Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου!

07.05.2019 Αναγνώστηκε 2105 φορές

Αναμφισβήτητα η νύχτα της Κυριακής θα μείνει στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα ως μια από τις μελανότερες στην ιστορία του. Η μοίρα τα έφερε έτσι που μετά από οχτώ χρόνια στην Super League η ομάδα της Ηπείρου, αγωνιστικά, έπεσε σε μικρότερη κατηγορία. Επίσης, ήταν μια νύχτα που στιγματίστηκε από τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΣ με την Αστυνομία από το 60’ και μετά και αρκετά μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου όπου βρήκε τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ να κερδίζει με 0-2 και να ολοκληρώνει το πρωτάθλημα αήττητος… 

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου!

Για να φτάσουμε στο κυριακάτικο παιχνίδι και τον οριστικό –αγωνιστικό- υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα (παρ’ όλες τις κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν έχει ψηφιστεί ακόμα από την Βουλή η… περιβόητη αναδιάρθρωση, άρα θεωρητικά και με βάσει το ισχύον νομικό πλαίσιο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει πέσει κατηγορία), χρειάστηκε να γίνουν και μια σειρά από… εξωπραγματικά γεγονότα. Πρώτον, η εμφανής στοχοποίηση από πλευράς των διαιτητών που στέρησαν πολύτιμους βαθμούς. Δεύτερον, η εξωπραγματική πορεία πρωταθλητισμού του ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο και ιδιαίτερα τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές που είχε 3 νίκες και μια ισοπαλία.  Τρίτον, το γεγονός ότι οι παίκτες του ΠΑΣ δεν έδειξαν το απαιτούμενο πάθος και δεν εμφανίστηκαν με το… μαχαίρι στα δόντια στις τελευταίες αγωνιστικές. 

Πώς έπαιξαν

Ο Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-3-3 με τους Κρίζμαν-Παμλίδη και Νικολιά στην επίθεση με σκοπό να πιέσουν τον ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Μιχαήλ Ν., έχοντας μπροστά του τους Κάργα και Μιχαήλ και στα πλάγια τους Μπουκουβάλα και Σεργκελασβίλι. Αμυντικό χαφ ο Τζημόπουλος και μπροστά του τους Κάστρο και Πάντελιτς. 

Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1,τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Κρέσπο, Τόσκα, Ίνγκασον και Γιαννούλης, Ολιβέιρα και Κάνιας τα αμυντικά χαφ και πίσω από τον προωθημένο Άκπομ οι Πέλκας, Ζαμπά και Μπίσεσβαρ. 

Δεν απείλησε ο ΠΑΣ

Με κατοχή της μπάλας ξεκίνησε ο ΠΑΣ, αλλά δεν μετουσιώθηκε σε κάποια ευκαιρία. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, με κινητήριο μοχλό τον Μπίσεσβαρ, πήγαινε κυρίως από τα αριστερά. Η πρώτη φάση του ματς  ήρθε στο 14’ όταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ σταμάτησε τον Άκπομ στην πιο καθαρή ευκαιρία που είχε ο Άγγλος στο πρώτο μέρος. Στο 30ο λεπτό ήρθε η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους με τον Ολιβέιρα να εκτελεί φάουλ λίγο μέτρα έξω από την περιοχή του Μιχαήλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κύπριου γκολκίπερ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα σουτ του Πέλκα από το ύψος του πέναλτι, αλλά ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Μιχαήλ.  

Πιο επιθετικός, αλλά ανούσιος

Με το αποτέλεσμα του αγώνα του Περιστερίου στο 0-1 υπέρ του ΟΦΗ, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν ν’ απειλήσουν, ευελπιστώντας σε θαύμα. Στο 48’ ο Παμλίδης από ωραία ενέργεια του Κάστρο σούταρε με τον  Ίνγκασον να τον ανακόπτει. Στο 51’ ένα γύρισμα του Κριζμάν, εξουδετέρωσε εύκολα ο Πασχαλάκης, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήρθε η προειδοποίηση από τον ΠΑΟΚ, με το γύρισμα του Ολιβέιρα στον Μπίσεσβαρ που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μπουκουβάλα. 

Στο 61’ ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά σφράγισε το αήττητο πρωτάθλημα. Ο Πέλκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ από δεξιά και σέρβιρε στον Άκπομ ο οποίος με πλασέ έβαλε το έκτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για το 0-1. 

Μετά το 0-1, οι φίλοι του ΠΑΣ από την θύρα που κάθονται οι οργανωμένοι του άρχισαν να πετούν πυρσούς και καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά το ματς. 

Και ενώ όλος ο κόσμος ασχολούνταν με τα τεκταινόμενα στην εξέδρα των φιλοξενούμενων ο Πέλκας στο 79’ με την δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι βρήκε τον Σάκχοφ και ο Ουκρανός με κεφαλιά έκανε το 0-2, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγώνα. 

Το τελευταία δεκάλεπτο του ματς ήταν καθαρά μια τυπική διαδικασία με τους περισσότερους να ασχολούνται με το τι συνέβαινε στις κερκίδες, παρά με τα του αγώνα. Οι οπαδοί του ΠΑΣ έξαλλοι για τον υποβιβασμό της ομάδας, συνέχιζαν την ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και σπασμένων καθισμάτων ενώ δεν έλειψαν και αψιμαχίες με την αστυνομία. 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σχολιασμος