Σάλιακας: «Θέλαμε να κερδίσουμε για τον Κόντε»

23.09.2021 Αναγνώστηκε 487 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Για δίκαιο αποτέλεσμα μίλησε στις δηλώσεις του ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα Μανώλης Σάλιακας ωστόσο τόνισε ότι όλοι ήθελαν τη νίκη σήμερα για τον Κόντε ο οποίος έκανε επέμβαση στους χιαστούς.

Σάλιακας: «Θέλαμε να κερδίσουμε για τον Κόντε»

«Ήταν δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία σήμερα. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου γιατί για ακόμα ένα παιχνίδι δεν δεχτήκαμε γκολ. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι για τον Πέδρο Κόντε που χειρουργήθηκε σήμερα και έκανε την επέμβαση στο γόνατο του. Να του ευχηθούμε καλή ανάρρωση και γρήγορα κοντά μας».

Σε ερώτηση για το αήττητο και το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών: «Σίγουρα ξεκινήσαμε με δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια αλλά κερδίσαμε. Είχαμε πει με τα παιδιά να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και πιστεύω ότι ήταν δίκαια τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα ισχύει ότι το δυνατό μας σημείο είναι η άμυνα αφού από την επίθεση μέχρι και τον τερματοφύλακα αμυνόμαστε πάρα πολύ καλά και το σημαντικό είναι ότι δεν δεχθήκαμε γκολ».

Για το ότι είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει δεχθεί γκολ: «Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό γιατί γίνεται μια πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι μόνο οι αμυντικοί, η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση».

Για το επιθετικό σύστημα (4-4-2) που οι ίδιοι το έχουν κάνει έτσι ώστε να αμύνονται καλά: «Ο φίλαθλος νομίζει ότι το 4-4-2 είναι ένα επιθετικό σχήμα αλλά εμείς ανταποκρινόμαστε πολύ καλά και το έχουμε δουλέψει πολύ στην προπόνηση και για αυτό δεν δεχόμαστε εύκολα φάσεις και δεν ανοίγουμε χώρο στον αντίπαλο. Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι στην επίθεση γιατί όπως ξέρουμε από τη μεσαία γραμμή και μπροστά υπάρχουν στην ομάδα πολλοί νέοι παίκτες και δεν έχουν βρεθεί ακόμη και αυτό θα γίνεται με την πάροδο του χρόνου».

Για τη φιλοσοφία που προσπαθεί να τους περάσει ο Μεταξάς: «Σίγουρα είναι ένας νέος προπονητής που θέλει να κάνει και αυτός την καριέρα του. Έχουμε δουλέψει πολύ στο αμυντικό κομμάτι αλλά και στην επίθεση. Στην αρχή υπήρχε γκρίνια γιατί στα φιλικά δεν πηγαίναμε καλά αλλά αφομοιώσαμε γρήγορα το σύστημα που ήθελε ο προπονητής στα επίσημα παιχνίδια και όπως βλέπετε δύσκολα θα δεχθούμε φάσεις».

Σχολιασμος