Μεταξάς: «Θέλουμε η ομάδα να έχει τη δική της σφραγίδα» (video)

05.08.2021 Αναγνώστηκε 532 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου έδωσε στους δημοσιογράφους ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς. Ο κ. Μεταξάς έδωσε το στίγμα για το στόχο που θα έχει η ομάδα τη νέα χρονιά που θα είναι να έχει τη δική της σφραγίδα όπως είπε και να φοβάται ο αντίπαλος να παίξει μαζί της.

Μεταξάς: «Θέλουμε η ομάδα να έχει τη δική της σφραγίδα» (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

 Ο 54χρονος προπονητής τοποθετήθηκε για το θέμα Πέδρο Κόντε λέγοντας ότι αυτό το χειρίζονται μαζί με τον πρόεδρο αφήνοντας ανοιχτά τα πάντα. Τόνισε ότι υπάρχει χαρακτήρας και ενότητα όλο αυτό το διάστημα στην ομάδα, ενώ επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπολογίζονται όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΣ:

« Να σας ευχαριστήσω για την πρώτη συνέντευξη τύπου που κάνουμε, εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία, όλη η χρονιά να πάει καλά μεταξύ μας».

Μία αποτίμηση της εικόνας από τον ΠΑΣ:

 

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η στιγμή που βγαίνουμε από τα αποδυτήρια και πατάμε γήπεδο να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι πάρα πολύ καλός, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την  προσπάθεια και με την ενότητα που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Είναι σπάνιο φαινόμενο τέτοια ενότητα. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να βγάλουμε κάποια πράγματα στις προπονήσεις, στο φιλικό στη Λαμία στο πρώτο 35λεπτο τα είδαμε, μετά έπεσε ο ρυθμός μας, θα προσπαθήσουμε να πάμε για τα 90 λεπτά γιατί τα 35 δεν φτάνουν».

Για το πόσες μεταγραφές πρόκειται να γίνουν και η δική του εισήγηση για Κόντε:

«Ο Κόντε είναι γνωστός παίκτης στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά δεν σχολιάζουμε αυτή τη στιγμή ονόματα. Λέμε για τους παίκτες που είναι στη διάθεσή μας. Έχουμε καλή συνεργασία με τον Πρόεδρο και τον γιο του, μαζί παίρνουμε τις αποφάσεις και πιστεύω θα έρθουν μία –δυο αποφάσεις τέτοιες. Θα συζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Για το πότε θα έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις αποχωρήσεις, όπως του Πανουργιά:

«Έχουμε κάποιες μέρες, να γίνει και το άλλο φιλικό και μετά θα βγει η απόφαση».

Για τον φετινό στόχο της ομάδας και κατά πόσο θα είναι ανταγωνιστική τις πρώτες αγωνιστικές:

«Αυτή τη στιγμή, 25 παιδιά στη διάθεσή μας, είναι μεγάλο το ρόστερ. Θα είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα παιχνίδια. Στόχο δεν έβαλα ποτέ αν βγούμε στο 1, 5 ή 10. Ο στόχος είναι να κερδίζουμε ένα παιχνίδι, να προσθέσουμε τους βαθμούς και να δούμε που θα φτάσουμε».

Αν είναι υπολογίσιμες μονάδες τα παιδιά της Κ19:

«Βεβαίως και είναι».

Με βαθμό το 10 πόσο έτοιμη θα είναι η ομάδα στην έναρξη του πρωταθλήματος;

«Θα το πω μία μέρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έχουμε μέρες μπροστά μας και πιστεύω αν συνεχίσουμε με το ρυθμό που δουλεύουμε έως τώρα. Με μία προετοιμασία στη Νάουσα, χωρίς φιλικά είναι σπάνιο φαινόμενο τέτοιο πάθος, δύναμη από τα παιδιά είναι σπάνιο και θετικό. Αν συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θα είμαστε πολύ καλοί».

Αν η ομάδα είναι έτοιμη με τρία φιλικά και να πει για την φιλοσοφία της ομάδας:

 «Το να μείνεις κατηγορία δεν είναι στόχος. Δεν πρέπει να μείνει μόνο αυτό σαν στόχος, πρέπει να είναι σίγουρα παραπάνω. Όπως είπα στους παίκτες όλοι θέλουμε το γκολ αλλά μπορούμε να κάνουμε το σωστό; Αν κάνουμε σωστές κινήσεις θα βγει και το γκολ. Να σκεφτόμαστε την αρχή και τι χρειάζεται να χτίσουμε το τέλος.

Έτσι θα κινηθεί ομαδικά ο ΠΑΣ, το απαιτώ από τους παίκτες, να έχει μία σφραγίδα η ομάδα μας. Όπου πηγαίνουμε να ξέρουν δεν είναι εύκολο το παιχνίδι, να βγει προς τα έξω από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Η πείρα που έχουμε τόσα χρόνια, ξέρουμε ομάδες να κερδίζουν πέντε φιλικά και χάνουν το πρώτο επίσημο. Δεν υπάρχει το σκεπτικό,  κάνουμε καλή προετοιμασία και θα κάνουμε καλά επίσημα ή το αντίθετο. Τα εμπόδια αν είναι ψηλά, θα πηδήσουμε λίγο παραπάνω. Δεν υπάρχει δεδομένο ότι είναι τρία, πέντε φιλικά και είναι καλό.».

 Για το φιλικό με τη Λαμία, καλή εικόνα στο πρώτο, προβληματική στο δεύτερο. Ο λόγος ήταν που ήταν το πρώτο φιλικό και τι θα γίνει στα επόμενα;

 « Τι θα γίνει θα το δούμε. Οι λόγοι μπορεί να είναι και απλοί. Δεν κρατήσαμε και τις αποστάσεις. Μετά την καλή αρχή, πήραμε παραπάνω θάρρος και ξεχάσαμε κάποια πράγματα τακτικής. Πηγαίναμε ατομικά, αυτό βοηθάει τον αντίπαλο που έκανε και μετά κάποιες αλλαγές και του βγήκε. Από λάθη δικά μας ήρθε το πέναλτι και το γκολ στις καθυστερήσεις και έγινε 2-0 που είχαμε ήδη κάνει 10 αλλαγές, να το αναφέρουμε κι αυτό».

Σχολιασμος