- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Η αναδρομή από γεγονότα ή πορείες που σημάδεψαν τον ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζεται καθώς το ψάξιμο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι επιβεβλημένο σε περιόδους απέραντης αγωνιστικής απραξίας.
Το ημερολόγιο σήμερα δείχνει 2 Μαΐου 2020 και θα θυμηθούμε τι έγινε σαν σήμερα το 1999. Τη σεζόν 1997-1998 ο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική αλλά το πέρασμά του ήταν σύντομο σε αυτή την κατηγορία και πέτυχε την επάνοδό του τη Β' Εθνική ως πρωταθλητής, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Πιερικό.
Η σεζόν 1998-99 ήταν η πρώτη που στα ηνία της ομάδας ήταν ο Μάνθος Κολέμπας. Ο ΠΑΣ πρωταγωνίστησε στη Β’ Εθνική, χάνοντας όμως την άνοδο στις λεπτομέρειες και στην ισοβαθμία, τερματίζοντας τελικά στην 4η θέση.
Τα Τρίκαλα με 68, η Παναχαΐκή με 68 και η Καλαμάτα με 65 κέρδισαν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Ο ΠΑΣ είχε τους ίδιους βαθμούς και τον ίδιο απολογισμό με την Καλαμάτα( 19 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες), υστερώντας στην ισοβαθμία από τους Μεσσήνιους.
Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε ποιο ήταν το ματς-κλειδί που χάθηκε η άνοδος.
2 Μαΐου 1999
Στο κατάμεστο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων από 14.000 φιλάθλους, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου υποδεχόταν την Καλαμάτα σε ένα κομβικό παιχνίδι για την άνοδο στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής.
Ο ΠΑΣ προερχόταν από τρεις νίκες, με Άγιο Νικόλαο(2-0), Καλλιθέα (3-0) και Λάρισα (0-2).
Ο ΠΑΣ ακόμα και με την ισοπαλία θα κρατούσε την τύχη στα χέρια του τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές και πολύ δύσκολα θα χανόταν ο στόχος της ανόδου.
Στο παιχνίδι τίποτα δεν πήγε καλά για τον ΠΑΣ.
Ο Σοάρες στο τέλος του πρώτου μέρους έκανε το 0-1, ο Μπούλεν στο 83’ το 0-2 και ο Τάκης Δρούγας στο φινάλε με ένα εντυπωσιακό γκολ που χειροκροτήθηκε από όλο το Στάδιο, το 0-3.
Για τον ΠΑΣ είχαν παίξει οι Θεοφάνους, Πάττας, Παπαδόπουλος, Γήτας (61' Αντωνάκος), Γιώτσας, Κάκος (79' Κούτουλας), Τρούπκος (79' Φουτσίνι), Κατερίνης, Μπελά, Μένταν, Κορμαρής.
Για την Καλαμάτα είχαν αγωνιστεί οι Λυμπερόπουλος, Μπελεβώνης (87' Σεντεμέντες), Δρούγας (Τρούπκος), Μικές, Σάντρο, Μπλέτσας, Σοάρες, Κουτσουρές, Μπούλεν, Μπαχράμης (68' Ντακρός), Τζανετής.
Πολύ ενδιαφέρον έχει η αναφορά σε εκείνο το παιχνίδι από τον Μάνθο Κολέμπα, ο οποίος το 2017 σε συνέντευξή του στον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ» και στους Θανάση Μυριούνη και Χρήστο Καλύβα είχε πει τα εξής για εκείνο το… περίφημο παιχνίδι.
Θέλω να μου πείτε λίγο για το περίφημο παιχνίδι με την Καλαμάτα εκείνο το 0-3.
«Είναι αυτό που ο φίλος μας ο κ. Τσάγκας έγραψε για τα «πεσκέσια της Καλαμάτας». Σε εκείνο το παιχνίδι μας βόλευε η ισοπαλία για να ανέβουμε κατηγορία. Είχαμε προπονητή τον Νίκο Αναστασόπουλο που ήταν λεβέντης και εγώ τον αδίκησα.
Ο Αναστόπουλος πίστευε πολύ στη νίκη σε εκείνο το ματς. Μπήκαμε με τη ψυχολογία αυτή στο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα ήταν η καλύτερη ομάδα εκείνη τη χρονιά στην κατηγορία. Πολλά ακούγονται και εγώ κάτι έχω μάθει. Δικοί μας παίκτες είχαν μειωμένη απόδοση αλλά δεν μπορούμε να αναφερθούμε ονομαστικά γιατί δεν έχουμε αποδείξεις.
Χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ήμασταν άτυχοι αλλά δεν μπορώ και να αποκλείσω τίποτα. Όταν πεις κάτι μπορεί να πάρει η μπόρα και τους άλλους που δεν φταίνε.
Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και όλα μαθαίνονται σιγά-σιγά. Αυτό που ξέρω πάντως σίγουρα είναι ότι η Καλαμάτα είχε καλή, αλλά την επόμενη σεζόν έτυχε να πάρω τους γιατρούς που είχε η Καλαμάτα σε εκείνο το ματς. Είχαμε ένα ιατρικό επιτελείο στην Αθήνα και μου είπαν ότι από μας έπεσες τότε. Δηλαδή τους ντοπάρανε. Η Καλαμάτα εκτός από καλή ομάδα ήταν και ντοπαρισμένη».
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.