- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Την ήττα με 0-1 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο καλοκαιρινό φιλικό προετοιμασίας, με αντίπαλο αυτή τη φορά την ομάδα της Κέρκυρας στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες». Η ομάδα της Ηπείρου παρατάχτηκε, όπως είναι λογικό, με αρκετές αλλαγές στο βασικό της σχήμα και ηττήθηκε από τους Κερκυραίους χάρη σε γκολ με κεφαλιά που πέτυχε ο Ντουαλά.
Ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε στο φιλικό με τους Φαίακες ποδοσφαιριστές που είχαν λίγο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Οντ και Άλκμααρ για τα προκριματικά του Europa League και μπόρεσε να βγάλει αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του.
Πως έπαιξαν
Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Γιάννης Πετράκης παρέμεινε πιστός στο 3-5-2 και στο χτεσινό φιλικό. Ο Περιστερίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα τον στόπερ αποτελούσαν οι Μαυροπάνος, Σκόνδρας και Μασούρας, τη δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Ψαρράς και την αριστερή ο Κούτρης, στα χαφ αγωνίστηκαν οι Γαρουφαλιάς, Ζιώγας και Δώνης, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Κόντε και Μαμπουλού.
Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε για την Κέρκυρα ένα 4-3-3 με τους Επστάιν, Γεωργίου και Γεωργακόπουλο να αποτελούν τις επιθετικές αιχμές.
Κινητικός ο ΠΑΣ στο ξεκίνημα
Παρουσία 600 και πλέον φιλάθλων του αγωνίστηκε ο ΠΑΣ και στο ξεκίνημα του χτεσινού φιλικού μπήκε ορεξάτος θέλοντας να τους αποζημιώσει με ένα γρήγορο γκολ. Οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς στο 5’ όταν η μπάλα στρώθηκε στον Δώνη μετά από ενέργεια του Κούτρη, όμως το σουτ του έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Κουτζαβασίλη.
Η ομάδα της Κέρκυρας απάντησε άμεσα με ευκαιρία στο επόμενο λεπτό όταν ο Γεωργακόπουλος σούταρε μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Περιστερίδη, όμως ο Ψαρράς ήταν πάνω στη γραμμή και έδιωξε σωτήρια.
Ο δραστήριος Κούτρης είχε ένα καλό σουτ στο 14’, το οποίο όμως εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των Φαιάκων Κουτζαβασίλης, για να απαντήσουν οι Φαίακες ένα λεπτό αργότερα με σουτ του Ντιόγκο.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό μέχρι το εικοσάλεπτο παρά τα πολλά λάθη και των δύο ομάδων στη μεσαία γραμμή, όμως από εκεί και μετά άρχισε σταδιακά να πέφτει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν φάσεις.
Δοκάρι και γκολ για την Κέρκυρα
Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν αυτό που είχε όλο το «ζουμί» της αναμέτρησης καθώς οι Κερκυραίοι είχαν ένα δοκάρι και πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στο 35’ οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου εκτέλεσαν πλασαριστά ένα κόρνερ από δεξιά, ο Γεωργακόπουλος τροφοδότησε τον Νίκιτς, το σουτ του οποίου έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Περιστερίδη και άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ που ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησης. Ο Επστάιν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στο 38’ και ο προωθημένος Ντουαλά με κεφαλιά νίκησε τον Περιστερίδη για το 0-1.
Θετικό ντεμπούτο για Μπουκουβάλα
Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιάννης Πετράκης έριξε στον αγώνα τους Κοζορώνη, Ντόλοβατς και Μπουκουβάλα στις θέσεις των Μασούρα, Ψαρρά Ι. και Ζιώγα, με τον Αγρινιώτη δεξιό μπακ-χαφ να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ κι ενώ δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του από την Ηρακλή καθώς εκκρεμεί η προσφυγή που έχει καταθέσει εναντίον του Γηραιού.
Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε 9 αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης ρίχνοντας στο ματς τους Αραμπατζή, Βενέτη, Σιόντη, Ζορμπά, Ζαραδούκα, Αντιλέχου,Κόντος, Αρναρέλλη και τον Τζανουλίνο.
Οι πολλές αλλαγές των Κερκυραίων δεν βοήθησαν στο να παιχτεί στρωτό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να έχει την υπεροχή, χωρίς όμως ουσία μιας και φάνηκε και πάλι αναποτελεσματικός στη δημιουργία και το τελείωμα φάσεων.
Στα θετικά για την ομάδα της Ηπείρου συγκαταλέγεται η πολύ καλή εμφάνιση και η αγωνιστική ετοιμότητα του Μιχάλη Μπουκουβάλα που έκανε πολλά ανεβάσματα από τη δεξιά πτέρυγα δείχνοντας έτοιμος να βοηθήσει άμεσα όταν επισημοποιηθεί η μεταγραφή του.
Σε ένα από αυτά τα ανεβάσματα του ο Μπουκουβάλας έκανε τη σέντρα στο 55’ και ο Ντόλοβατς πήρε την κεφαλιά, ήταν όμως αδύναμη και ο Αραμπατζής απέκρουσε εύκολα.
Ο κόουτς του ΠΑΣ θέλοντας να τονώσει την επιθετική του γραμμή έριξε στο ματς τους Γιάκο και Φερφελή στις θέσεις των Κόντε και Μαμπουλού, όμως ο ΠΑΣ παρέμεινε ακίνδυνος επιθετικά και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.
Στο 71’ ο Περιστερίδης έδειξε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Ζορμπά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ η τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν και πάλι για τους Κερκυραίους στο 82’ όταν ο Κολιοφούκας με εξαιρετική επέμβαση είπε «όχι» σε εκτέλεση φάουλ του Κόντου και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Διαιτησία: Μήτσιος (Καραλής-Τάτσης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης (76’ Κολιοφούκας), Σκόνδρας, Μαυροπάνος, Γαρουφαλιάς, Μασούρας (46’ Κοζορώνης), Δώνης, Ζιώγας (46’ Ντόλοβατς), Ψαρράς Ι. (46’ Μπουκουβάλας), Κούτρης (52’ Κόκας), Κόντε (65’ Γιάκος), Μαμπουλού (71’ Φερφελής).
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης (46’ Αραμπατζής), Ντιμιτρόφσκι (46’ Αντιλέχου), Γεωργίου (46’ Βενέτης), Κρητικός (46’ Ζορμπάς), Ντουαλά (46’ Σπίνουλας), Επστάιν, Γκόμεζ (46’ Κόντος), Ντιόγκο, Γρομητσάρης (46’ Χιντζίδης), Γεωργακόπουλος (46’ Ροζάριο), Νίκιτς (46’ Ζαραδούκας).
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.