«Καθάρισε» την πρόκριση από το ξεκίνημα (video)

04.02.2021 Αναγνώστηκε 219 φορές

Ο απρόβλεπτος ΠΑΣ Γιάννινα είναι ικανός φέτος για το καλύτερο και το χειρότερο. Οι Γιαννιώτες νίκησαν 2-3 τον Ατρόμητο χτες το απόγευμα στο Περιστέρι και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Ηπείρου έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα και με τρία γκολ στο πρώτο τέταρτο πήρε σπουδαίο διπλό πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι Νάουμετς (3') και Μιλιντσεάνου (10') βρήκαν δρόμο προς τα δίχτυα μετά από διαδοχικές ασίστ του Παμλίδη, ενώ ο Σάλιακας με φοβερό σουτ (13') έκανε το 0-3. Ο Ατρόμητος μείωσε με δύο γκολ του Κωτσόπουλου (28', 81') και είχε δοκάρι με τον Μάτιτς στις καθυστερήσεις, αλλά ο ΠΑΣ πήρε δίκαια την πρόκριση και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στον κρίσιμο αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό τη Δευτέρα στο Αγρίνιο.

«Καθάρισε» την πρόκριση από το ξεκίνημα (video)

Πώς έπαιξαν

Με επτά αλλαγές στο βασικό σχήμα σχετικά με το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, παρατάχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα χθες στο Περιστέρι. Ο Αργύρης Γιαννίκης άφησε στα Γιάννινα για ξεκούραση τους Σιόντη, Κρίζμαν, Λοντίγκιν, Ντομίνγκεθ και παρέταξε τον ΠΑΣ με τον προσφιλή του σχηματισμό, το 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παντελάκης και Κάργας. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Κάστρο και Λιάσος, δεξί εξτρέμ ο Νάουμετς, αριστερό ο Ελευθεριάδης, ενώ ο Μιλιντσεάνου που έκανε ντεμπούτο σε ενδεκάδα του ΠΑΣ ήταν ο παρτενέρ του Παμλίδη στην επίθεση.

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μανδάς, δεξί μπακ ο Νάτσος και αριστερό ο Κιβρακίδης, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Γκαλβάο και Στρούγγης. Στα χαφ την τριάδα αποτελούσαν  οι Οικονομίδης, Ούμπιντες και Χαρίσης, ενώ στην επίθεση δεξιά ήταν ο Ραμπέγιο, αριστερά ο Μουνίθ και στην κορυφή ο Εντομβόνγι.

Γκολ από τα αποδυτήρια!

Ποιος είδε τον ΠΑΣ στο Περιστέρι και δεν τον φοβήθηκε; Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη μπήκε…αφιονισμένη και με άγριες διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου με σκοπό να πάρει την πρόκριση και μαζί και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της Κυριακής στο «Ζωσιμάδες». Στόχος των Γιαννιωτών ήταν ένα γρήγορο γκολ ώστε να μπουν στο κόλπο της πρόκρισης και το κατάφεραν από τα…αποδυτήρια. Μόλις στο 3’ ο Ελευθεριάδης έκλεψε από αριστερά τη μπάλα, ο Μιλιντσεάνου με τη μία έδωσε στον Παμλίδη, αυτός γρήγορα έβγαλε κάθετη πάσα στον Νάουμετς, ο οποίος σούταρε υπό πίεση με το αριστερό και νίκησε τον Μανδά για το 0-1. Επιστροφή στο σκοράρισμα για τον Ουκρανό που είχε να πετύχει γκολ από τις 27 Σεπτεμβρίου στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Παρθενικό γκολ Μιλιντσεάνου

Ο καταιγιστικός χτες ΠΑΣ Γιάννινα είχε μόλις ξεκινήσει. Το μομέντουμ ήταν ευνοϊκό για τους Γιαννιώτες που εκμεταλλεύτηκαν την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ που δέχθηκε ο Ατρόμητος. Στο 10’ Παμλίδης και Σάλιακας συνδυάστηκαν από δεξιά, ο Παμλίδης γύρισε εξαιρετικά στον Μιλιτσεάνου στο ύψος του πέναλτι και ο Μολδαβός επιθετικός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον Μανδά και κατέληξε στα δίχτυα του για το 0-2. Η παρθενική εμφάνιση του Μολδαβού στο βασικό σχήμα συνδυάστηκε με ένα γκολ «χρυσάφι» για τον ΠΑΣ που πήρε από νωρίς προβάδισμα πρόκρισης!

Κεραυνός πρόκρισης με Σάλιακα!

Το ονειρεμένο ξεκίνημα και ειδικά το πρώτο τέταρτο του χτεσινού αγώνα είχε αποκορύφωμα με την επίτευξη ακόμη ενός τέρματος στο 13’. Μετά απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς του Ατρόμητου, η μπάλα πήγε δεξιά στρώθηκε στον Σάλιακα, ο οποίος έκανε εξαιρετική ντρίπλα, άλλαξε πόδι και με εκπληκτικό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Μανδά για το 0-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς με τους παίκτες ένα κουβάρι στον πάγκο της ομάδας. Ήταν το πρώτο επίσημο γκολ του Κρητικού δεξιού οπισθοφύλακα με τη φανέλα του ΠΑΣ.

Μείωσε ο Κωτσόπουλος- φοβερές φάσεις ο ΠΑΣ

Η κακή εμφάνιση του Ατρόμητου προκάλεσε τον εκνευρισμό του Κάναντι και η είσοδος του Κωτσόπουλου στο ματς αντί του Οικονομίδη αποδείχθηκε… διάνα. Στο 28’ από ωραίο συνδυασμό των Χαρίση, Ούμπιντες και Εντομβόνγι, η μπάλα έφτασε στον Κωτσόπουλο που έκανε καλή προσποίηση στον Κάργα με γυριστό σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη και μείωσε σε 1-3 για τον Ατρόμητο.

Η μείωση του σκορ δεν αποπροσανατόλισε τους Γιαννιώτες που συνέχισαν με την ίδια διάθεση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στο 34’ ο Μανδάς είπε «όχι» σε τετ α τετ με τον Παμλίδη και στο 37’ ο Νάουμετς ήταν φάτσα με την εστία, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά ο βοηθός Σινιοράκης στο 39’ υπέδειξε λανθασμένα off side τον Μιλιντσεάνου καθώς ο Μολδαβός έβγαινε τετ α τετ και VAR δεν υπήρχε για να τον διορθώσει.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ δεν οπισθοχώρησε αν και είχε πάρει καθαρό προβάδισμα πρόκρισης. Μάλιστα, στο 50’ έχασε τεράστια ευκαιρία για τέταρτο γκολ, όταν ο Νάουμετς πάσαρε στον Ελευθεριάδη που βγήκε απέναντι από Μανδά και σούταρε, όμως ο πορτιέρο των γηπεδούχων έσωσε την ομάδα του. Στο 61’ ο Νάουμετς σούταρε από τον άξονα, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα σαν να ήταν άλλη ομάδα αυτή που κέρδισε τον ΠΑΣ για το πρωτάθλημα πριν λίγες μέρες και γλίτωσαν κυριολεκτικά από συντριβή στη φάση του 71’.Ο Καρτάλης πάτησε περιοχή από αριστερά, πάσαρε στον Παμλίδη, η μπάλα στρώθηκε στον Μπρένερ και από το σουτ του Αργεντινού η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Και πάλι Κωτσόπουλος-Δοκάρι Μάτιτς

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ατρόμητος έκανε κάπως αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή και στο 78’ ο Στρούγγης με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Κωτσόπουλος πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό του τέρμα στο ματς και τρίτο στη σεζόν. Υποδέχθηκε τη μπάλα από τη σέντρα του Μουνίθ από δεξιά και με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη και μείωσε σε 2-3. Στο 87’ πήγε να γίνει η ίδια φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Κωτσόπουλου έφυγε άουτ. Η ομάδα του Περιστερίου άγγιξε την ισοφάριση στην εκπνοή του αγώνα, όταν ο Μάτιτς από γέμισμα του Ούμπιντες έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι του Χουτεσώτη, ωστόσο το 2-3 έμεινε μέχρι το τέλος με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαιτησία: Φωτιάς (Νατσιόπουλος- Σινιοράκης)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκαλβάο (78’ Νταβιώτης), Στρούγγης, Κιβρακίδης, Νάτσος (56’ Σάλομον), Οικονομίδης (24’ Κωτσόπουλος), Ούμπιντες, Χαρίσης (46’ Γούτας), Ραμπέγιο (46’ Μάτιτς), Μουνίθ, Εντομβόνγι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Λιάσος, Νάουμετς (75’ Λώλης), Ελευθεριάδης (58 ’Μπρένερ), Παμλίδης (84’ Πανουργιάς), Μιλιντσεάνου (58’ Καρτάλης).

 Ν.ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ - Θ.ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

Σχολιασμος