- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι δίνει σήμερα το μεσημέρι ( 3 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται τη Ξάνθη στο «Ζωσιμάδες» για την 12η αγωνιστική της Super League και θέλει να «ρεφάρει» για την ισοπαλία της περασμένης Κυριακής με τον Παναιτωλικό.
Κόντρα στους Αγρινιώτες η ομάδα της Ηπείρου ήταν καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε να «καθαρίσει» την αναμέτρηση όταν της παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες, γεγονός που πλήρωσε δεχόμενη την ισοφάριση. Αυτό είναι κάτι που θέλουν να αποφύγουν σήμερα κόντρα στη Ξάνθη οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη.
Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός έχει στη διάθεσή του τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη, ο οποίος επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς μετά το τράβηγμα που είχε υποστεί στο υποκνήμιο και συγκαταλέγεται στις επιλογές για το σημερινό παιχνίδι.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ ολοκληρώθηκε χτες με πρωινή προπόνηση, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει εξάσκηση σε στατικές φάσεις και οικογενειακό δίτερμα. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Γιάννης Πετράκης ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή.
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ αποτελούν οι: Βελλίδης, Γιαννίκογλου, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Κοζορώνης, Καρανίκας, Σκονδρας Μπετρά, Κόντε, Μανθάτης, Σολτάνι, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Λίλα, Ναδάλες, Βιδάλ και Χαλκιαδάκης.
Εκτός αποστολής έμεινε ο Νικολιάς που αναρρώνει, αλλά και οι Μπέριος, Αποστολόπουλος, Περιστερίδης, Ροντρίγκεζ, Βενετικίδης, Ζώγκος, Ζαχαρός και Ντόλοβατς.
Αναφορικά με τον καταρτισμό της βασικής ενδεκάδας, θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του Τζημόπουλου στα στόπερ μαζί με τους Μαυροπάνο και Μιχαήλ, ενώ το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει ο Σολτάνι, ο οποίος σκόραρε κόντρα στον Παναιτωλικό
Ερωτηματικό αποτελεί το αν ο Πετράκης θα προχωρήσει σε αλλαγή τερματοφύλακα, παρότι έχουν πληθύνει οι απόψεις που ζητούν να δοθεί ευκαιρία και σε κάποιον άλλο πορτιέρο πέραν του Βελλίδη.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Βελλίδης, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα (Γαρουφαλιάς), Γιάκος, Μανθάτης, Σολτάνι, Κόντε.
Διαιτητής ο Καραντώνης
Ο Δημήτρης Καραντώνης από την Ημαθία ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Ξάνθη.
Βοηθοί του Καραντώνη θα είναι ο Γιάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία και ο Ιορδάνης Δημητριάδης από την Καστοριά, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την Μακεδονία. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Νικόλαος Φαντόπουλος από τον Πειραιά.
Χωρίς τέσσερις στα Γιάννενα η Ξάνθη
Με πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία της Ξάνθης για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» που είναι έκτη φετινή εκτός έδρας για τους Ακρίτες.
Μετά τις δύο διαδοχικές νίκες επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και επί του Πανιωνίου στα Πηγάδια η ξανθιώτικη ομάδα ανέβηκε σημαντικά βαθμολογικά και βρίσκεται στην 5η θέση με 16 βαθμούς.
Ο προπονητής Μίλαν Ράσταβατς και οι συνεργάτες του έδωσαν τις τελευταίες τους οδηγίες στη χτεσινή προπόνηση, δουλεύοντας με τους παίκτες σε ασκήσεις τακτικής και σε τελειώματα φάσεων. Μετά το πέρας των ασκήσεων, ο Σέρβος προπονητής ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας στην οποία δεν βρίσκονται οι τιμωρημένοι Μπρίτο και Μπαξεβανίδης, αλλά και οι τραυματίες Καμαρά και Τριάδης.
Αναλυτικά την αποστολή της Ξάνθης αποτελούν οι: Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Κασάδο, Συλλά, Χατζητερζόγλου, Ορφανίδης Λ., Σβάρνας, Λισγάρας, Φλίσκας, Μεχία, Λουσέρο, Ορφανίδης Π., Ντε Λούκας, Κίκε, Ρότσε, Μελιόπουλος, Φασίδης, Κάστρο, Γέντρισεκ.
Κυριαρχεί η ισοπαλία στην προϊστορία
Η σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ θα είναι η 12η με τη Ξάνθη στο «Ζωσιμάδες», με την προϊστορία να είναι μοιρασμένη καθώς έχει κυρίαρχο αποτέλεσμα την ισοπαλία.
Συγκεκριμένα, σε 11 παιχνίδια που έχουν δώσει στην μεγάλη κατηγορία οι δύο ομάδες, 7 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, 3 φορές ο ΠΑΣ πήρε το τρίποντο, ενώ μόλις μία φορά κατάφερε η Ξάνθη να φύγει νικήτρια από το «Ζωσιμάδες».
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πρώτος σκόρερ στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων είναι ο Καρίμ Σολτάνι που έχει σκοράρει τρεις φορές με τη φανέλα της Ξάνθης, και από το φετινό καλοκαίρι αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα και σήμερα θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με την παλιά του ομάδα.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν οι δυο ομάδες στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Super League, ενώ μήνα Νοέμβριο έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν και μετρούν αμφότερες από μία νίκη.
Αναλυτικά η προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΣ με τη Ξάνθη στα Γιάννενα είναι η εξής:
16/12/1990 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 0-0
30/09/2000 ΠΑΣ Γιάννινα- Ξάνθη 1-1
08/12/2002 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1
06/01/2010 ΠΑΣ Γιάννινα- Ξάνθη 0-0
20/11/2011 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 0-2
10/11/2012 ΠΑΣ Γιάννινα -Ξάνθη 1-0
29/09/2013 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 2-1
14/09/2014 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 2-2
20/12/2015 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1
26/10/2016 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-0
01/04/2017 ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.