Έτοιμος για δυνατή μάχη στη Νίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα

23.09.2021 Αναγνώστηκε 347 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Με στόχο να διευρύνει το σερί των επιτυχιών βρίσκεται από χτες στην Αθήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής (6:15 μ.μ.) αναμέτρηση με τον Ιωνικό στο Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης στο πλαίσιο της εμβόλιμης 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Στην Αθήνα για τη χειρουργική επέμβαση ο Κόντε, στην αποστολή των Γιαννιωτών ο νεαρός Μίνα.

Έτοιμος για δυνατή μάχη στη Νίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Το ξεκίνημα του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα ήταν ιδανικός καθώς μετά το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών μέτρησε ισάριθμες νίκες με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, ομάδες δηλαδή που έχουν υψηλές βλέψεις. Ωστόσο η γιαννιώτικη ομάδα με την ομαδικότητα και την προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο του Μεταξά κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με έξι βαθμούς, όντας ισόβαθμη με τον Βόλο.

Η σημερινή αναμέτρηση με τον Ιωνικό θα είναι αρκετά δύσκολη για τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα πρέπει να έχει ανάλογη εικόνα με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Η ομάδα της Νίκαιας μπορεί να προέρχεται από την Super League 2 ωστόσο έχει δείξει ότι μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν είναι, κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι με τον Άρη όπου πήρε μια μεγάλη νίκη με 1-0.

Ο Ηρακλής Μεταξάς δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προσήλωση των ποδοσφαιριστών του μέσα στον αγώνα και κυρίως στην αγωνιστικότητα και το πάθος που πρέπει να βγάλουν στο γήπεδο. Η σημερινή αναμέτρηση με τους Νικαιώτες είναι δεδομένο ότι θα πάει στη δύναμη και τις σκληρές μονομαχίες. Για αυτό ο ομογενής τεχνικός ζητάει από τους παίκτες του προσήλωση και να κάνουν αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις. Ωστόσο σήμερα ο ΠΑΣ θα παραταχθεί χωρίς το βασικό του επιθετικό όπλο τον Ισπανό φορ Πεδρο Κόντε ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και σήμερα θα περάσει μπει στο χειρουργείο. Ο 33χρονος Ισπανός επιθετικός βρίσκεται από χτες στην Αθήνα και σήμερα θα υποβληθεί σε χειρουργείο για την αποκατάσταση του πρόσθιου χιαστού από τον γιατρό του ΠΑΣ και διακριμένο ορθοπεδικό, Σταύρο Ριστάνη.

Με Μίνα αντί Κόντε η αποστολή

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τη σημερινή αναμέτρηση ήταν σύντομη και ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Ο Ηρακλής Μεταξάς σε σχέση με την αποστολή που είχε με τον Παναθηναϊκό έχει μόνο μια αλλαγή όπου τη θέση του τραυματία Κόντε έχει πάρει ο νεαρός Μίνα.

Αναλυτικά την 20μελή αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Καραχάλιος, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Μίνα, Γκαρντάφσκι, Λιάσος, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα, Λώλης, Μιλιντσεάνου και Περέα.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Κόντε και για λόγους τακτικής οι Καραγιάννης, Κύρκος, Ρίζος, Παναγιώτης και Αλέξης Τριάδης.

Τα πλάνα του Μεταξά

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτό φαίνεται είναι το αγαπημένο μότο του Ηρακλή Μεταξά αφού οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό υπηρέτησαν στο έπακρο το αγωνιστικό πλάνο που είχε σχεδιαστεί για αυτά τα ματς και πήραν τις δύο νίκες. Τη θέση του τραυματία Κόντε στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Λώλης που είναι πιθανότερο να προτιμηθεί σε σχέση με τον Μολδαβό Μιλιντσεάνου

Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι, Λώλης (Μιλιντσεάνου), Περέα,

Χωρίς νίκη στη Νίκαια

Να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει στο γήπεδο της Νεάπολης θέλει στην σημερινή αναμέτρηση ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς δεν έχει φύγει ποτέ νικητής από την έδρα του Ιωνικού στη Νίκαια.

Από τα 15 παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων, 12 έχουν γίνει σε επίπεδο Β’ Εθνικής Κατηγορίας και 3 σε επίπεδο Α’ Εθνικής Κατηγορίας με τον Ιωνικό να έχει οκτώ νίκες και επτά παιχνίδια να έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Τέσσερις φορές ο Ιωνικός έχει επικρατήσει του ΠΑΣ με διαφορά τριών τερμάτων. Με 3-0 τις σεζόν 1970-71, 1987-88,1988-89 και με 4-1 τη σεζόν 2007-08. Από τις 7 ισοπαλίες, τέσσερις είναι με σκορ 1-1, δυο με 0-0 και μία ισοπαλία με σκορ 3-3.

Ο Σκουλάς «άρχοντας» του αγώνα

Ο Εμμανουήλ Σκουλάς από τη Θεσσαλία θα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Κούλα Χασάν από τη Ξάνθη και Σπυρίδων Βασιλόπουλος από τον Έβρο ενώ τέταρτος είναι ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία.

Διαιτητής VAR είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία και AVAR ο Πολυχρόνης Κωστάρας από την Αιτωλοακαρνανία. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Σταύρος Φλώτσιος από τη Βοιωτία.

Με 22 παίκτες η αποστολή του Ιωνικού

Με προπόνηση στο γήπεδο της Φυλής ολοκλήρωσε χτες την προετοιμασία του ο Ιωνικός ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Σπανού, εκτός από τους Γκοτσούλια και Λένις, οι οποίοι συνέχισαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, αντίστοιχα.

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, ο Δημήτρης Σπανός ανακοίνωσε την αποστολή: Αναγνωστόπουλος, Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης, Βαφέας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσεζ, Κιάκος, Κωνσταντινίδης, Άοσμαν, Ντάλσιο Γκόμες, Ντελγάδο, Μπουένο, Πογοσιάν, Μπάσα, Κάνιας, Ρομαό, Μάναλης, Καμπράλ, Ματσούκας, Τουράμ.

Σχολιασμος