LIVE (Τελικό) ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-2

17.10.2021 Αναγνώστηκε 1257 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το Ζωσιμάδες την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό των Χρήστου Καλύβα και Νίκου Γιωτίτσα.

LIVE (Τελικό) ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-2
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας
  • Στην αποστολή μετά από ένα μήνα περίπου επιστρέφει ο Μίκαελ Γκαρντάφσκι που είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και ο Νικολάε Μιλιντσεάνου που είχε πρόβλημα στον προσαγωγό.
  • Ημέρα αγώνων με τον Ολυμπιακό η σημερινή με την Κ 19 να επικρατεί 1-0 το πρωί, ενώ η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ ηττήθηκε 62-70.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σούλης, Παντελάκης, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Λιάσος, Μπρένερ, Σιόντης, Τριάδης, Μορέιρα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας, Τικίνιο.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Κρίστινσον, Εμβιλά, Κουντέ, Λόπες, Ελ Αραμπί, Ανδρούτσος, Βαλμπουενά, Παπαδόπουλος, Ροντρίγκες.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα με βοηθούς τον Λάζαρο Δημητριάδηςαπό τη Μακεδονία και τον Ανδρέα Μεϊντανά από την Αχαΐα. Στο VAR  βρίσκεται ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα ενώ AVAR  είναι ο Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ από την Ανατολική Αττική.

 Με διάταξη 4-4-2 θα παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ηρακλής Μεταξάς. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κάργας και Εραμούσπε. Το δίδυμο στα αμυντικά χαφ θα αποτελέσουν οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ, αριστερό εξτρέμ θα παίξει ο Γκαρντάφσκι, δεξί ο Σνάιντερ και στην κορυφή της επίθεσης οι Περέα και Μιλιντσεάνου.

Αρκετός κόσμος έξω από το γήπεδο όπου γίνεται ο καθιερωμένος έλεγχος με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Με 4-2-3-1 αναμένεται να παραταχθεί ο Ολυμπιακός. Κάτω από την εστία θα είναι ο Τσέχος Βατσλίκ, δεξί μπακ θα παίξει ο Λαλά, αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι  Παπασταθόπουλος και Σισέ. Στα αμυντικά χαφ θα παίξουν Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά, δεξί εξτρέμ ο Μασούρας, αριστερό ο Ονιεκούρου και ο Αγκιμπού Καμαρά θα παίξει πίσω από τον Τικίνιο που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Στο γήπεδο βρίσκεται και ο παλιός παίκτης Κώστας Καζναφέρης ο οποίος ήταν μέλος του ΠΑΣ όταν απέκλεισε τον Ολυμπιακό το 2007.

Μπαίνουν στο γήπεδο οι δυο ομάδες. Εντυπωσιακό σκηνικό στη θύρα 10 από τους οπαδούς του ΠΑΣ.

Έναρξη αγώνα

 Στο 4' ο Ονιεκούρου κλέβει τη μπάλα, κάνει το σουτ και μπλοκάρει τη μπάλα ο Λοντίγκιν.

 Μέχρι στιγμής έχει την κατοχή μπάλας ο Ολυμπιακός. 

Στο 9' μπαίνει ωραία στην περιοχή του Πίρσμαν αλλά διαβάζει έξυπνα τη φάση και διώχνει τη μπάλα ο Παπασταθόπουλος.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 11' με τον Κολομβιανό επιθετικό Περέα .Ο Πίρσμαν έβγαλε λόμπα στον Γκαρντάφκι, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Περέα που έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ.

 0-1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ 17' ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

 Ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σισέ δεν μπόρεσε να πάρει κεφαλιά. Η μπάλα έφτασε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος έκανε το δεξί βολέ , αφού έσκασε η μπάλα  την έστειλε στα δίχτυα, κεραυνοβόλησε τον Λοντίγκιν και σκόραρε για τους ερυθρόλευκους ο παίκτης από τη Γουινέα. Αυτό ήταν και το δεύτερο γκολ που σημείωσε στο φετινό πρωτάθλημα , μιας και είχε σκοράρει και στην Τρίπολη.

Στο 21' κίτρινη κάρτα στον Γκαρντάφσκι

Στο 25' μακρινό σουτ του Γκαρντάφσκι, η μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός επιβάλλει το δικό του ρυθμό στο ματς μέχρι τώρα, ενώ ο ΠΑΣ δεν έχει αντιδράσει στο γκολ που δέχθηκε.

 Στο 29' δεύτερη αξιόλογη στιγμή για τον ΠΑΣ στο παιχνίδι. Εκτελέστηκε κόρνερ από τον Σάλιακα, στην εξέλιξη της φάσης ο Κάργας έκανε το σουτ, υποδεχόμενος πάσα του Σνάιντερ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 31' αμαρκάριστος ο Μαντί  Καμαρά έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε τη μπάλα.

 Στο 33' ο Καραχάλιος τροφοδότησε τον Περέα, αυτός  από δεξιά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βατσλίκ. Καλή στιγμή για τους Γιαννιώτες.

Στο 38' ωραίο γύρισμα από τον Μιλιντσεάνου, ο Γκαρντάφσκι με τη μία κάνει το σουτ αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

Στο 42' έξυπνη σέντρα του Εραμούσπε από τα δεξιά για τον Γκαρντάφσκι αλλά ο Γερμανοπολωνός δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και έφυγε παράλληλα προς την εστία. Δεν σούταρε με το καλό του πόδι, δεν ήταν με αυτοπεποίθησή το τελείωμά του.

 Κίτρινη κάρτα στο 43' στον Παπασταθόπουλο για μαρκάρισμα στον Περέα. 

1 λεπτό ο έξτρα χρόνος

ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ. Ο Ολυμπιακός προηγείται στο σκορ χάρη στο τέρμα του Αγιμπού Καμαρά στο 17'.

Έναρξη δευτέρου ημίχρονου

Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό στη θέση του Τικίνιο πέρασε ο Εμβιλά.

Ευκαιρία στο 49' για τον Ολυμπιακό με τον Μπουχαλάκη να κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον Λοντίγκιν να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα του σε κόρνερ.

 Πέναλτι για τον ΠΑΣ στο 59'. Ο Σάλιακας γύρισε την μπάλα προς την περιοχή του Ολυμπιακού ο Ρέαμπτσιουκ βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ στο 61' για τον ΠΑΣ. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Βατσλίκ.

Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό στο 66' στη θέση του Μπουχαλάκη μπήκε ο Ελ Αραμπί.

Κίτρινη κάρτα στο 68' στον Σνάιντερ.

ΔΟΚΑΡΙ στο 69' για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Παπασταθόπουλος έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. 

Κίτρινη κάρτα στο 70'΄στον Ρέαμπτσιουκ.

Κίτρινη κάρτα στο 74' στον Περέα.

Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 76' στη θέση του Μιλιντσεάνου πέρασε ο Μορέιρα.

Καλή ευκαιρία στο 77' για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό στο 78΄στις θέσεις των Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρα πέρασαν οι Βαλμπουενά και ο Ροντρίγκες.

 ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό στο 83'. Ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ μετά από εκτέλεση φάουλ και έστειλε τη μπάλα στο δίχτυα.

Δεύτερη αλλαγή στο 86' για τον ΠΑΣ με τον Τριάδη να παίρνει τη θέση του Περέα.

Αλλαγή στο 88' για τον Ολυμπιακό στη θέση του Τικίνιο μπήκε ο Παπαδόπουλος.

Τρίτη αλλαγή στο 88' για τον ΠΑΣ στη θέση του Καραχάλιου μπήκε ο Μπρένερ.

Με δέκα θα συνεχίσει στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ μιας και τραυματίστηκε ο Σάλιακας και δεν μπορεί να κάνει άλλη αλλαγή ο ΠΑΣ διότι έχει κάνει ήδη τρεις αλλαγές με τρεις διακοπές στο παιχνίδι.

Σουτ του Ροντρίγκες στο 93' μπλοκάρει τη μπάλα ο Λοντίγκιν.

Τέλος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός παίρνει μια δύσκολη νίκη μέσα στα Γιάννενα με 1-2  επί του ΠΑΣ σπάζοντας παράλληλα και το αήττητο των Γιαννιωτών στο πρωτάθλημα. Χρυσή αλλαγή για τον Πέδρο Μαρτίνς ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που πέτυχε το δεύτερο γκολ όταν ο ΠΑΣ ήταν καλός και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο.

Σχολιασμος