LIVE (τελικό) ΠΑΣ Γιάννινα -Παναθηναϊκός 1-0

18.09.2021 Αναγνώστηκε 963 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το Ζωσιμάδες την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League σε περιγραφή και σχολιασμό των Χρήστου Καλύβα και Νίκου Γιωτίτσα.

LIVE (τελικό) ΠΑΣ Γιάννινα -Παναθηναϊκός 1-0
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

-Στις 18:55 ήρθαν οι φιλοξενούμενοι στο γήπεδο και έγιναν αποδέκτες έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς του ΠΑΣ.

-Ο ΠΑΣ πάτησε στον αγωνιστικό χώρο στο "Ζωσιμάδες" στις 19:00.

-Τον αγώνα θα παρακολουθήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης.

-Απόβαση έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκόυ και οι θέσεις έχουν καλυφθεί στο έπακρο στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

-Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας έχει υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό 25 φορές και έχει καταφέρει να καταγράψει 9 νίκες. 10 φορές οι πράσινοι έχουν φύγει με το διπλό από τα Γιάννινα, ενώ έξι παιχνίδια δεν έχουν αναδείξει νικητή. Οι Γιαννιώτες έχουν σκοράρει 18 φορές, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 25 τέρματα.

Οι συνθέσεις 

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα και Κόντε.

Στον πάγκο είναι οι Σούλης, Οικονομόπουλος, Μιλιντσεάνου, Λώλης, Λιάσος, Παντελάκης, Σιόντης, Μπρένερ, Μορέιρα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Χουανκαρ, Σάρλια,Βελεθ, Λούνγκβιστ, Μαουρίσιο, Αϊτόρ, Περεθ, Βιτάλ, , Καρλίτος.

Στον πάγκο είναι οι Μπρινιόλι, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Χατζηγιοβάννης, Σάντσες, Βιγιαφάνες, Παλάσιος, Πούγγουρας.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία με βοηθούς  τον Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα και τον Γεώργιο Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική.

Διαιτητής VAR είναι ο Αθανάσιος  Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθία.

 Μπαίνουν στο γήπεδο οι δυο ομάδες.

Αρχηγός του ΠΑΣ ο΄Κάργας, του Παναθηναικού ο Διούδης.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

 Με 4-4-2 παρατάσσει τον ΠΑΣ ο Ηρακλής Μεταξάς. Κάτω από τα δοκαρια ο Λοτίγκιν δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν, στόπερ παίζουν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα χαφ αγωνίζονται οι Σιόντης και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Σνάιντερ, αριστερό ο Γκαρντάφσκι και στην κορυφή της επίθεσης οι Κόντε και Περέα.

Με 4-2-3-1 αγωνίζονται οι Πράσινοι. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης, δεξί μπακ ο Κώτσιρας, αριστερό ο Χουάνκαρ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι οι Σάρλια- Βέλεθ, μπροστά τους οι Πέρεθ και Μαουρίσιο, δεκάρι ο Λούντγκβιστ, αριστερό εξτρέμ ο Βιτάλ, δεξί ο Αιτόρ και στην κορυφή παίζει ο Καρλίτος.

Στο 2' μετά από εκτέλεση κορνερ, ο Πίρσμαν έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 5'!!! Ο Γκαρντάφσκι έπιασε ένα απίστευτο μακρινό σουτ, κανονική βολίδα και έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Διούδη! ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0!!

Aρκετά καλά στέκεται ο ΠΑΣ

Περίπου 5.000 οι φίλαθλοι των γηπεδούχων. Γεμάτη η μεγάλη σκεπαστή.

Κίτρινη κάρτα στον Κόντε.

Ωραία ατομική ενέργεια του Περέα και γύρισμα στον Κόντε στο 38' αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει γεμάτα τη μπάλα.

Δεν φαίνεται να μπορεί να συνεχίσει ο Κόντε, καθώς στην προηγούμενη φάση δε πάτησε καλά και φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. 

Ευκαιρία για τον Παναθηναικό στο 41'.Ο Χουάνκαρ έβγαλε συρτή παράλληλη μπαλιά, ο Αιτόρ με τη μία έπιασε το βολέ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 41'. Ο Μορέιρα αντί του Κόντε. Αποθεώθηκε ο Ισπανός φορ από τους φιλάθλους του ΠΑΣ

Μεγάλη φάση για τον ΠΑΣ στο 44'. Παράλληλη σέντρα του Μορέιρα, ο Περέα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στην εστία.

Πρώτη εκτίμηση για τον Κόντε είναι ότι έχει κάκωση μηνίσκου, όπως μετέδωσε και η Nova. 

Τέλος ημιχρόνου στο Ζωσιμάδες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτυχησε να προηγηθεί από νωρίς με το απίθανο γκολ του Γκαρντάφσκι και στη συνέχεια κατάφερε να κλείσει τις γραμμές του και να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να απειλήσει πολλές φορές την εστία του. ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0!

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες 

Η πρώτη καλή στιγμή  στο 48΄για τους φιλοξενούμενους με τον Κώτσιρα να κάνει την παράλληλη σέντρα από δεξιά αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε τη μπάλα.

Πρώτη τελική για τον ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος με τον Περέα να κάνει σουτ αρκετά μακριά από την εστία του Διούδη με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Πολύ καλή ευκαιρία για τον Παναθηναικό στο 54' με τον Λούνγκβιστ να εκτελεί φάουλ και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναικό στη θέση του Λούνγκβιστ μπαίνει ο Ιωαννίδης.

Έχει την κατοχή της μπάλας ο Παναθηναικός και πιέζει τον ΠΑΣ με στημέενες φάσεις φάουλ και κόρνερ.

.Ο Πίρσμαν  στο 59'από αριστερά έκανε την ντρίμπλα στιον Αιτόρ με τον τελευταίο πέφτοντας στο έδαφος να βρίσκει την μπάλα με το χέρι και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ωστόσο μετά την εξέταση της φάσης τόσο από το VAR όσο και από το Παπαδόπουλο τελικά πήρε πίσω το πέναλτι ο διαιτητή.

Κίτρινη κάρτα στο 61΄στον Καρλίτος και στον Λοντίγκιν.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 64' με τον Περέα να κάνει το σουτ στην κλειστή γωνία του Διούδη και τον τελευταίο να αποκρούει τη μπάλα.

Δύο αλλαγές για τον Παναθηναικό στο 70' στις θέσεις των Μαουρίσιο και Αιτόρ μπήκαν οι Βιγιαφάνες και Παλάσιο

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 70'στη θέση του Καραχάλιου μπήκε ο Σιόντης.

Ένα αδύναμο σουτ του Βιτάλ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ μπλόκαρε τη μπάλα ο Λοντίγκιν.

Δύο ακόμη αλλαγές στο 79' για τον Παναθηναικό στις θέσεις των  Βιτάλ και Καρλίτος μπήκαν οι Χατζηγιοβαννης και Μακέντα.

Κίτρινη κάρτα στο 80΄για τον Γκαρντάφσκι για διαμαρτυρία.

Κίτρινη κάρτα στο 84' στον Σάλιακα για διαμαρτυρία.

Αλλαγή  στην αλλαγή θα κάνει ο Ηρακλής Μεταξάς στο 85' στη θέση του Μορέιρα που είχε περάσει ως αλλαγή στον Κόντε,  μπήκε ο Μιλιντσεάνου

Έξι θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει την πελατειακή σχέση με τον Παναθηναϊκό επικρατώντας 1-0 μέσα στο «Ζωσιμάδες» φτάνοντας τους έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα. Μια νίκη που έχει την σφραγίδα του Ηρακλή Μεταξά ο οποίος παρέταξε τον ΠΑΣ με αριστοτεχνικό τρόπο και στο σημερινό παιχνίδι όπως είχε κάνει και με τον ΠΑΟΚ. Το καταπληκτικό γκολ του Γκαρντάφσκι στο πρώτο μέρος χώρισε τις δύο ομάδες στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ να μην απειλείται καθόλου από τον αντίπαλο του. Ο ΠΑΣ βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κάνοντας ένα ονειρικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Σχολιασμος