Με προσοχή και πλάνο στη Ριζούπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα

23.10.2021 Αναγνώστηκε 536 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Επιστροφή στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ψάχνει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα (7:00 μ.μ.) τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο «Γ.Καμάρας» της Ριζούπολης για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Με προσοχή και πλάνο στη Ριζούπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Παρά την καλή εμφάνιση και την θετικές εντυπώσεις που άφησαν οι Γιαννιώτες κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν απέφυγαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και βρίσκονται πλέον στην 6η θέση με 9 βαθμούς. Πλέον ο ΠΑΣ έχει μια τριάδα αγώνων με ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα το σημερινό με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ενώ ακολουθούν και δύο εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

Στη σημερινή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ψάχνει την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και γιατί όχι ένα ακόμη και το διπλό στη Ριζούπολη. Ο Απόλλωνας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς αγνοεί τη νίκη, έχοντας μέχρι στιγμής 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ έχει αλλάξει και προπονητή καθώς ο Ιταλός Φέστα αντικατέστησε τον Γιάννη Πετράκη. Επομένως ο σημερινός αγώνας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και προσήλωση από τους Γιαννιώτες προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη που έδωσαν δύο εύκολα γκολ στον Ολυμπιακό. Επιθετικά ο ΠΑΣ θα πρέπει να βρει λύσεις και ευκαιρίες καθώς μπορεί ο Απόλλωνας να είναι στην τελευταία θέση, ωστόσο έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια, κάτι που σημείωσε στις δηλώσεις του και ο Ηρακλής Μεταξάς.

Από Αθήνα κατευθείαν Λάρισα

Η εβδομάδα κύλησε χωρίς προβλήματα και απρόοπτα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Σάλιακας και Μιλιντσεάνου δεν είχαν κάτι ανησυχητικό από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και προπονήθηκαν κανονικά, ενώ μοναδικοί απόντες ήταν οι Λώλης και Αλέξης Τριάδης.

Η προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας ολοκληρώθηκε χτες με πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια η ομάδα αναχώρησε για την Αθήνα. Ο Μεταξάς μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή η οποία είναι για δύο αγώνες καθώς ο ΠΑΣ θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει οδικώς για τη Λάρισα για το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΛ την Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι:Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Καραχάλιος, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Λιάσος, Τριάδης Π., Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα, Μίνα, Περέα και Μιλιντσεάνου.

Για το κύπελλο οι δύο παίκτες γεννημένοι μετά την 1η Ιανουαρίου 2001 που πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται στην 20άδα είναι οι Καραγιάννης και Μίνα. Εκτός αποστολής έμεινε ο αρχηγός Σιόντης καθώς γέννησε η σύζυγος του, ο Λώλης που τελειώνει σήμερα η καραντίνα του, ο Αλέξης Τριάδης, ο Κόντε, αλλά και οι νεαροί Κύρκος, Ρίζος και Αθανασίου.

Τα πλάνα του Μεταξά

Μετρημένα κουκιά είναι οι επιλογές του Ηρακλή Μεταξά για το βασικό σχήμα και δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις και αλλαγές στα πρόσωπα. Ο 54χρονος τεχνικός θα παρατάξει και πάλι τον ΠΑΣ με 4-4-2 με τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Πίρσμαν, Κάργα, Εραμούσπε, Καραχάλιο, Σνάιντερ, Γαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Περέα και Μιλιντσεάνου.

Ο Μανούχος «άρχοντας» του αγώνα

Ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα θα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης με βοηθούς τους Ιορδάνη Απτόσογλου από την Αθήνα και Γεώργιο Στεφανή από την Καρδίτσα ενώ τέταρτος είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου από την Αθήνα. Στο VAR είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία και AVAR ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική.

Νίκες τα τελευταία χρόνια στη Ριζούπολη

Μπορεί η προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη να μην είναι σύμμαχος για τη γιαννιώτικη ομάδα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει νίκες στην έδρα του Απόλλλωνα. Συνολικά είναι 22 οι φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δυο ομάδες με γηπεδούχο τον Απόλλωνα και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετράει 10 νίκες, τέσσερις φορές ο ΠΑΣ έφυγε νικητής από την Αθήνα, ενώ 8 παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή. Σε επίπεδο τερμάτων συντριπτική υπεροχή του Απόλλωνα με 34 γκολ, ενώ 17 φορές έχει σκοράρει ο ΠΑΣ.

Την περασμένη σεζόν και στις 21-10-2020 οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 1-2 με γκολ των Παμλιδη και Ελευθεριάδη. Η προηγούμενη νίκη στη Ριζούπολη ήταν τη σεζόν 2018-19, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα με τέρματα των Λέο και Νικολιά πήρε το διπλό στη Ριζούπολη(1-2). Ματσάρα έγινε τη σεζόν 2017-18, όταν στις 5 Νοεμβρίου 2017 ο Απόλλων επικράτησε με 4-3. Τρεις φορές γνώρισε βαριές ήττες ο ΠΑΣ εκτός έδρας με τον Απόλλωνα. Στην πρώτη τους συνάντηση τη σεζόν 1969-70 (4-1), ενώ με 4-0 ηττήθηκε τη σεζόν 1987-88 και τη σεζόν 2013-14 σε μία από τις πιο τραγικές εμφανίσεις του ΠΑΣ εκείνη τη περίοδο.

Η αποστολή του Απόλλωνα

Με απογευματινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία του Απόλλωνα Σμύρνης για το σημερινό αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής Τζιανλούκα Φέστα ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Κότσαρης, Βερχούλστ, Ντεντάκης, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Τουτουαρίμα, Άλβες, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Φατιόν, Κάστρο, Ματέι, Μαρτίνεζ, Κραγιόπουλος, Τσιλούλης, Παμλίδης, Βαν Λα Πάρα, Σαλί, Ντάουντα, Ιωαννίδης.

Σχολιασμος