Παραλειπόμενα από το «Γ. Καραϊσκάκης»

17.01.2021 Αναγνώστηκε 587 φορές

Ο ανταποκριτής του PASsports στην Αθήνα, Βαγγέλης Κύρκος, βρέθηκε και στο παιχνίδι στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και σας μεταφέρει όσα δεν έπιασαν οι τηλεοπτικές κάμερες από τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Παραλειπόμενα από το «Γ. Καραϊσκάκης»

* Μια από τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου είχαμε σήμερα στην Ελλάδα. Στο φαληρικό γήπεδο δεν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, με το θερμόμετρο την ώρα του αγώνα να δείχνει 4 βαθμούς Κελσίου.

* Τουλάχιστον είχαμε και λίγο ήλιο την ώρα που γινόταν το παιχνίδι. Κατά κάποιον τρόπο αυτό ήταν… βάλσαμο.

* Οι καιρικές συνθήκες δεν σταμάτησαν τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα να ακολουθήσουν κατά γράμμα και σωστά όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό.

* Ο τρόπος που λειτουργεί το τμήμα Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κυρίως ο Νίκος Γαβαλάς είναι εξαιρετικός για τα ελληνικά δεδομένα και για ακόμη μια αναμέτρηση το διαπιστώσαμε, κάνοντας σε εμάς τους δημοσιογράφους πιο εύκολη τη δουλειά. Για το κρύο, πάντως, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

* Αυτό που συζητούσαμε με συναδέλφους, είναι πως ήμασταν τυχεροί που το παιχνίδι μας ήταν νωρίς, προσπαθώντας να φανταστούμε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο ΟΑΚΑ, στις 21:30, σε ένα γήπεδο που ακόμη και το καλοκαίρι είναι «ψυγείο».

* Με όσους δημοσιογράφους μιλήσαμε και μας είπαν τη γνώμη τους για τον ΠΑΣ (όλοι ρεπόρτερ Ολυμπιακού), συμφώνησαν στο πόσο εξαιρετικά δουλεμένο σύνολο είναι η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη.

* Ξεχώρισαν άπαντες τη παρουσία των Σιόντη και ειδικά του πιτσιρικά Λιάσου, που τα πήγαν εξαιρετικά κόντρα στο κέντρο του Ολυμπιακού, που έχει στη μεσαία γραμμή παίκτες όπως ο Εμβιλά, ο Καμαρά και ο Φορτούνης.

* Του «έκατσε» του Αθανασίου να κάνει ντεμπούτο στο πιο δυσκολο ματς που θα μπορούσε να υπάρξει. Ωστόσο, ανταποκρίθηκε αρκετά καλά και του αξίζουν συγχαρητήρια, ιδίως για την απόκρουση που έκανε στο σουτ του Μασούρα.

* Ήταν κρίμα που μια τέτοια προσπάθεια από πλευράς Γιαννιωτών δεν έφερε έστω έναν βαθμό. Είναι πολύ «κρύο» να δέχεσαι γκολ πραγματικά στην τελευταία φάση. Ωστόσο, that’s football…

* Κάτι ακόμη σημαντικό για τον νεαρό γκολκίπερ του ΠΑΣ, είναι πως στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το ματς, ήταν να πει περαστικά στον Χουτεσιώτη. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είσαι απλώς καλός σε αυτό που κάνεις, αλλά και στη συμπεριφορά σου. Η τοποθέτησή του μαρτυρά και ομαδικό πνεύμα.

* Στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε -φυσικό και αναμενόμενο- απογοήτευση για τον τρόπο που ήρθε η ήττα, αλλά η εμφάνισή έδωσε και αυτοπεποίθηση ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αρκετά καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε, οι Γιαννιώτες ήταν αυτοί που είδαν περισσότερο από όλους τους αντιπάλους τους στα μάτια, μια ομάδα όπως ο τωρινός Ολυμπιακός.

* Άπαντες επικεντρώνονται στα επερχόμενα παιχνίδια (άλλωστε, δεν γίνεται και αλλιώς λόγω του «σφιχτού» προγράμματος), τα οποία είναι κομβικής σημασίας, αρχής γενομένης με τον Βόλο, όπου ένα τρίποντο θα ήταν λυτρωτικό. Πρώτα όμως υπάρχει το Κύπελλο Ελλάδας και το παιχνίδι της Πέμπτης με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα.

* Το έλεγαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας, λίγο πριν μπουν στο λεωφορείο και πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για τα Γιάννενα. Οδικώς η επιστροφή της αποστολής του ΠΑΣ στα Γιάννινα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

Σχολιασμος