Με στόχο την πρώτη νίκη ο ΠΑΣ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης

21.10.2020 Αναγνώστηκε 301 φορές

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ψάχνει σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο «Γ.Καμάρας» της Ριζούπολης, για την εξ' αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Super League. Μοναδικός απόντας ο Ισπανός Χουάν Ντομίνγκεθ, με επιθετικό πλάνο και αλλαγές στο βασικό σχήμα θα παρατάξει τον ΠΑΣ ο Αργύρης Γιαννίκης.

Με στόχο την πρώτη νίκη ο ΠΑΣ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης

Μετά από τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα μετράει δύο ισοπαλίες κόντρα σε Άρη και Ολυμπιακό και την ήττα του περασμένου Σαββάτου από το Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, εκεί όπου στην επανάληψη έχυσε την «καρδάρα με το γάλα». Το πάθημα έγινε μάθημα στον Αργύρη Γιαννίκη και τους συνεργάτες του αντιλήφθηκαν ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση». Η γιαννιώτικη ομάδα χρειάζεται περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι της καθώς πάντα βρίσκεται μπροστά στο σκορ και δέχεται την ισοφάριση ή την ήττα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο κομμάτι αυτό χρειάζεται και λύσεις από τον πάγκο με τις αλλαγές, κάτι που πρέπει να διορθωθεί με αρχή το σημερινό ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν υπολογίζει σήμερα τον Χουάν Ντομίνγκεθ που έμεινε εκτός αποστολής με ενοχλήσεις στο ισχίο. Ο Ισπανός μέσος δεν έχει κάτι ανησυχητικό, όμως προτιμήθηκε να μείνει εκτός και να προφυλαχθεί ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Γιαννιώτες και η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες το πρωί χωρίς απρόοπτα

. Ο Τρικαλινός τεχνικός του ΠΑΣ υπολογίζει κανονικά και τον Γιάννη Κάργα, ο οποίος μάλιστα διεκδικεί και θέση στο βασικό σχήμα, ενώ στην αποστολή επιστρέφουν οι νεαροί Πήλιος και Λώλης που έμειναν εκτός από το σαββατιάτικο ματς στο Βόλο.

Αναλυτικά την 20μελή αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Πήλιος, Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης, Λιάσος, Λώλης, Νάουμετς, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν. Πέρα από τον τραυματία Χουάν Ντομίνγκεθ, εκτός αποστολής έμειναν ο τερματοφύλακας Αθανασίου και οι Πανουργιάς, Γώγος, Δούμτσης, Γροσδάνης και ο Λευκορώσος Νάτιντσουκ.

Το μεσημέρι η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα αναχώρησε οδικώς για την Αθήνα και το απόγευμα κατέλυσε στο ξενοδοχείο που διανυκτέρευσε.

Τα πλάνα του Γιαννίκη

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σύντομη και μετά το Βόλο έγιναν μόλις δύο προπονήσεις, επομένως δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Όμως θεωρείται δεδομένο ότι ο Αργύρης Γιαννίκης θα κάνει διαχείριση του έμψυχου δυναμικού της γιαννιώτικης ομάδας καθώς ακολουθεί και το παιχνίδι με την ΑΕΚ την Κυριακή.

Ο 40χρονος τεχνικός προσανατολίζεται σε κάποιες αλλαγές και δεν αποκλείεται να δούμε σήμερα την επιστροφή του Κάργα, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Λιάσος. Τέλος, η κάκιστη εμφάνιση του Κρίζμαν στο Βόλο ίσως του στοιχίσει και καθίσει στον πάγκο σήμερα και προτιμηθεί να ξεκινήσει το δίδυμο Παμλίδης-Λέο.

Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σιόντης (Λιάσος), Κάστρο, Νάουμετς, Καρτάλης, Παμλίδης, Λέο (Κρίζμαν).

Διαιτητής ο Βάτσιος

Ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει το σημερινό εξ' αναβολής αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Βοηθοί του Βάτσιου θα είναι ο Μιχάλης Δημόπουλος από τη Δυτική Αττική και ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος από την Κορινθία ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης από τη Δράμα. Διαιτητής VAR θα είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου από την Αθήνα και AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος από την Αθήνα.

Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γιώργιος Μητροφάνης από την Αθήνα.

Σχολιασμος