- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Παρακολουθήστε LIVE από το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός για την 8η αγωνιστική της Super League σε περιγραφή και σχολιασμό των Χρήστου Καλύβα και Νίκου Γιωτίτσα.
Οι συνθέσεις
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Σιόντης, Λιάσος, Νάουμετς, Ελευθεριάδης, Λέο, Παμλίδης
Στον πάγκο βρίσκονται οι Γιαννίκογλου, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Δούμτσης, Μπρένερ, Γροσδάνης, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Πήλιος.
Παναιτωλικός (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Κνετ, Λιάβας, Καρασαλίδης, Βάντερσον, Αριγίμπι, Γκόμεζ, Ντίαζ, Μεντόζα, Κωνσταντόπουλος, Βέργος, Γιάκολις.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Μελίσσας, Ταχάρ,Σκόνδρας, Ντουάρτε, Άλβαρεζ, Μάζουρεκ, Τσιγγάρας, Αζάντι, Μαλής.
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αθηναίος Άγγελος Ευαγγέλου και βοηθοί του οι Μιχάλης Παπαδάκης από το Ηράκλειο και ο Γιώργιος Στεφανής από την Καρδίτσα, ενώ τέταρτος ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας από την Φθιώτιδα και AVAR ο Βασίλειος Νικολακάκης από το Ηράκλειο.
To pregame της αναμέτρησης
- Με διάταξη 4-4-2 και σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα του Αργύρη Γιαννίκη και τον Κάργα να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας. Με σύστημα 4-2-3-1 θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός.
-Εκτός βασικής ενδεκάδας σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Λάρισα είναι οι Ντομίνγκεθ, Λώλης ο οποίος αποβλήθηκε και ο Εραμούσπε και στις θέσεις τους θα αγωνιστούν οι Λιάσος ,Σιόντης και Νάουμετς ενώ επιστρέφει στην άμυνα ο Κάργας που στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Λάρισα αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ.
- Ελάχιστος κόσμος και κυρίως αστυνομικοί πέριξ των Ζωσιμάδων λόγω του καθολικού πλέον lockdown. Η θερμοκρασία αυτή την ώρα κοντά στους 16 βαθμούς Κελσίου.
-Στο γήπεδο βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης με τη σύζυγο του Χαρίκλεια.
- Μετά το σημερινό παιχνίδι και συνολικά την 8η αγωνιστική της Super League ακολουθεί διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League.
Έναρξη του αγώνα
Ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε αλλαγές στο βασικό σχήμα, αφήνοντας εκτός τους Εραμούσπε και Ντομίνγκεθ, ενώ απών είναι και ο τιμωρημένος Λώλης. Το 4-4-2 παραμένει σταθερά ως σύστημα. Ο Χουτεσιώτης είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Πίρσμαν, με τους Παντελάκη και Κάργα στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ είναι οι Σιόντης και Λιάσος, δεξί χαφ ο Ελευθεριάδης και αριστερά ο Νάουμετς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης παίζουν οι Παμλίδης και Λέο.
Από την άλλη ο Παναιτωλικός με τον Λουτσιάνο υπηρεσιακό τεχνικό έχει διάταξη 4-2-3-1. Ο Κνετ είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Λιάβας και αριστερό ο Βάντεσρον, ενώ στο κέντρο της άμυνας είναι οι Κωνσταντόπουλος και Καρασαλίδης. Αμυντικά χαφ οι Ντάλσιο και Ντίας, δεξί εξτρέμ ο Γιάκολις, αριστερό ο Αριγίμπι και ο Μεντόσα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Βέργο που είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Με δύο διακοπές για τραυματισμούς ξεκίνησε το παιχνίδι καθώς κυριαρχούν τα δυνατά μαρκαρίσματα. Ο Βέργος αρχικά και ο Παμλίδης στη συνέχεια.
Μικρή διακοπή στο παιχνίδι στο 3' για τραυματισμό του Παμλίδη.
Κάτω και ο Ντάλσιο που στραβοπάτησε στο 7'. Τρίτη διακοπή, πολύ νευρικό το ματς στο ξεκίνημα.
Εσωτερική αλλαγή από τον Γιαννίκη μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Πήγε δεξιά ο Νάουμετς και αριστερά ο Ελευθεριάδης.
Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 14'. Ο Λέο με ατομική ενέργεια ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και βγήκε φάτσα με το τέρμα του Παναιτωλικού, έκανε το σουτ, ο Κνετ έδιωξε και στην εξέλιξη της φάσης ο Σάλιακας έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Κίτρινη κάρτα στον Κάργα στο 15' που κράτησε από τη φανέλα και έριξε κάτω τον Βέργο.
Αρχηγός του ΠΑΣ είναι ο Στέφανος Σιόντης, ενώ για τον Παναιτωλικό φοράει ο Χόρχε Ντίας.
Μακρινή σέντρα του Παντελάκη στο 20', ο Παμλίδης έκανε το κοντρόλ και το γυριστό ψαλιδάκι, η μπάλα πάνω από το δοκάρι του Κνετ.
Κίτρινη κάρτα στον Λιάβα στο 21' για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Πίρσμαν..
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 22' για τον ΠΑΣ με τον Παντελάκη. Ο Σάλιακάς εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Πίρσμαν και ο προωθημένος Παντελάκης νίκησε τους πάντες στον αέρα και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, πιάνει το κεφάλι του ο Παντελάκης.
Αρχικό σουτ του Σάλιακα στο 25' κόντραρε στα σώματα, στη συνέχεια ο Λιάσος έκανε το δεύτερο σουτ, η μπάλα άουτ.
Αρχίζει και παίρνει μέτρα σιγά σιγά στο γήπεδο ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το κακό συνολικά πρώτο τέταρτο.
Στο γήπεδο είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, μαζί με τη σύζυγο του Χαρίκλεια, ενώ από πλευράς Παναιτωλικού επικεφαλής είναι ο Μάκης Μπελεβώνης.
ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 38' με τον Ελευθεριάδη. Ο Ελευθεριάδης από αριστερά έκανε μαγική ντρίπλα στον Καρασαλίδη και τον πέρασε σαν σταματημένο, πάτησε περιοχή και έκανε τη σέντρα σουτ, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά της συμβολής των δοκαριών του Κνετ.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 45' με τον Αριγίμπι. Αντεπίθεση για τους Αγρινιώτες και σέντρα του Γιάκολις από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και πήγε στον Αριγίμπι που έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Ένα λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Κακό πρώτο ημίχρονο και νευρικό, χωρίς πολλές φάσεις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να κάνει φάσεις, όμως χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τρεις καλές στιγμές για τους Γιαννιώτες με κορυφαία το δοκάρι του Ελευθεριάδη στο 38', ενώ ο Παναιτωλικός είχε μόλις μία καλή στιγμή στο φινάλε με τον Αριγίμπι.

Με μάσκες και κρατώντας τις αποστάσεις ο Γιώργος και η Χαρίκλεια Χριστοβασίλη.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες
Κίτρινη κάρτα στον Σάλιακα στο 55'.
Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 58' με τον Αριγίμπι που έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, όμως ο Χουτεσιώτης με το αριστερό χέρι έδιωξε προσωρινά τη μπάλα και στη συνέχεια ο Σάλιακας ακόμα πιο μακρυά.
Τον Καρτάλη ετοιμάζει ο Γιαννίκης για πρώτη κίνηση από τον πάγκο.
Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 61'. Ο Καρτάλης θα μπει στο ματς στη θέση του Νάουμετς. Σωστή η αλλαγή του Γιαννίκη αυτή τη φορά, κακός σήμερα ο Ουκρανός.
Τον Μάζουρεκ ετοιμάζει ο Λουτσιάνο για να περάσει στο παιχνίδι.
Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 65'. Ο Μάζουρεκ μπήκε στο ματς στη θέση του Αριγίμπι.
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία και χαμένο τετ α τετ του Λέο στο 66'. Ο Καρτάλης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Λέο στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Γάλλος επιθετικός ξεμαρκαρίστηκε από τον Καρασαλίδη και βγήκε τετ α τετ με τον Κνετ, όμως ο Αυστριακός τερματοφύλακας της αγρινιώτικης ομάδας πρόλαβε και έβαλε το σώμα του διώχνοντας σε κόρνερ.
Διακοπή στο 71' για τραυματισμό του Καρασαλίδη που γλίστρησε και έπεσε άσχημα στο έδαφος.
Δεύτερη αλλαγή στο 72' για τον Παναιτωλικό. Ο Μαλής μπήκε στη θέση του τραυματία Καρασαλίδη.
Διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΣ για πέναλτι πάνω στον Καρτάλη, ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι προφανώς μετά από υπόδειξη του VAR Τζοβάρα. Φαίνεται πάντως να υπάρχει επαφή.
Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 74'. Ο Οικονομόπουλος μπήκε στο ματς στη θέση του Σάλιακα και ο Χουάν Ντομίνγκεθ στη θέση του Λιάσου.
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 76' με τον Παμλίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή ύστερα από παράλληλη σέντρα του Ελευθεριάδη.
Κίτρινη κάρτα στον Κωνσταντόπουλο στο 79' για μαρκάρισμα πάνω στον Λέο στο όριο της περιοχής και από αριστερά.
ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 85 με τον Παντελάκη. Εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη από δεξιά με το αριστερό πόδι, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κνετ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι και δεν κατέληξε στα δίχτυα αλλά έφυγε παράλληλα με την εστία του Παναιτωλικού. Άτυχος εδώ ο ΠΑΣ, παραμένει το 0-0.
Από το 80 και μετά ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει δυνατά και πιέζει τον Παναιτωλικό, αλλά δεν καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
Διπλή αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 91'. Ο Ντουάρτε μπήκε στη θέση του Μεντόσα και ο Τσιγγάρας στη θέση του Ντάλσιο.
Λήξη της αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό και σε δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια έχασε 5 βαθμούς. Η ομάδα του Γιαννίκη ήταν καλύτερη σε όλο το ματς από τους Αγρινιώτες, είχε δύο δοκάρια με τους Ελευθεριάδη (38') και Παντελάκη (85'), ενώ διαμαρτύρεται και για μια περίπτωση πέναλτι πάνω στον Καρτάλη. Συνολικά 10 τελικές προς την εστία για τον ΠΑΣ Γιάννινα και μόλις 1 για τον Παναιτωλικό. Ο ΠΑΣ πάει στους 9 βαθμούς και ο Παναιτωλικός πάει στους 4.
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.