LIVE (ΤΕΛΙΚΟ)ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1

27.09.2021 Αναγνώστηκε 2401 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το "Ζωσιμάδες" την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό των Χρήστου Καλύβα και Νίκου Γιωτίτσα.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ)ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1
  • O ΠΑΣ Γιάννινα στο σημερινό παιχνίδι έχει τη δυνατότητα με νίκη να φτάσει τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς και να συγκατοικήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Με 7 βαθμούς ο ΠΑΣ, αήττητος και ο ΟΦΗ που έχει τρεις ισοπαλίες στα προηγούμενα ματς.
  • Παράλληλα, σκοπεύει να διατηρήσει τόσο το αήττητο όσο και το μηδέν στην άμυνα.
  • Η αποστολή του ΟΦΗ ήρθε χθες στα Γιάννενα με πτήση τσάρτερ συνοδευόμενη από 4 δημοσιογράφους. 
  • Στο γήπεδο θα είναι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης όσο και ο πρόεδρος του ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης.
  • Ηλιόλουστη η μέρα σήμερα στα Γιάννινα, σε εξαιρετική κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος.
  • Σύμμαχος των Γιαννιωτών η προϊστορία. Σε 27 ματς έχουν 12 νίκες, 11 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και τρεις νίκες έχει ο ΟΦΗ με τελευταία τη σεζόν 2000-01.
  • Λιγοστός ο κόσμος που προσέρχεται στο Ζωσιμάδες σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.
  • Το παιχνίδι για τους Κρητικούς γίνεται ανήμερα του σεισμού των 5,8 ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ηράκλειο.
  • Με διάταξη 4-4-2 θα παρατάξει τον ΠΑΣ ο Ηρακλής Μεταξάς. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας ,αριστερό ο Πίρσμαν και στα στόπερ θα παίξουν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα χαφ θα είναι οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Mορέιρα, αριστερό ο Σνάιντερ και στην κορυφή της επίθεσης θα αποτελέσουν το δίδυμο οι Περέα και Μιλιντσεάνου. 
  • Μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες υπό τους ήχους του ύμνου του ΠΑΣ Γιάννινα σε εκτέλεση του αείμνηστου Αλέκου Κιτσάκη.
  • Στο γήπεδο και ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣ Αλέξης Μιχαήλ που χθες ήταν με την Ξάνθη στην Άρτα για το ματς Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Σνάιντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σούλης, Παντελάκης, Οικονομόπουλος, Λιάσος, Μπρένερ, Σιόντης, Τριάδης Π, Λώλης, Μίνα.

ΟΦΗ (Νίκος Νόπλιας):Επασί, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα, Φαν Ντούινεν, Βούρος, Γκαγιέγος, Ντουρμισάι, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Γρίβας, Καστάνιος, Ντε Γκούζμαν, Κοροβέσης.

Διαιτητής τη αναμέτρησης είναι ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία με βοηθούς τον Παναγιώτη-Δημήτριο Σακκά από τη Θεσσαλία και τον Τιμολέων Γεωργακόπουλο από τον Πειραιά.

Στο VAR  είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα και AVAR ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική.

Έναρξη αγώνα

Με 4-1-4-1 παρατάσσει τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας.

Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Επασί, δεξί μπακ είναι ο Μαρινάκης, αριστερό ο Γιαννούλης και στόπερ οι Πασαλίδης και Βούρος. Ο Γκαγιέγος είναι αμυντικός χαφ, αριστερά παίζει ο Λάμπρου, δεξιά ο Ντουρμισάι, Νέιρα και Φαν Ντούινεν παίζουν πίσω από τον Μπαλογιάννη.

 Στο 4' ο Μορέιρα έκανε το πρώτο σουτ της αναμέτρησης από τον άξονα, η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Επασί.

Eξετάζεται περίπτωση πέναλτι για τον ΟΦΗ στο VAR και τελικά δίνεται στο 10' για μαρκάρισμα του Εραμούσπε στον Λάμπρου. Ήταν μία φοβερή επέλαση ου Λάμπρου που κόπηκε από τον Εραμούσπε, ο διαιτητής του αγώνα ζήτησε τη βοήθεια του VAR και δόθηκε πέναλτι.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ 0-1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ ΣΤΟ 12'.

Ο Νέιρα εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και κάνει το 0-1 για την κρητική ομάδα. Είναι το πρώτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Νέιρα στον πανηγυρισμό του έδειξε τη φανέλα του ΟΦΗ που έχει το σήμα της Κρήτης, προφανώς για συμπαράσταση για όσα γίνονται σήμερα με τον σεισμό.

Στο 15' ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα στο 19' ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Επασί έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει απειλητικός ο ΠΑΣ με στατικές κυρίως φάσεις.

Στο 20' ο Φαν Ντούινεν έφυγε στην κόντρα μετά από πάσα του Νέιρα, η μπάλα κόνταρε, ο Ντουρμισάι σούταρε με το αριστερό και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΚΑΙ 1-1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟ 22' ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΛΙΝΤΣΕΑΝΟΥ

Οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Μορέιρα τροφοδότησε τον Μιλιντσεάνου, αυτός έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Επασί, κάνοντας το 1-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Φοβερή σκέψη και υποδειγματική εκτέλεση.Πρώτο γκολ του Μολδαβού επιθετικού στη φετινή σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΣ, καθώς με την Εθνική της χώρας του είχε σκοράρει στο ματς της Μολδαβίας με τα Νησιά Φερόε.

Στο 28' σουτ του Ντουρμισάι μπλοκάρει ο Λοντίγκιν.

Στο 33' σε μαρκάρισμα που έγινε στον Σνάιντερ από τον Γιαννούλη υπήρχε υποψία πέναλτι αλλά δεν δόθηκε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα, ο Περέα πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 39'. Ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε αλλά ο Περέα πήρε την κεφαλιά αλλά αδύναμα και η μπάλα έφυγε άουτ.

Κίτρινη στον Μπαλογιάννη στο 42' για μαρκάρισμα στον Καραχάλιο.

Δυο λεπτά ο έξτρα χρόνος για το πρώτο ημίχρονο.

Στο 45' ο Σάλιακας έβγαλε τη σέντρα, ο Σνάιντερ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Επασί.

 Λήξη πρώτου μέρους στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων. ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το ισόπαλο σκορ 1-1. Οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νέιρα στο 12' αλλά οι Γιαννιώτες βρήκαν την απάντηση που ήθελαν με το γκολ του Μιλιντσεάνου στο 22'.

 Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 47'. Ο Σάλιακας έκλεψε τη μπάλα, έδωσε ασίστ στον Σνάιντερ, ο Γερμανός σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Επασί.

Στο 52' κίτρινη κάρτα του Γκαγιέγος για μαρκάρισμα στον Σάλιακα.

Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Διαμαντής μπαίνει στο ματς στο 56' αντί του τραυματία  Πασαλίδη.

Στο 57' ο Σάλιακας έβγαλε τη σέντρα, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

 Απίστευτη διπλή φάση για τον ΠΑΣ στο 61'. Σε αντεπίθεση, ο Πίρσμαν ξεπέρασε τον Μαρινάκη, έγινε κόντρα πάνω στον Περέα, η μπάλα πήγε στον Μορέιρα που ήταν αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Καμερουνέζος γκολκίπερ του ΟΦΗ στην επέμβαση της αγωνιστικής, έδιωξε σε κορνερ. Με την εκτέλεση, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Δυο αλλαγές για τον ΟΦΗ στο 66'. Οι Ντε Γκουζμάν και Κοροβέσης στο παιχνίδι αντί των Διαμαντή και Μπαλογιάννη. 

Λιγοστοί φίλοι του ΠΑΣ χειροκροτούν τον Νίκο Κοροβέση που έχει φορέσει τη φανέλα της γιαννιώτικης ομάδας.

Στο 70' ασυνεννοησία του Βούρου με τον Επασί. Ο Σάλιακας έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Περέα δεν κατάφερε να κάνει το σουτ στην κίνηση.

Στο 72' ο Λάμπρου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

 Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ντουρμισάι έκανε το σουτ εκτός της περιοχής, η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν που βρήκε ίσα ίσα τη μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ.

Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 78'. Ο Παναγιώτης Τριάδης μπαίνει στη θέση του σκόρερ Μιλιντσεάνου.

Στο 80' ο Μορέιρα έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Βούρο και στη συνέχεια από σέντρα του Περέα από δεξιά ο Μαρινάκης έδιωξε πριν γίνει απειλητικός ο Σνάιντερ.

Δυο ακόμη αλλαγές για τον ΟΦΗ.

Στο 83' ο Σελίμοβιτς μπαίνει στη θέση του Νέιρα και ο Γρίβας στη θέση του Φαν Ντούινεν.

Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 90+3. Ο Λιάσος μπαίνει στη θέση του Περέα.

Λήξη της αναμέτρησης στο Ζωσιμάδες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ μένουν στο ισόπαλο σκορ 1-1 όπως διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος. Η ομάδα των Ιωαννίνων παραμένει αήττητη και έφτασε τους 8 βαθμούς αλλά έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή. 

Φοβερή φάση με τον Μορέιρα  που έδιωξε εντυπωσιακά ο Επασί στην επανάληψη για να σκοράρει ο ΠΑΣ, σε ένα ημίχρονο που είχε και ο ΟΦΗ δοκάρι με τον Ντουρμισάι. Ο ΠΑΣ μαζί με τους Ολυμπιακό και ΟΦΗ είναι οι τρεις ομάδες που δεν έχουν γνωρίσει την ήττα στο πρωτάθλημα.

Σχολιασμος