Με φόντο την κορυφή

21.02.2011 Αναγνώστηκε 1074 φορές

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η διαφορά που έχει αποκτήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον Παναιτωλικό δε γίνεται να καλυφθεί από τους «κυανοκίτρινους», ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως οι «κυανόλευκοι» πηγαίνουν στο σημερινό ματς με ακριβώς αντίθετη νοοτροπία.

Από τις συζητήσεις των παικτών καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως στο μυαλό των Γιαννιωτών δεν υπάρχει καμιά βαθμολογική διαφορά και ούτε ίχνος υπεροψίας λόγω των πέντε πόντων που είναι μπροστά ο «Άγιαξ» της Ηπείρου.

Κάποιοι ίσως φίλαθλοι του ΠΑΣ θεωρούν πως η ομάδα τους πηγαίνει στο σημερινό ντέρμπι για να κάνει φιέστα τίτλου, αλλά η σκέψη των παικτών της ηπειρώτικης ομάδας είναι εντελώς διαφορετική. «Ποιά φιέστα; Για... μάχη πάμε και είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη» λένε οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις και εμφανίζονται παθιασμένοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Είναι ματς πολύ σημαντικό για όλο το σύλλογο. Για τον πρόεδρο, για μας και φυσικά για τον κόσμο. Κανείς δε λέει ότι είναι εύκολο παιχνίδι, είναι ένα ντέρμπι, αλλά θα μπούμε στο γήπεδο για να δώσουμε ό,τι έχουμε προκειμένου να κερδίσουμε».

Ασφαλώς σημαντικό ρόλο σε αυτήν την προσέγγιση του αγώνα έχει παίξει και ο τεχνικός της ομάδας, Στεφάν Ντεμόλ. O Βέλγος τεχνικός έχει φροντίσει από την περασμένη Δευτέρα να περάσει στους παίκτες του τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Να είναι δηλαδή απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο τους και να μη θεωρήσουν πως το ματς θα είναι εύκολο. Γνωρίζει άλλωστε καλά ο Ντεμόλ ότι ο συγκεκριμένος αγώνας σημαίνει πολλά για την ομάδα του και φυσικά αν καταφέρει να πάρει τους τρεις πόντους, τότε «αγκαλιάζει» τον τίτλο.

Με κόσμο στο πλευρό του

Τη συμπαράσταση 250 φίλων του θα έχει στο ντέρμπι που ξεκινάει σε λίγη ώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί η ζήτηση να ήταν πολύ μεγαλύτερη, ωστόσο η συμφωνία που υπήρχε από το παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο διοικήσεων, δεν επέτρεψε  στους φίλους του «Άγιαξ» της Ηπείρου να προμηθευτούν μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων.

Δυσμενής παράδοση

Από την σεζόν 2004-05, όταν οι δύο ομάδες αγωνίζονταν στη Γ΄ Εθνική, έχουν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός στο Αγρίνιο. Τότε ο ΠΑΣ είχε πάρει τη νίκη χάρη σε τέρματα των Ντάσιου, Ολιβέιρα και Δερμιτζόγλι.

Η προϊστορία στην έδρα του Παναιτωλικού δεν ευνοεί ΠΑΣ, παρότι ο γιαννιώτικος σύλλογος στις τελευταίες τρεις επισκέψεις του στο Αγρίνιο δεν έχει γνωρίσει την ήττα. Συνολικά σε δεκατέσσερις αναμετρήσεις στο παρελθόν, ο Παναιτωλικός μετράει επτά νίκες, πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μόλις δύο φορές κατάφερε ο ΠΑΣ να «αποδράσει» με τη νίκη. Αναλυτικά:

1966/67   1-0 (B)

1967/68   0-0 (B)

1968/69   3-1 (B)

1969/70   1-0 (B)

1970/71   0-0 (B)

1971/72   3-1 (B)

1973/74   0-0 (B)

1975/76   0-1 (A)

1976/77   1-1 (A)

1992/93   1-0 (B)

1996/97   2-1 (B)

1998/99   1-0 (B)

1999/00   0-0 (B)

2004/05   2-3 (Γ)

Νίκος Σκούμπος (αναδημοσίευση από Αθλητική Γνώμη)

 

 

 

Σχολιασμος