Με ανεβασμένη ψυχολογία ο ΠΑΣ «περιμένει» την ΑΕΚ

23.10.2020 Αναγνώστηκε 391 φορές

Με την πρώτη νίκη και τους τρεις πόντους επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τη Ριζούπολη καθώς επικράτησε με 1-2 του Απόλλωνα Σμύρνης και πλέον με ανεβασμένη ψυχολογία και ηθικό έστρεψε το βλέμμα και την προσοχή του στην κυριακάτικη (25/10, 8:30 μ.μ.) αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες».

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο ΠΑΣ «περιμένει» την ΑΕΚ

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν για τέταρτη φορά στα ισάριθμα παιχνίδια που έχουν δώσει για το πρωτάθλημα, όμως έπαιξαν και πάλι με τη φωτιά, μόνο που αυτή τη φορά δεν «κάηκαν» και έφυγε με τη νίκη από τη Ριζούπολη, αν και καρδιοχτύπησαν στο τέλος του αγώνα. Στις δηλώσεις του ο Γιαννίκης χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη και στάθηκε στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο.

«Είχαμε θέματα στο παιχνίδι μας, αλλά ο στόχος ήταν η νίκη και το καταφέραμε. Προηγηθήκαμε 0-2 στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει νωρίτερα τα γκολ και μπορούσαμε να το κάνουμε και 0-3.Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς και αν δεν είχαμε την τελευταία φάση όπου σκεφτήκαμε ότι μπορούσε να μας τιμωρήσει η μπάλα με τις ευκαιρίες που χάσαμε όλα θα ήταν καλά. Δεν είναι εύκολο να παίζεις Σάββατο-Τετάρτη», σημείωσε ο Τρικαλινός τεχνικός.

Σχετικά με τις επιλογές που έχει στα χέρια του, ο Γιαννίκης επισήμανε ότι: «Υπάρχει ανισορροπία στο ρόστερ τεράστια, γιατί ήρθαν παίκτες αργά. Άλλος έχει να παίξει από τον Φεβρουάριο, άλλος από τον Μάρτιο και μέχρι να δέσει το ρόστερ θα πάει καιρός, το ξέρουμε αυτό. Αυτός είναι ένας λόγος που έχουμε τα σκαμπανεβάσματα στα ημίχρονα γιατί και η διαχείριση δυσκολεύει».

Στην 8η θέση ο ΠΑΣ

Με το τρίποντο που πήρε στη Ριζούπολη, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. Οι Γιαννιώτες έφτασαν στους 5 βαθμούς και έπιασαν τον Ατρόμητο στην 8η θέση της βαθμολογίας, με τη διαφορά ότι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο από τους Περιστεριώτες, αυτό με τη Λάρισα στο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Χρόνος για ξεκούραση και πανηγυρισμούς για τη νίκη στη Ριζούπολη δεν υπάρχει καθώς ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ μεθαύριο Κυριακή στο «Ζωσιμάδες». Το ευχάριστο για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, πλην του Χουάν Ντομίνγκεθ και η νίκη κόντρα στον Απόλλωνα ήρθε χωρίς τραυματισμούς.

Είναι δεδομένο πάντως ότι ο Γιαννίκης κάνει διαχείριση του ρόστερ και ενδεχομένως να δούμε αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Κάργας προτιμήθηκε κόντρα στον Απόλλωνα από τον Εραμούσπε, ο οποίος μπήκε στο τέλος. Ο Πίρσμαν και ο Σάλιακας, τα δύο ακραία μπακ, ήταν εκ των κορυφαίων του ΠΑΣ στη Ριζούπολη. Ο Βέλγος έκανε φαντεζί ενέργειες και στα δύο γκολ του ΠΑΣ, είχε μια ασίστ στον Ελευθεριάδη και βοήθησε πολύ με τα ανεβάσματά του. Πολύ καλός στο πρώτο μέρος ο Σάλιακας με σουτ και πολλές προωθήσεις. Και οι δύο πλέον θεωρούνται βασικοί και αναντικατάστατοι για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Εκεί που θα υπάρξουν αλλαγές, αν υπάρξουν, είναι στο επιθετικό σχήμα, με τη σταθερή δύναμη που ακούει στο όνομα Παμλίδης να θεωρείται σίγουρος. Ο Κατερινιώτης επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ με 3 γκολ, από συνολικά 6 γκολ που έχει πετύχει ο ΠΑΣ μέχρι τώρα.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σχολιασμος