LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

23.09.2021 Αναγνώστηκε 769 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το γήπεδο Νεάπολης την αναμέτρηση Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό του Βαγγέλη Κύρκου.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Κύρκος
Βαγγέλης Κύρκος
  • Το αήττητο θέλει να κρατήσει σήμερα ο ΠΑΣ σε μια έδρα που η παράδοση δεν είναι με το μέρος του μιας και δεν έχει κερδίσει ποτέ. Σε 15 αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ιωνικό και ΠΑΣ ο Ιωνικός έχει 8 νίκες και 7 ισοπαλίες.
  • Στο γήπεδο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης.
  • Αντίπαλος για πρώτη φορά εναντίον του ΠΑΣ θα τεθεί ο Λευτέρης Χουτεσιιώτης του οποίου το συμβόλαιο με τη γιαννιώτικη ομάδα τελείωσε το καλοκαίρι και πήρε μεταγραφή στον Ιωνικό.
  • Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε σήμερα το πρωί ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα Πέδρο Κόντε ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στους χιαστούς από τον ορθοπεδικό και γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη. Η επιστροφή του στη δράση υπολογίζεται μετά από έξι μήνες.
  • Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα του δίνει ο Ιωνικός ο οποίος τη 2η αγωνιστική υποδέχθηκε τον Άρη και τον νίκησε 1-0.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος, Ρομαό, Nτάλσιο, Άοσμαν, Ματσούκας, Μπουένο, Τουράμ.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Βαφέας, Κιάκος, Κωνσταντινίδης, Μπουένο, Πογοσιάν, Κάνιας, Μάναλης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι, Λώλης, Περέα.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σούλης, Οικονομόπουλος, Λιάσος, Μορέιρα, Μίνα, Σιόντης, Μιλιντεάνου, Παντελάκης, Μπρένερ.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Εμμανουήλ Σκουλάς από τη Θεσσαλία με βοηθούς τον Κούλα Χασάν από τη Ξάνθη και τον Σπυρίδων Βασιλόπουλος από τον Έβρο. Διαιτητής VAR είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία και AVAR ο Πολυχρόνης Κωστάρας από την Αιτωλοακαρνανία.

Ηλιόλουστη ημέρα στην Αθήνα και θερμοκρασία αυτή την ώρα κοντά στους 21 βαθμούς Κελσίου. Ιδανικός καιρός για μπάλα.

Αρκετή κίνηση στη Νίκαια και πέριξ του γηπέδου της Νεάπολης. Είναι χαρακτηριστικό ότι άργησε πάνω από μισή ώρα να φτάσει στο γήπεδο και το πούλμαν της αποστολής του ΠΑΣ Γιάννινα.

 Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στην προθέρμανση για τον Ιωνικό καθώς τραυματίστηκε ο Καπράλ. Τη θέση του στην ενδεκάδα μπήκε την τελευταία στιγμή ο Μπουένο. 

Στην ενδεκάδα για πρώτη φορά φέτος ο νεαρός Αλέξανδρος Λώλης. Ερωτηματικό αν το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει ο Μεταξάς θα είναι 4-4-2 ή 4-2-3-1. Θα εξαρτηθεί από τη θέση του Λώλη στο γήπεδο.

Αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα και σήμερα ο Γιάννης Κάργας, ενώ για τον Ιωνικό το περιβραχιόνιο φοράει ο Ματσούκας.

Έναρξη της αναμέτρησης

Ο Λώλης κινείται σαν χαφ στα πρώτα λεπτά και όχι στην επίθεση. Φαίνεται πως το σύστημα είναι το 4-2-3-1 από τις θέσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο.

Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς στο 4' στον Εραμούσπε για μαρκάρισμα του Εραμούσπε στον Τουράμ. Αυστηρή η απόφαση του διαιτητή Σκουλά και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΣ.

Πρώτη τελική για τον ΠΑΣ στο 8' μετά από κόρνερ του Γκαρντάφσκι που εκτελέστηκε πλασαριστά, ο Κάργας έκανε το σουτ και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Νέο σουτ του Καραχάλιου στο 9', η μπάλα βρήκε στο χορτάρι και μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. 

Το αρχικό σύστημα του ΠΑΣ ήταν το 4-2-3-1, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο ο Μεταξάς το γύρισε σε 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο παίζουν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα χαφ οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ήταν ο Σνάιντερ, αριστερό ο Γκαρντάφσκι και ο Λώλης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λώλης ανέβηκε στην επίθεση μετά το τέταρτο και το σύστημα γύρισε σε 4-4-2.

 Εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν στο 22' και κεφαλιά του Τουράμ υπό την πίεση του Εραμούσπε, μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Λοντίγκιν.

 Συμπληρώθηκε το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης και το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και έχει ελάχιστες συγκινήσεις. Πολλές οι μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Τεράστια ευκαιρία χαμένη για τον ΠΑΣ στο 35'. Ο Γκαρντάφσκι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι, ο προωθημένος Εραμούσπε ήταν ολομόναχος, αλλά ο Αργεντινός στόπερ φάνηκε να αιφνιδιάζεται και με πλασέ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, τραβάνε τα μαλλιά τους οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά και ιδίως ο Εραμούσπε.

Αψιμαχία και λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ Περέα και Βαλεριάνου μετά από ένα άστοχο σουτ του παίκτη του Ιωνικού.

Ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 42' με τον Τουράμ. Ο Ματσούκας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά από τον Εραμούσπε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Τραυματίστηκε στη φάση ο Εραμούσπε, σηκώθηκε άμεσα ο Αργεντινός και συνεχίζει κανονικά.

Ένα λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 45+2' με τον Τσιγκρίνσκι. Εκτέλεση κόρνερ του Μπουένο από δεξιά, ο Μύγας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τσιγκρίνσκι στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε αφύλακτος και έκανε την προβολή, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 0-0 ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικός μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος. Μετά από ένα μέτριο έως κακό πρώτο ημίωρο με τον ΠΑΣ να έχει δύο σουτ με τον Κάργα και τον Καραχάλιο, ο ρυθμός ανέβηκε στο τελευταίο τέταρτο. Ο ΠΑΣ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 35' με τον Εραμούσπε μετά από φάουλ του Γκαρντάφσκι, ενώ ο Ιωνικός είχε τις δύο δικές του ευκαιρίες με τον Τουράμ (42') και τον Τσιγκρίνσκι (45+2').

Ο Ηρακλής Μεταξάς έδωσε εντολή και ετοιμάζεται ο Μιλιντσεάνου να μπει στο ματς με το ξεκίνημα της επανάληψης. Να δούμε σε ποιανού τη θέση θα μπει ο Μολδαβός επιθετικός.

 Ο Λώλης θα βγει και θα μπει στη θέση του ο Μιλιντσεάνου για τον ΠΑΣ. Από πλευράς Ιωνικού θα μπει ο Κάνιας στη θέση του Μπουένο.

 Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Μιλιντσεάνου στη θέση του Λώλη και Κάνιας στη θέση του Μπουένο.

 Τον Μορέιρα ετοιμάζει ο Ηρακλής Μεταξάς. Νωρίς νωρίς και η δεύτερη αλλαγή του ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόβλημα στον προσαγωγό ο Γκαρντάφσκι.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 52' και είναι αναγκαστική. Ο Μορέιρα μπήκε στη θέση του Γκαρντάφσκι που αποχώρησε πιάνοντας τον προσαγωγό του.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 58'. Ο Μιλιντσεάνου από αριστερά έστρωσε στον Πίρσμαν και ο Βέλγος έκανε το σουτ, ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον Περέα. Ο Κολομβιανός ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Σκουλάς έδωσε επιθετικό φάουλ πάνω στον πορτιέρο του Ιωνικού.

Αντεπίθεση του ΠΑΣ από αριστερά στο 63' και συρτό σουτ του Καραχάλιου από τον άξονα, μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

Περίπτωση πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ στο 65' σε χέρι του Ντάλσιο προ του Περέα. Ο διαιτητής Σκουλάς με τη σύμφωνη γνώμη του VAR Γκορτσίλα αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει πέναλτι.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 67' και χαμένο τετ α τετ. Ο Κάνιας έκανε τη κάθετη, βρήκε τη μπάλα ο Τουράμ και άλλαξε πορεία, ευνοημένος ο Ντάλσιο βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, τον πέρασε αλλά ήταν πολύ πλάγια και το πλασέ του έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι στην εξωτερική πλευρά του διχτύων του ΠΑΣ Γιάννινα.

Κίτρινη κάρτα στον Καραχάλιο στο 72' για μαρκάρισμα πάνω στον Βαλεριάνο.

Δεύτερη αλλαγή για τον Ιωνικό στο 83'. Ο Μάναλης μπήκε στη θέση του Άοσμαν στο ματς.

 Μακρινό σουτ του Περέα στο 86', μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης την μπάλα.

 Τρίτη αλλαγή για τον Ιωνικό στο 90'. Ο Κωνσταντινίδης μπήκε στο ματς στη θέση του Ματσούκα.

Μόλις δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο ματς. 

Ετοιμάζει και τον Παντελάκη σαν τρίτο στόπερ ο Παντελάκης, αν προλάβει να μπει στο ματς.

Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 92'. Ο Παντελάκης μπήκε στο ματς στη θέση του Περέα.

Στο 93' ο Πογκοσιάν μπήκε στο ματς στη θέση του Ντάλσιο. Τέταρτη αλλαγή για τον Ιωνικό.

Λήξη της αναμέτρησης. Στο 0-0 ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικός. 

Σχολιασμος