Φιλική ήττα με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λαμία

05.08.2021 Αναγνώστηκε 471 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Την ήττα με 2-0 γνώρισε χτες το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» από την τοπική ομάδα στο πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

 

Φιλική ήττα με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λαμία

Καλή η ομάδα της Ηπείρου στο πρώτο μέρος, έχασε ευκαιρίες και δεν απειλήθηκε από τους Λαμιώτες.

Διαφορετική η εικόνα στην επανάληψη με τη Λαμία να είναι καλύτερη και να πετυχαίνει δύο γκολ, αρχικά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμανιτς (51’), ενώ στις καθυστερήσεις ο Βλαχομήτρος (90+2’) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Ηρακλής Μεταξάς δοκίμασε το σύστημα 4-4-2 στο πρώτο φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ έπαιξε ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρμαν και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Εραμούσπε και Κάργας. Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ ήταν στα αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ ο Γκαρντάφσκι, αριστερό ο Λώλης και το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Περέα και Σνάιντερ. Παρά τις πολλές αλλαγές προσώπων στην επανάληψη η διάταξη παρέμεινε στο 4-4-2 από τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ορεξάτος στο ξεκίνημα
Παρά την έλλειψη αγωνιστικών λεπτών και παιχνιδιών στα πόδια των ποδοσφαιριστών του ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα χτες στον φιλικό αγώνα στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος».
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τους Γιαννιώτες ήταν στο 4’ με σουτ του Πίρσμαν από πλάγια αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκαραβέλη, ενώ στο 8' ο Περέα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λώλης στο πρώτο δοκάρι έκανε το πλασέ αλλά και πάλι ο πορτιέρο της Λαμίας απέκρουσε τη μπάλα.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 27’. Ο Γκαρντάφκι από δεξιά επιχείρησε τη σέντρα, οι Λαμιώτες δεν απομάκρυναν τη μπάλα και ο Λώλης που καιροφυλακτούσε έστειλε τη μπάλα μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Η Λαμία απείλησε ελάχιστα έως καθόλου την άμυνα των Γιαννιωτών στο πρώτο μέρος και μόνο στο 31΄με μια κεφαλιά του Τζανετόπουλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Ταϊρόν.
Στο 40’ υπήρξε ένα επεισόδιο μεταξύ του Πίρσμαν και του Μανούσου, με τον Βέλγο του ΠΑΣ να κατηγορεί τον επιθετικό της Λαμίας ότι τον έφτυσε.
Οι δύο παίκτες έγιναν αλλαγή από τους Μεταξά και Γρηγορίου αντίστοιχα και τα πράγματα ηρέμησαν.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Καραχάλιος υπέστη ένα τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Λιάσο.

Γκολ με πέναλτι η Λαμία
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ηρακλής Μεταξάς άλλαξε τερματοφύλακα, στόπερ και αριστερό χαφ βάζοντας στο ματς τους Αθανασίου, Παντελάκη και Μπρένερ στις θέσεις των Λοντίγκιν, Εραμούσπε και Λώλη. Οι αλλαγές του Μιχάλη Γρηγορίου για τη Λαμία βελτίωσα την ομάδα της Φθιώτιδας στην επανάληψη και έφτασε στο γκολ.
Στο 50’ ο Παντελάκης ανέτρεψε τον Ρόμανιτς και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο παθών Ρόμανιτς που νίκησε στο 51’ τον Αθανασίου και έκανε το 1-0 για τη Λαμία κόντρα στη ροή του αγώνα.
Λίγο έλειψε μάλιστα ο Σέρβος παίκτης της Λαμίας να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 54’ όταν πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σαραμαντά από αριστερά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ είχε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα στο 55, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.
Παρά τις πολλές αλλαγές στα πρόσωπα ο Ηρακλής Μεταξάς κράτησε σταθερό το 4-4-2 στη διάταξη με τον Μιλιντσεάνου και τον Γροσδάνη να παίζουν στην κορυφή στο τελευταίο εικοσάλεπτο.
Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου γύρισε το αρχικό 3-5-2 της Λαμίας σε 4-2-3-1.

Στο 78’ η Λαμία έχασε μια καλή στιγμή όταν ο Μανουσάκης άνοιξε στον Ρόμανιτς ο οποίος σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασίου.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 92’ μετά από μπαλιά του Ρόμανιτς από αριστερά, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βλαχομήτρου ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, με γυριστό σουτ έκανε το 2-0 για τους Λαμιώτες. Ήταν η πρώτη νίκη για τη Λαμία μετά από μια ισοπαλία και δύο ήττες στα προηγούμενα τρία φιλικά.
Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ακολουθούν δύο ακόμα εκτός έδρας φιλικά. Αρχικά με τον Παναιτωλικό την Κυριακή (08/08) στο Emileon του Αγρινίου και στη συνέχεια με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης το μεθεπόμενο Σάββατο (14/08).
Διαιτησία: Παπακωνσταντίνου από την ΕΠΣ Φθιώτιδας
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέντζο (46’ Τσούκαλος(88’ Βλαχομήτρος)), Τζανετόπουλος (46’ Μαζουλουξής), Βύντρα (88’ Νικολόπουλος), Σαραμαντάς (59’ Σκόνδρας), Προβυδάκης (59’ Μαρτίνες), Τζανδάρης (59’ Τρούμπουλος), Γκούγκα (46’ Γκέντζογλου), Μανούσος (42΄Ρόμανιτς), Καραμάνος (46’ Μανουσάκης), Ταιρόν (46’ Νούνιες (88’ Μαργαρίτης)).
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν (46’ Αθανασίου), Σάλιακας (71’ Οικονομόπουλος), Πίρσμαν (42’ Πήλιος), Κάργας (71’ Καραγιάννης), Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Ντομίνγκεθ (71’ Σιόντης), Καραχάλιος (45+1’ Λιάσος), Γκαρντάφσκι (63’ Κύρκος), Λώλης (46’ Μπρένερ), Σνάιντερ (63’ Μιλιντσεάνου), Περέα (71’ Γροσδάνης).

 Αποστολή στη Λαμία: Χρήστος Καλύβας- Νίκος Γιωτίτσας, αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ της Πέμπτης 5-8

Σχολιασμος