Ανασκόπηση ΠΑΣ Γιάννινα 2021- Μέρος Α' (video)

29.12.2021 Αναγνώστηκε 531 φορές #Κύπελλο Ελλάδας #ΠΑΣ Γιάννινα

Δυο εικοσιτετράωρα απομένουν για τη δύση του 2021, μιας ακόμη χρονιάς που στιγμάτισε ολόκληρη την ανθρωπότητα με γεγονότα που θα έχουν να διηγούνται οι ιστορικοί του μέλλοντος, με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού και δυστυχώς συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους και άλλους να βιώνουν από κοντά τον εφιάλτη της Covid-19 στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.

Ανασκόπηση ΠΑΣ Γιάννινα 2021- Μέρος Α' (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Όπως ήταν φυσικό, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία είχαν σοβαρές επιπτώσεις και στο χώρο του αθλητισμού, με τον κορωνοιό να χτυπά συνεχώς την πόρτα των ομάδων αλλά και με τις εικόνες αγώνων κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που φεύγει να μένουν στη μνήμη όλων.
Το PASsports.gr κάνει μία αναδρομή σε παιχνίδια, στιγμές και γεγονότα του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στο 2021, ξετυλίγοντας το κουβάρι των πρώτων πέντε μηνών της χρονιάς.

Η εκπληκτική πορεία της γιαννιώτικης ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδος με κορυφαία στιγμή την πρόκριση στη Λεωφόρο, την ιστορική νίκη μετά από 30 χρόνια σε εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ ,η άνετη παραμονή στην κατηγορία αλλά και οι τίτλοι τέλους με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη.
Ιανουάριος
Γεμάτος αγωνιστικά ήταν ο πρώτος μήνας του 2021 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, μιας και έδωσε 7 παιχνίδια για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο Ελλάδος. Στη διάρκεια αυτού του μήνα, ο ΠΑΣ πανηγύρισε μία ιστορική εκτός έδρας νίκη στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ αλλά γνώρισε τρεις ήττες σε αναμετρήσεις στο κεκλεισμένων των θυρών,λόγω της πανδημίας, Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.
03/01 Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στο νέο έτος αλλά και στον β’ γύρο του πρωταθλήματος της Super League 1, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα με σκορ 1-3 από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με το αυτογκόλ του Λισγάρα (7') αλλά ο Απόλλων έφτασε στη νίκη χάρη στα τέρματα των Φατιόν(43’), Ιωαννίδη (72’) και Τσιλούλη (83’).
06/01 Στην αιωνιότητα πέρασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ και εμβληματικός αρχηγός Θανάσης Παπάζογλου που ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας.
 Ανήμερα των Θεοφανίων, ο ΠΑΣ αντιμετώπισε στο Στάδιο Αλκαζάρ την ΑΕΛ για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική. Μετά από ένα κακό παιχνίδι με λιγοστές φάσεις, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν για τον ΠΑΣ με Καρτάλη και Παμλίδη, οι δυο ομάδες έμειναν στη λευκή ισοπαλία(0-0).
10/01 Σε ηλικία μόλις 30 ετών, προδομένος από την καρδιά του, έφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα Κρίστοφερ Μαμπουλού.
11/01 Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στα Γιάννινα κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης έμειναν στο 0-0 για την 16η αγωνιστική. Οι Γιαννιώτες έμειναν για πέμπτο ματς χωρίς νίκη και στην 11η θέση της βαθμολογίας.
17/01 Παλικαρίσια στάθηκε ο ΠΑΣ στο Φάληρο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε στην εκπνοή ο Χασάν.

Ο Χουτεσιώτης στο πρώτο μέρος απέκρουσε πέναλτι σε εκτέλεση του Βαλμπουενά, η άμυνα του ΠΑΣ ανταποκρίθηκε καλά αλλά ο διαιτητής Διαμαντόπουλος τον έκλεινε στην περιοχή του με ανύπαρκτα φάουλ.
21/01 Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία είχαν επιπτώσεις και στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, το οποίο έγινε με τη συμμετοχή ομάδων μόνο από τη Super League. Έτσι για την πρώτη φάση το πιο αμφίρροπο ζευγάρι ήταν αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο. Στο πρώτο ματς οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Ζωσιμάδες» μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες, αφήνοντας έτσι ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει ρεβάνς.


24/01 Τρεις μέρες μετά, ο ΠΑΣ υποδέχτηκε τον Βόλο και γνώρισε νέα εντός έδρας ήττα με σκορ 0-1 χάρη στο γκολ πέναλτι του Δουβίκα στο 14'. Οι Γιαννιώτες ήταν κακοί και αγχωμένοι στο πρώτο μέρος και ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη και τις αδράνειες στη μεσαία γραμμή. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ βελτιώθηκε με τις αλλαγές του Γιαννίκη, το παιχνίδι πήγε στη δύναμη με τον ΠΑΣ να πιέζει αλλά να μην βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
27/01 Για την 19η εμβόλιμη αγωνιστική ο ΠΑΣ αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Οι Γιαννιώτες που είχαν να κερδίσουν εκτός έδρας την ΑΕΚ από τη σεζόν 1990-91 έσπασαν το ρόδι και επικράτησαν της Ένωσης με 0-2. Στο 30’ ο Κρίζμαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 0-1, η ΑΕΚ είχε στην επανάληψη δυο δοκάρια με Ολιβέιρα και Μάνταλο, όμως ο ΠΑΣ κλείδωσε τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με τέρμα που πέτυχε ο Λέο στο 87’.

Με τη νίκη αυτή ανέβηκε στην 10η θέση με 18 βαθμούς.
31/01 Λίγες μέρες πριν συναντηθούν για τη ρεβάνς του Κυπέλλου, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος αναμετρήθηκαν για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ γνώρισε την ήττα με 0-1 με τέρμα που πέτυχε ο Αγκάγιεφ(5’). Μία ήττα που ήταν πισωγύρισμα σε εκείνο το σημείο για τους Γιαννιώτες.
Φεβρουάριος
03/02 Σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μέσα στο Περιστέρι με σκορ 2-3 επί του Ατρόμητου πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας ένα ονειρικό πρώτο τέταρτο στο παιχνίδι. Με τέρματα των Νάουμετς στο 3, Μιλιντσεάνου στο 10’ και Σάλιακα στο 13’ οι Γιαννιώτες καθάρισαν ουσιαστικά από νωρίς την υπόθεση πρόκριση και τα γκολ του Κωτσόπουλου απλά έφεραν τη μείωση του σκορ για τον Ατρόμητο.

08.02 Μετά τη σπουδαία πρόκριση ο ΠΑΣ βρήκε βάλσαμο και στο πρωτάθλημα με τη νίκη μέσα στο Αγρίνιο με σκορ 1-2 επί του Παναιτωλικού. Ο Αριγίμπι στο 16’ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του αλλά ο ΠΑΣ με εύστοχη εκτέλεση του Κρίζμαν στο 54’ και το γκολ του Κάργα στο 84’ πήρε το πολυπόθητο διπλό.
11/02 Η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό για το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης στο Ζωσιμάδες οδηγήθηκε σε αναβολή μετά από την απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου που έκρινε ακατάλληλο τον αγωνιστικό χώρο.,
15/02 Οι κακές καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου των Ζωσιμάδων ανάγκασαν τον ΠΑΣ Γιάννινα να αλλάξει έδρα για τον αγώνα της Δευτέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής και προτιμήθηκε το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν δίκαια με σκορ 0-2. Στο πρώτο μέρος ο Βιερίνια αστόχησε σε πέναλτι αλλά ο ΠΑΟΚ καθάρισε το ματς μέσα σε λίγα λεπτά στην επανάληψη, στο 56’ με γκολ του Α. Ζίβκοβιτς και στο 60’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ έφτασε στο 0-2.
18/02 Στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο όρισε η ΕΠΟ τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΣ να στέλνει επιστολή για ανάκληση της απόφασης. Ανήμερα της διεξαγωγής του αγώνα, η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου εξέφρασε την άποψη ότι η αλλαγή της έδρας στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό ήταν μια νομικά διάτρητη κίνηση από την ΕΠΟ, εντούτοις το Διαιτητικό Δικαστήριο με όχι ομόφωνη απόφαση αποφάσισε την διεξαγωγή του παιχνιδιού στο Αγρίνιο.
Αυτό το γεγονός όχι μόνο δεν πτόησε αλλά πείσμωσε ακόμη περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Αργύρη Γιαννίκη που με μία παλικαρίσια εμφάνιση κέρδισαν με σκορ 2-1 και πήραν ένα μικρό προβάδισμα ενόψει ρεβάνς. Με γκολ από τα αποδυτήρια οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Μακέντα, ο Παμλίδης με φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και ο Κάργας στο 66’ έφερε τούμπα το ματς, πηγαίνοντας στην κάμερα, δείχνοντας το σήμα στην φανέλα και αφιερώνοντας το γκολ στην πόλη.

Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε δικαιωμένους άπαντες στο στρατόπεδο του ΠΑΣ να πανηγυρίζουν, ενώ αποθεώθηκαν κατά την άφιξη της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ από τους φιλάθλους που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα λόγω πανδημίας και καραντίνας.
21/02 Ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, οι Γιαννιώτες με την αύρα της νίκης στο Κύπελλο πέτυχαν σπουδαία νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ χάρη στο τέρμα του Παμλίδη στο 4’ και ανέβηκαν στους 24 βαθμούς, κάνοντας και σημαντικό βήμα για την επίτευξη της παραμονής όσο γίνεται νωρίτερα.


28.02 Λίγες μέρες πριν τον αγώνα ρεβάνς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για το Κύπελλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε ισόπαλος με 0-0 με τη Λαμία στο ΔΑΚ Λαμίας για την 24η αγωνιστική στο πρωτάθλημα.
ΜΑΡΤΙΟΣ
03.03 Στην ομάδα της Ρίγα στη Λετονία πουλήθηκε ο Λέο.
03.03 Η ώρα του Κυπέλλου έφτασε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σαν έτοιμος από καιρό μπήκε αποφασισμένος για την πρόκριση και μόλις στο 2’ ο Παντελάκης σκόραρε και πάλι απέναντι στη παλιά του ομάδα για το 0-1. Πριν καλά καλά οι πράσινοι συνέλθουν από την ψυχρολουσία, στο 9’ o Mιλιντσεάνου σέντραρε εκπληκτικά για τον Ελευθεριάδη και ο Χατζηθεοδωρίδης άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το 0-2.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Πούγγουρα στο 74’.

Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου πανηγύρισαν τη σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά με την ψυχή τους, ενώ έτυχαν υποδοχής με την άφιξή τους στα Γιάννινα.


06/03 Λίγες μέρες μετά και έχοντας πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΣ Γιάννινα τον υποδέχθηκε στο «Ζωσιμάδες» για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και επικράτησε με 1-0 χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Μιλιντσεάνου στο 19’.

Άλλο ένα δείγμα της εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης των Γιαννιωτών το τελευταίο χρονικό διάστημα.
14/03 Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ έφυγε νικητής και από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», κερδίζοντας με 0-1 τον Αστέρα Τρίπολης με σκόρερ τον Μπρένερ και έτσι ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια στην 8η θέση με 31 βαθμούς, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί δέκα αγώνων των Αρκάδων.

Λίγες μέρες μετά, ο αριστερός μπακ Μάρβιν Πίρσμαν αναδείχτηκε στους τρεις καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος.
20/03 Με το δεξί μπήκαν στη διαδικασία των πλέι- άουτ οι Γιαννιώτες, επικρατώντας στο Ζωσιμάδες του Ατρόμητου με 1-0 με τέρμα του Ροντρίγκο Εραμούσπε στο 32’. 478 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ έφτασε σε εκείνο το ματς ο τερματοφύλακας Γιούρι Λοντίγκιν.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
03/04 Η επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα να γνωρίζει ήττα μετά από καιρό και συγκεκριμένα με σκορ 2-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ. Ο Παμλίδης έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΣ, αλλά με τέρματα των Σαρντινέρο και Σολίς ο ΟΦΗ πέτυχε σπουδαία νίκη στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κατηγορία.
06/04 Παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, η ιστορική φανέλα του “Άγιαξ της Ηπείρου” που σχεδίασε το Hall Of Brands και η εταιρία Kappa βασισμένη στη φανέλα που φορούσε η ομάδα τη δεκαετία του ’70, παρουσιάστηκε μέσω video από το Hall Of Brands και με τη φανέλα αυτή αγωνίστηκαν οι παίκτες του ΠΑΣ στο παιχνίδι- πρόκλήση.


07/04 Μέσα στη μαυρίλα της πανδημίας και του λοκντάουν την Τετάρτη 7 Απριλίου το μυαλό των απανταχού φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στο κεκλεισμένων των θυρών Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Οι φίλαθλοι της γιαννιώτικης ομάδας φρόντισαν με εντυπωσιακό τρόπο να δώσουν ψυχολογικές ντόπες στους ποδοσφαιριστές του Αργύρη Γιαννίκη, επιφυλάσσοντας θεαματική υποδοχή λίγο πριν το πούλμαν φτάσει στο γήπεδο.
Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Εραμούσπε για το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους που έβλεπαν τον αγώνα από τις ταράτσες των γειτονικών πολυκατοικιών.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 με εκπληκτικό γκολ του Χασάν στο 73’ δίνοντας ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει ρεβάνς αλλά αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό της 28ης Απριλίου.
12/04 Για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ, η Λαμία ήθελε τη νίκη στην προσπάθεια που έκανε να παραμείνει στην κατηγορία και το βαθμολογικό κίνητρο υπερίσχυσε. Ο ΠΑΣ αν και προηγήθηκε στο σκορ με το τέρμα του Μπρένερ στο 10, γνώρισε την ήττα από τους Λαμιώτες που σκόραραν με τους Τζανετόπουλο και Ντέλετιτς.
17/04 Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στα Πλέι άουτ μιας και είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 με τον Άγγελο Λιάσο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία.


24/04 Το Σάββατο του Λαζάρου και λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς στο Φάληρο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε και από τον Παναιτωλικό με 0-1 με γκολ που πέτυχε ο Μπαρμπόσα.


Μετά το τέλος των αγώνων του Σαββάτου ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας δήλωσε « Όταν ιστορικές ομάδες σαν τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ σηκώνουν τα πόδια τους στους σημαντικότερους αγώνες με τους αντιπάλους μας ΟΦΗ και Παναιτωλικό, χωρίς ο ιδιοκτήτης του να ντρέπεται, με πρωτεργάτη τον «γνωστό» Κάργα που στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ, αλλά και σήμερα ήταν ο καλύτερος παίκτης των αντιπάλων και συνεχίζουν να τον χρησιμοποιούν γιατί κάνει την δουλειά και για 80 λεπτά παίζουν χωρίς σέντερ φορ μην κάνοντας επί 90 λεπτά ούτε μία φάση, διερωτάσαι τι μέλλον έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν το «συνεργείο» σε συνεργασία με όλους τους «βρωμιάρηδες» ιδιοκτήτες, έχει στοχεύσει την πιο ιστορική ομάδα της περιφέρειας, την ΑΕΛ, επί πέντε χρόνια και το επίσημο κράτος ανέχεται αυτή την εγκληματική οργάνωση που από το 1996 έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει διώξει τους οπαδούς από τα γήπεδα».
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σήκωσε το γάντι στις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν και με μεταμεσονύκτια ανακοίνωση τόνισε ότι αν οι βυσσινί είχαν 1-2 παίκτες σαν τον Κάργα θα έκαναν… σούζες καβάλα στ’ άλογο.
«Ρε αρχιφιλιππινέζα του Σαββίδη, Χριστοβασίλη, τολμάς μετά τα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για να ρίξεις την ΑΕΛ και να σώσεις τους προστατευόμενους του Σαββίδη, να κάνεις και ειρωνικές ανακοινώσεις;», ήταν η ανταπάντηση του Αλέξη Κούγια.
28/04 Την Μεγάλη Τετάρτη η ώρα της πρόκλησης της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του είχε φτάσει για τον ΠΑΣ Γιάννινα , με τις δυο ομάδες να συναντώνται στο Φαληρικό Στάδιο στη ρεβάνς του 1-1 στα Γιάννινα. Οι ερυθρόλευκοι πήγαν με σημαντικό προβάδισμα υπέρ τους στα αποδυτήρια χάρη στα δυο τέρματα του Μαροκινού γκολτζή Ελ Αραμπί στο 26’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο 41’. Οι Γιαννιώτες στο ξεκίνημα της επανάληψης μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν την υπέρβαση και μόλις στο 50’ ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με τον Καρτάλη με ωραίο συρτό σουτ να μειώνει σε 2-1.

Λίγο μετά ο ΠΑΣ άγγιξε το γκολ της ισοφάρισης με σπουδαία φάση του Παντελάκη αλλά η συνέχεια ανήκε στους ερυθρόλευκους που έφτασαν στο 3-1 στο 57’ με τον Μπρούμα αλλά έχασαν κι άλλες φάσεις για γκολ. Οι Γιαννιώτες πραγματοποίησαν εκπληκτική πορεία στο Κύπελλο αλλά ο στόχος της συμμετοχής σε έναν τελικό παρέμεινε όνειρο!
ΜΑΙΟΣ
05/05 Την πόρτα του ΠΑΣ χτύπησε η Covid 19, καθώς εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα και αναβλήθηκε το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

06/05 Ο Αλέξης Κούγιας κατονόμασε δημόσια τους Ιωάννη και Κώστα Αυδή ως τους ανθρώπους που μεταβιβάστηκαν το 2015 οι μετοχές του Χριστοβασίλη και την καταγγελία αυτή κατέθεσε στην ΕΕΑ, η οποία μέχρι σήμερα ακόμα δεν έχει εξετάσει την υπόθεση.
09/05 Παρά τον υποβιβασμό και μαθηματικά της Λάρισας ο Αλέξης Κούγιας τόνιζε πώς ο ΠΑΣ θα υποβιβαστεί όταν ερευνηθούν οι καταγγελίες του.
15/05 Λαβωμένος από τον κορωνοϊό πήγε στο Αλκαζάρ για να αντιμετωπίσει την υποβιβασμένη ΑΕΛ ο ΠΑΣ Γιάννινα και ηττήθηκε με σκορ 2-0 χάρη στα γκολ των Ακούνια και Κολομπίνο.


Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από το ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε ο Φάμπρι Κάστρο από τον παίκτη της ΑΕΛ Μπέρτο με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να εκδίδει ανακοίνωση για το περιστατικό και ακολούθησαν από την ΠΑΕ ΑΕΛ, την ερασιτεχνική ΑΕΛ , τον ΠΣΑΤ κι άλλους.
19/05 Με ήττα έκλεισε τη σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα που ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 0-2 στα Γιάννινα για την εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των πλέι άουτ.


Μετά το τέλος της αναμέτρησης , έγινε γνωστό πώς χώρισαν οι δρόμοι της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, με τις δυο πλευρές να χωρίζουν με ευχαριστίες εκατέρωθεν για τη συνεργασία.
25/05 Σημαντική διάκριση για τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Σάλιακα και τον ΠΑΣ Γιάννινα η κλήση του στην Εθνική Ελλάδος από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για τα φιλικά με Βέλγιο και Νορβηγία.

Σχολιασμος