Στα Τρία Πέντε Πηγάδια χτίζεται ο ΠΑΣ της νέας χρονιάς

19.07.2021 Αναγνώστηκε 629 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Τις πρώτες ημέρες του στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας πέρασε ο ΠΑΣ Γιάννινα και έχει ήδη μπει στο δεύτερο και βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Κανονικά προπονήθηκε ο Κολομβιανός Περέα, υπό δοκιμή ο Νιγηριανός Οσάουε.

Στα Τρία Πέντε Πηγάδια χτίζεται ο ΠΑΣ της νέας χρονιάς
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η σκληρή δουλειά στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας έχει ξεκινήσει για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς εκεί μπαίνουν καθημερινά οι βάσεις για τη φετινή σεζόν 2021-2022. Οι διπλές καθημερινές προπονήσεις έχουν ένταση με τον προπονητή του ΠΑΣ, Ηρακλή Μεταξά, να ανεβάζει στροφές και τους παίκτες να δουλεύουν εντατικά.

Το βάρος από το τεχνικό επιτελείο πέφτει κυρίως στην τακτική και ο Μεταξάς θέλει οι παίκτες του μέσα από τη συνεχή δουλειά και προσπάθεια στις προπονήσεις να μπορέσουν να αφομοιώσουν αυτά που τους ζητάει. Ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΣ είχε τονίσει στις δηλώσεις του ότι η ομάδα θα δουλέψει την αμυντική της τακτική αυτές τις ημέρες προκειμένου να αποκτήσει συνοχή στην αμυντική λειτουργία.

Στις πρωινές προπονήσεις το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως γυμναστική ενδυνάμωσης και ασκήσεις φυσικής αντοχής, ενώ το απογευματινό πρόγραμμα έχει τακτική, ομαδική συνοχή και λειτουργία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραμείνει στα 3-5 Πηγάδια και στο ξενοδοχείο Naoussa Mountain Resort μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουλίου. Ακόμα πάντως δεν έχει βρεθεί διαθέσιμος αντίπαλος στην περιοχή για φιλικό παιχνίδι και το πιθανότερο είναι τα φιλικά να γίνουν μετά την επιστροφή του ΠΑΣ στη βάση του στα Γιάννινα.

Πρόβλημα τα φιλικά

Η ακύρωση της προετοιμασίας στην Πολωνία έφερε ένα επιπλέον πρόσθετο πρόβλημα στον Ηρακλή Μεταξά και δεν είναι άλλο από το κλείσιμο φιλικών αγώνων.

Στο Κιέλτσε ήταν προγραμματισμένα να γίνουν τουλάχιστον τρία φιλικά πριν επιστρέψει ο ΠΑΣ στην Ελλάδα ωστόσο η αλλαγή του προγράμματος και η διεξαγωγή της προετοιμασίας στα 3-5 Πηγάδια αφήνει την ομάδα χωρίς κάποιο φιλικό παιχνίδι πλην των αυτών που έχουν ανακοινωθεί για τον Αύγουστο και είναι με Λαμία (4 Αυγούστου), Παναιτωλικό (8 Αυγούστου) και Αστέρα Τρίπολης (14 Αυγούστου)

Ανακοινώνεται ο Περέα

Στα 3-5 Πηγάδια βρίσκεται και ο Χουάν Περέα. Ο Κολομβιανός επιθετικός έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης στα Γιάννινα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ταξίδεψε κανονικά το πρωί της Παρασκευής με την υπόλοιπη αποστολή στη Νάουσα.

Η μεταγραφή του Χουάν Περέα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο το κομμάτι αυτό είναι καθαρά τυπικό και δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εμπλοκή. Το δεδομένο είναι ότι ο Περέα ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα με ελεύθερη μεταγραφή και όχι με δανεισμό από τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης, σε περίπτωση που πάρει μεταγραφή κάποια στιγμή μελλοντικά από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, το ευχάριστο με τον Περέα είναι ότι ξεπέρασε το πρόβλημα στη γάμπα και προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα το Σαββατοκύριακο.

Ο Περέα είναι σε καλό επίπεδο καθώς μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά τον Νιγηριανό Οσαμαγιέν Οσάουε ο Ηρακλής Μεταξάς αποφάσισε να ακολουθήσει την ομάδα στα 3-5 Πηγάδια και με βάση τα όσα θα δει αυτές τις ημέρες, θα αποφασίσει για το αν θα παραμείνει ή όχι στους Γιαννιώτες. Σημαντικό σημείο προβληματισμού για την περίπτωση του Οσάουε είναι οι συχνοί τραυματισμοί του και το γεγονός ότι του λείπει αγωνιστικός ρυθμός καθώς έχει παίξει ελάχιστα τα τελευταία δύο χρόνια.

Απαραίτητη η μεταγραφική ενίσχυση

Μπορεί να έχουν αποκτηθεί ως τώρα από τον ΠΑΣ οι Σούλης (τερματοφύλακας), Τριάδης Π., Καραγιάννης, Περέα (είναι δεδομένη η απόκτηση του παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα), Καραχάλιος, Σνάιντερ ωστόσο είναι σίγουρο ότι η ομάδα χρειάζεται σημαντική μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Ηρακλής Μεταξάς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει εντοπίσει 2-3 θέσεις που πρέπει να κινηθεί ο ΠΑΣ ώστε να αποκτήσει παίκτες, όμως αυτοί που θα αποκτηθούν θα πρέπει να κάνουν και τη διαφορά. Μιλάμε δηλαδή για παίκτες που θα λογίζονται ως βασικοί και για να γίνει αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης θα πρέπει να δώσει οικονομικά το κάτι παραπάνω ώστε να μπορέσει ο ΠΑΣ να είναι ανταγωνιστικός στο νέο πρωτάθλημα.

Στασιμότητα στην περίπτωση Κόντε

Παρότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, φαίνεται ότι η περίπτωση Κόντε θα απασχολήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Μπορεί οι Χριστοβασίλης και Κόντε να έχουν απευθείας επικοινωνία, μπορεί να έγινε κάποια προσφορά όμως από τη στιγμή που ο Ισπανός επιθετικός έχει ως πρώτη προτεραιότητά του τα Εμιράτα, είναι δεδομένο ότι θα εξαντλήσει πρώτα τις πιθανότητες του να βρει εκεί ομάδα.

Ο Χριστοβασίλης έχει δώσει μεγάλο χρονικό περιθώριο στον Ισπανό επιθετικό καθώς η επιστροφή του στα Γιάννινα κάνει μεγάλο γκελ στους Γιαννιώτες φιλάθλους. Κι η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής ούτε ο Γερμανός Σνάιντερ ούτε ο Νιγηριανός Οσάουε συγκρίνονται ποδοσφαιρικά με τον Κόντε. Βέβαια κι ο ίδιος ο Κόντε ήρθε άσημος το καλοκαίρι του 2016 από την Μερίδα της Γ κατηγορίας στην Ισπανία.

Σήμερα σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας

Στη διάθεση των φιλάθλων θα τεθούν από σήμερα τα εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Οι τιμές για παλαιούς κατόχους ξεκινάνε από 170 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή και 150 για τις θύρες 9 και 10 ενώ για νέους κατόχους οι τιμές ξεκινάνε από 200 και 170 ευρώ αντίστοιχα.

Το πακέτο περιλαμβάνει τους 13 αγώνες του πρωταθλήματος της Super League, 3 ή 4 παιχνίδια των play out, όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Κυπέλλου, ενώ αν η ομάδα συμμετέχει στα play off θα γίνει ειδική μειωμένη τιμή στα εισιτήρια ή θα βγει νέα κάρτα διαρκείας με μειωμένη τιμή.

Η αντίδραση των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα στο άκουσμα των τιμών ήταν αναμενόμενη με τους φίλους της ομάδας να θεωρούν ακριβές τις τιμές.

 

Σχολιασμος