Μεταξάς: «Να φτάσουμε στο σημείο να κερδίζουμε με όλα τα προβλήματα»

03.12.2021 Αναγνώστηκε 542 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στην καθιερωμένη media day που έδωσε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, καθώς και στο επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία, ενώ ερωτηθείς για τον ορισμό Παπαπέτρου είπε πως θέλει η ομάδα να φτάσει σε ένα σημείο που να μπορεί να κερδίζει με όλα τα προβλήματα.

Μεταξάς: «Να φτάσουμε στο σημείο να κερδίζουμε με όλα τα προβλήματα»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Για το τι θετικό κρατάει από το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Το στυλ του παιχνιδιού μας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα, κάναμε αρκετές ευκαιρίες αλλά δυστυχώς εκτός από το πέναλτι δεν βάλαμε άλλο γκολ και χάσαμε το ματς».

Για το αν φταίει ότι δεν μπήκαν γκολ οι ευκαιρίες ή ότι η ΑΕΚ έπαιξε περισσότερο επιθετικά και ο ΠΑΣ δεν πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα: «Μπορεί και τα δύο. Ξεκινήσαμε εμείς με τις καλές φάσεις και μπορούσαμε να βάλουμε δεύτερο γκολ ή τουλάχιστον ένα γκολ μέσα από τη ροή του παιχνιδιού. Κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο μας πίεσε η ΑΕΚ, κουραστήκαμε εμείς και κάναμε κάποιες αλλαγές, αλλά το λάθος που κάναμε στο γκολ που πήγαμε πολύ χαλαρά επάνω στη μπάλα ήταν κάτι που το συζητήσαμε με τους παίκτες και θέλω να το διορθώσουμε γρήγορα και να μην το ξαναδούμε»

Για το αν ήταν έλλειψη καθαρού μυαλού λόγω της πίεσης ότι η ΑΕΚ έπαιρνε τα ριμπάουντ και δημιουργούσε ευκαιρίες: «Το καλό είναι ότι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγει στην πλάτη μας και να κάνει ευκαιρίες κάτι που έκανε με τις άλλες ομάδες. Αν διαλέξεις ποιες φάσεις θα θέλαμε να δώσουμε στην ΑΕΚ θα ήταν τα ριμπάουντ. Στο πρώτο γκολ όχι τόσο μπορώ να πω ότι βρήκε ο παίκτης πολύ καλά την μπάλα και δεν προλάβαμε, αλλά στο δεύτερο γκολ είχαμε ήδη τρίτο στόπερ γιατί είχαν κάποια γεμίσματα που μας απειλούσαν, μπορούσαμε να πάμε και πιο έξω πλάγια να μαρκάρουμε αυτές τις σέντρες, αλλά στη φάση του 1-2 η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Πίρσμαν, πήρε ύψος, έμεινε η μπάλα 6 δευτερόλεπτα στον αέρα κι αυτά τα δευτερόλεπτα εμείς δεν πήγαμε να μαρκάρουμε τον Σάκχοφ. Μετά ένα τυχερό σουτ έγινε, γιατί αν είναι αυτά τα σουτ που θα δώσεις στην ΑΕΚ πήγαμε καλά, αλλά χτύπησε την κόντρα. Έπρεπε να πετύχουμε και εμείς ένα γκολ με τις ευκαιρίες που είχαμε».

Για το ότι διαμαρτυρήθηκε μέσα στο παιχνίδι για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις και κυρίως για κάποιες κίτρινες προς τους παίκτες της ΑΕΚ: «Εγώ; Για κίτρινη κάρτα δεν διαμαρτυρήθηκα. Όχι δεν ασχολήθηκα με τον διαιτητή, τώρα πρώτη φορά το σκέφτομαι».

Για το αν θεωρεί ότι ο ορισμός του Παπαπέτρου στο ματς με τη Λαμία μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του: «Θέλω να φτάσουμε σε ένα σημείο που με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο να είμαστε τόσο καλοί ώστε να πω και το γήπεδο να μην είναι καλό και ο διαιτητής να έκανε ένα λάθος, βάλαμε τρία γκολ και κερδίσαμε. Αν φτάσουμε εκεί είμαι ευχαριστημένος».

Για το ότι μια νίκη του ΠΑΣ στη Λαμία τον ισχυροποιεί στην πρώτη εξάδα: «Κοιτάω το επόμενο παιχνίδι και προσπαθώ να κάνω τα πάντα για να το κερδίσω. Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι θα κάνουν και οι άλλοι αντίπαλοι και στο τέλος θα δούμε που θα φτάσουμε. Όμως δεν έχω αυτό το σκεπτικό καθόλου που θα μας πάει η νίκη ή η ήττα».

Για το αν η προσέγγιση του παιχνιδιού με τη Λαμία είναι ενός εκτός έδρας αγώνα ή κάτι περισσότερο: «Ούτε το εκτός ή το εντός έδρας είναι. Ανάλογα με το στυλ και τις δυνάμεις του αντιπάλου αλλά και τις δικές μας δυνάμεις και το στυλ. Προσπαθούμε να βρούμε έναν μέσο όρο, εμείς θα συνεχίσουμε με ένα συγκεκριμένο στυλ και από εκεί και πέρα πάντα με αυτά που βλέπουμε από τον αντίπαλο να αντιδράσουμε αγωνιστικά».

Για το ότι έχει χρησιμοποιήσει 22 παίκτες μέχρι σήμερα σε αντίθεση με άλλες ομάδες που έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερους: «Οι άλλες ομάδες έχουν πιο μεγάλο ρόστερ και έχουν και άλλες δυνατότητες από εμάς. Αυτή η σύγκριση είναι λανθασμένη. Δεν συγκρίνονται μήλα με αχλάδια».

Για το πώς μπορεί από τη στιγμή που ο ΠΑΣ αποκλείστηκε από το Κύπελλο να κρατάει «ζεστούς» τους αναπληρωματικούς: «Οι αναπληρωματικοί που τώρα είναι σε αυτή τη θέση, γιατί μετά μπορεί να είναι στην ενδεκάδα, πρέπει να το δείξουν στην προπόνηση όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, όπως το έδειξε ο Μπρένερ και γι’ αυτό με 2-3 προπονήσεις έπαιξε προχθές. Από εκεί και πέρα κάναμε κάποια φιλικά ματς, που είχαν αυτόν τον στόχο, να μην μπαίνουν κρύοι. Άμα το δείξουν στην προπόνηση αυτά που θέλω και ότι είναι έτοιμοι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχω μια εντεκάδα μόνο στο μυαλό μου. Απλά βλέπω ποιος το κάνει λίγο καλύτερα και αποφασίζω. Και οι 22 παίκτες που έπαιξαν, πάντως, δεν είναι λίγοι αν εξαιρέσουμε τους τραυματίες που έχουμε. Όλους που έχουμε διαθέσιμους τους βάλαμε».

Για το αν υπάρχουν απουσίες για την Δευτέρα: «Καλά είμαστε, κάποια μικροπροβλήματα θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε ως την Δευτέρα».

Για το αν προβληματίζεται από τον αγωνιστικό χώρο στη Λαμία και αν θα ευνοήσει κάποια από τις δύο ομάδες: «Όλα τα προβλήματα θέλω να είμαστε τόσο καλοί που να τα αντιμετωπίζουμε και να κερδίζουμε άσχετα με το πρόβλημα του γηπέδου. Το ίδιο πρόβλημα θα το έχει και ο αντίπαλος.. Ούτε η Λαμία θα χαρεί να παίξει σε αυτό το γήπεδο που είδαμε χθες ούτε εμείς, αλλά αν παίξουμε τελικά εκεί θα το παλέψουμε κι αυτό».

Για το αν μοιάζει το παιχνίδι της Λαμίας με του ΠΑΣ Γιάννινα στην αμυντική προσέγγιση και αν αυτό θα οδηγήσει σε ένα παιχνίδι όπου «θα φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»: «Με ξαφνιάζει που μου λέτε ότι μοιάζει το παιχνίδι μας, γιατί εγώ δεν βλέπω να μοιάζει. Για μας το πρόβλημα ήταν όταν χάσαμε από τον Ολυμπιακό που ακούσαμε πολλά μπράβο να μη χαλαρώσουμε πάνω σε αυτά τα μπράβο. Χάσαμε ένα παιχνίδι και δεν θέλω να χάσουμε ξανά άλλο. Έρχεται τώρα ένα παιχνίδι μ’ έναν τελείως διαφορετικό αντίπαλο και αυτό είναι το πρόβλημα, γιατί πρέπει να βγάλουμε τώρα άλλα «όπλα». Χρησιμοποιήσαμε κάποια συστήματα, τακτικές και κινήσεις με την ΑΕΚ, αλλά πρέπει τώρα να τα ξεχάσουμε όλα γιατί δεν είναι ίδιο παιχνίδι. Θα είναι τελείως διαφορετικό και πρέπει να βγάλουμε άλλα «όπλα» για να το κερδίσουμε».

Σχολιασμος