Ακυρώθηκε το ταξίδι του ΠΑΣ Γιάννινα στo Κίελτσε της Πολωνίας

09.07.2021 Αναγνώστηκε 576 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρότι έμεναν δύο ημέρες για να μεταβεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Πολωνία, το ταξίδι της ομάδας στο Κίελτσε για το βασικό στάδιο προετοιμασίας δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

Ακυρώθηκε το ταξίδι του ΠΑΣ Γιάννινα στo Κίελτσε της Πολωνίας
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Δεν ήταν γραφτό τελικά στον ΠΑΣ Γιάννινα να μεταβεί στο εξωτερικό για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και το Ζέεφελντ της Αυστρίας το 2010. Το ταξίδι των Γιαννιωτών στο Κίελτσε της Πολωνίας ακυρώθηκε καθώς προέκυψαν νέα δυσμενή δεδομένα τόσο στο εσωτερικό της ομάδας, όσο και στο μέρος που ήταν να μεταβεί ο ΠΑΣ, στο προπονητικό κέντρο στο Κίελτσε. Τις τελευταίες ημέρες στους σχεδόν καθημερινούς διαγνωστικούς ελέγχους που γίνονται στον ΠΑΣ Γιάννινα εντοπίστηκαν δύο ποδοσφαιριστές θετικοί στον κορωνοϊό, αποτέλεσμα που επαληθεύτηκε και με μοριακό PCR τεστ. Άμεσα οι δύο παίκτες τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ το ευχάριστο είναι ότι στους διαδοχικούς επανελέγχους δεν εντοπίστηκε άλλο κρούσμα, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες αυτή τη φορά η διασπορά στο εσωτερικό της ομάδας να είναι περιορισμένη.

Κρούσματα στο Κίελτσε της Πολωνίας

Εκτός όμως από τον εντοπισμό των δύο κρουσμάτων στο εσωτερικό της ομάδας, ο ΠΑΣ Γιάννινα κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα ακόμα δυσμενή παράγοντα. Είναι αρκετές οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα με τον κορωνοϊό καθώς εντοπίζονται πολλά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές. Μερικές εξ αυτών βρίσκονται στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο Κίελτσε ήταν να βρεθεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τρανταχτό παράδειγμα η πρωταθλήτρια Κύπρου Ομόνοια, στην οποία εντοπίστηκαν παραπάνω από πέντε κρούσματα. Να σημειωθεί ότι η Ομόνοια διαμένει στο προπονητικό κέντρο «Μπινκόφσκι», το οποίο είναι ίδιο με αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα σε περίπτωση που ταξιδεύε στην Πολωνία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από κυπριακά ΜΜΕ, οι θετικοί παίκτες της Ομόνοιας θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών στο ξενοδοχείο και να αναχωρήσουν αργότερα από την υπόλοιπη αποστολή της πρωταθλήτριας Κύπρου. Επίσης, τρία κρούσματα έχουν εντοπιστεί και στον κυπριακό Άρη Λεμεσού που δεν έχει μεταβεί ακόμα στο Κίελτσε, ωστόσο είναι ομάδα θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΣ Γιάννινα σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας σύμφωνα με τον προγραμματισμό στην Πολωνία. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει ιικό φορτίο στο Κίελτσε και συνολικά στην Πολωνία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2.880.000. Όλα αυτά τα αρνητικά δεδομένα  έκαναν τους ιθύνοντες των Γιαννιωτών αρκετά επιφυλακτικούς για το ταξίδι στην Πολωνία και τελικά να παρθεί η απόφαση για ακύρωση του ταξιδιού.

Σχολιασμος