήθελα να εξηγήσω τα προβλήματα που έχουμε για να τα βάλουν μέσα στις σκέψεις τους όταν θα έπαιρναν τις αποφάσεις. Πήραν αυτές τις αποφάσεις και θα δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει».

Για το αν πιστεύει ότι αυτό γίνεται ανάλογα με το ρόστερ που έχει η κάθε ομάδα: «Μιλάμε για υγεία. Αυτό λέω και τώρα ότι πάνω από όλα είναι η υγεία».

Για το ότι έπεσε το όνομα του στο τραπέζι να αναλάβει την Εθνική ομάδα παράλληλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Εγώ είμαι προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και το μυαλό μου είναι 100% πώς θα παίξουμε με τον Ατρόμητο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν τον ενδιέφερε στο μέλλον να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας: «Σας έχω πει και άλλη φορά ότι έχω ξεφύγει από αυτά τα σχέδια και αυτά τα πλάνα. Θέλω εκεί που είμαι να δουλεύω και αυτό το μήνυμα περνάω και στους παίκτες δούλεψε εκεί που είσαι τώρα και μην σκέφτεσαι για το μετά. Αν δουλέψεις καλά το μετά θα είναι πάντα καλό. Αν πει ένας παίκτης τώρα ότι θέλει να πάει στην Άουγκσμπουργκ αυτό είναι το σχέδιο μου, γιατί να μη πας στη Μπαρτσελόνα, δούλεψε και ανάλογα με την αξία θα έρθει το επόμενο βήμα. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία και αυτό προσπαθώ να φέρω και στους παίκτες».

Για το αν έχει αποφασίσει ότι πλέον στόχος είναι τα play off ή εξακολουθεί να βλέπει παιχνίδι με παιχνίδι τα θα γίνει: «Έτσι ακριβώς είναι. Γιατί να αλλάξω κάτι; Δηλαδή πριν δεν είχα στόχους γιατί φοβόμουνα; Σας είπα ότι δεν έβαλα στόχο γιατί δεν ήθελα να μειώσω την προσπάθεια των παικτών. Εσείς μιλούσατε από την αρχή για να μείνουμε κατηγορία να μην πέσουμε από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, είχαμε τέτοια σενάρια στην αρχή. Αν είχα αυτό το στόχο μπορεί να μην είχαμε αυτούς τους βαθμούς για αυτό στο επόμενο παιχνίδι και με κάθε νίκη μπαίνουν και οι στόχοι αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά δεν μιλάμε μόνο για στόχους, μιλάμε για το τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο, ποιες κινήσεις, πώς να κλείσουμε καλύτερα κάποιους χώρους που ο ΟΦΗ μπήκε σε κάποιους χώρους αλλά πάλι είχαμε εκείνα τα καλά στοιχεία για αυτό και δεν μας έβαλε τα τρία γκολ που έβαλε στο επόμενο παιχνίδι και αυτά είναι τα πράγματα που μπορώ να επηρεάσω. Όλα τα άλλα θα έρθουν».

Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές και ειδικά αν θα έρθει ο Ολλανδός επιθετικός: «Αφήσαμε ένα παιδί (σ.σ.Μιλιντσεάνου) να φύγει και πρέπει να την κλείσουμε αυτή τη τρύπα θα γίνει μια μεταγραφή σίγουρα».

Για το αν αντικατασταθεί όποιος παίκτης αποχωρήσει: «Δεν είναι σαν κανόνας αυτό, αλλά έχουμε μικρό ρόστερ και δεν μπορούμε να αφήσουμε πολλούς να φύγουν χωρίς να έχουμε αντικαταστάτες. Αυτοί μπορεί να είναι και από την Κ 19 που έχει πολύ καλή πορεία. Έναν αριθμό παικτών για να μας βγαίνουν οι προπονήσεις, ειδικά τώρα με τα κρούσματα, πρέπει να τον κρατάμε στάνταρ, γιατί έχουμε μικρό ρόστερ. Άλλη ομάδα μπορεί να αφήσει και τρεις παίκτες να φύγουν και να μην χρειαστεί κανένας. Εμείς αν χάσουμε τρεις θα είναι πολύ για μας».

Σχολιασμος