Να κοντράρει στα ίσια τον Ολυμπιακό θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα

16.10.2021 Αναγνώστηκε 397 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Με μια σπουδαία αναμέτρηση επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων καθώς υποδέχεται αύριο το βράδυ (17/10, 8:30 μ.μ.) τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Στη διάθεση του Μεταξά οι Γκαρντάφσκι και Μιλιντσεάνου, έντονο ενδιαφέρον των φιλάθλων καθώς εξαντλήθηκαν ήδη τα εισιτήρια στην παλιά σκεπαστή.

Να κοντράρει στα ίσια τον Ολυμπιακό θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ένα σημαντικό παιχνίδι-πρόκληση έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό. Οι Γιαννιώτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά το πρωτάθλημα με νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και θέλουν να δείξουν ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκονται στη θέση που είναι τώρα, δηλαδή στην 5η θέση με 9 βαθμούς. Σημαντικό όμως είναι το παιχνίδι και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στις επισκέψεις του στα Γιάννινα τα βρίσκει πάντα σκούρα και με δυσκολία παίρνει βαθμούς, ενώ τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ έχει πετύχει σπουδαίες νίκες κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Είναι χαρακτηριστικό ότι ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος μετά το πέρας των πρώτων πέντε αγωνιστικών.

Επιστρέφουν Γκαρντάφσκι-Μιλιντσεάνου

Η προετοιμασία του ΠΑΣ για το αυριανό παιχνίδι έγινε με δυσκολία και μετ' εμποδίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αφού εκτός του ότι ο Ηρακλής Μεταξάς δεν είχε στη διάθεση του μέχρι την Τετάρτη τους Σάλιακα, Μορέιρα, Λώλη και Λιάσο που απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων στις εθνικές ομάδες ήρθαν και οι ισχυρές βροχές που δεν επέτρεψαν στον προπονητή του ΠΑΣ να κάνει σωστά το πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Η χθεσινή προπόνηση περιελάμβανε αντοχή, επιθετική τακτική και κυκλοφορία. Στα θετικά είναι η επιστροφή των τραυματιών Γκαρντάφσκι και Μιλιντσεάνου που λύνουν τα χέρια του Μεταξά όσων αφορά τις επιλογές στο αρχικό σχήμα ενώ δεν υπολογίζονται Λώλης ο οποίος έχει βγει θετικός στον covid-19 πριν το παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων στην Κύπρο, έχει ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά είναι σε καραντίνα, αλλά και ο Αλέξης Τριάδης.

Τα πλάνα του Μεταξά

Η επιστροφή των Γκαρντάφσκι και Μιλιντσέανου θα φέρει κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα στα πρόσωπα αλλά όχι στο σύστημα που φαίνεται ότι σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Ηρακλής Μεταξάς θα ακολουθήσει το 4-4-2, σχήμα που του έχει δώσει μέχρι τώρα τα θετικά αποτελέσματα. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Παντελάκης.

Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε (Παντελάκης), Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα (Σνάιντερ), Γκαρντάφσκι, Μιλιντσεάνου, Περέα.

Με τον κόσμο στο πλευρό του

Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα θα βρίσκεται και ο κόσμος της ομάδας μιας και η κίνηση των εισιτηρίων δείχνει ότι το γήπεδο θα είναι σχεδόν γεμάτο σύμφωνα πάντα με τη χωρητικότητα που επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ήδη έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια στη θύρα 9 όπου βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, ενώ τελείωσαν και τα παιδικά εισιτήρια αφού συμπληρώθηκε το ποσοστό που επιτρέπεται εκ του νόμου.

Ο Ευαγγέλου «άρχοντας» του αγώνα

Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός. Βοηθοί του θα είναι ο Λάζαρος Δημητριάδης από τη Μακεδονία και ο Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα ενώ AVAR θα είναι ο Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ από την Ανατολική Αττική.

Σχολιασμος