Πετράκης: «Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής» (video)

19.08.2017 Αναγνώστηκε 1280 φορές

Σπουδαίο και σημαντικό αποτέλεσμα χαρακτήρισε το νικηφόρο πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από την Τρίπολη ο Γιάννης Πετράκης και ζήτησε από τους παίκτες του να έχει συνέχεια η νίκη αυτή και να μην είναι φωτοβολίδα, σημειώνοντας ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής που αναδεικνύει την αξία του καθενός.

Για την αλλαγή της εικόνας του δευτέρου μέρους, στάθηκε στην αλλαγή του Κόντε και την έλλειψη άλλου επιθετικού, αλλά και στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πετράκη:

«Καταρχήν, να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, να γυρίσει ο κόσμος πίσω στα γήπεδα, να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και να είναι ανταγωνιστικό.

Για μας σήμερα ήταν ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα.Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με ποιότητα και φιλοδοξία, καταφέραμε και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη.

Ο χρόνος είναι είναι ο καλύτερος κριτής και αυτός που αναδεικνύει και καταδεικνύει αν υπάρχει αξία κι εμείς δεν θέλουμε το παιχνίδι αυτό να είναι φωτοβολίδα. Πρέπει να έχουμε τη σταθερότητα και την υπευθυνότητα και τη διάρκεια που πρέπει, σε βάθος. Σπουδαία νίκη η σημερινή, αλλά να έχουμε και ανάλογη συνέχεια.

Ότι αφορά το παιχνίδι, πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε στην πρώτη φάση που κάναμε.Το γρήγορο γκολ μας έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα. Αμυντικά και επιθετικά λειτουργήσαμε πολύ καλά ως ομάδα. Για την εικόνα και την προσπάθεια του πρώτου μέρους είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Το δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι ανήκει στον Αστέρα. Εμείς βρεθήκαμε σε παθητικό ρόλο. Η προσπάθεια ήταν πάλι μεγάλη, αλλά δεν είχαμε την ανάλογη εικόνα. Για οτιδήποτε δημιουργείται υπάρχει μία αιτία, αλλά δεν θέλω να κάνω ανάλυση. Θα πρέπει να μάθουμε τι δεν πήγε καλά και να το διορθώσουμε. Ξέρουμε τι δεν πήγε καλά, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε. Πρέπει να έχουμε περισσότερη σταθερότητα σε καινούργια προβλήματα που μπορεί να μας βάλει ο αντίπαλος. Καλή συνέχεια στον Αστέρα και συνεχίζουμε».

Σχετικά με την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου:«Να ξέρετε ότι δεν παίζουμε εμείς μπάλα, παίζουν οι παίκτες. Οι οδηγίες μου δεν άλλαξαν μεταξύ των δύο ημιχρόνων, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Ο κάθε παίκτης έχει μυαλό και ψυχή και επηρεάζεται. Δεχτήκαμε γκολ στο 47’, ο Αστέρας ήθελε πολύ να αλλάξει την κατάσταση, μας επηρέασε πάρα πολύ και ο τραυματισμός του Κόντε, γιατί δεν είχαμε έτοιμο άλλο επιθετικό για να βάλουμε. Η μπάλα δεν έμεινε καθόλου στα πόδια μας, πήγαμε σε δεύτερο ρόλο κι αυτό ανάδειξε την ομάδα του Αστέρα. Το ότι δεν έμεινε η μπάλα στα πόδια μας, το ότι τραυματίστηκε ένας πολύ σπουδαίος παίκτης μας, που δεν είχαμε έτοιμο παίκτη να τον αντικαταστήσουμε, συν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, έπαιξαν ρόλο. Όταν είσαι 1-2 μπροστά στο σκορ διαμορφώνεται μια ψυχολογία και μία στάση, που την είδατε κι εσείς. Όμως η προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη».

Σχολιασμος