- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 17:15 στο "Θ. Κολοκοτρώνης" ο ΠΑΣ Γιάννινα για την 23η αγωνιστική της Super League (20/02 17:15, Novasports 3, PASsports).
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με τον Παναθηναϊκό η οποία και απομάκρυνε οριστικά κάθε ελπίδα για την 5η θέση, ενώ στην ουρά το τοπίο φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει μετά την ήττα του Πανθρακικού από τον Πλατανιά. Από την άλλη ο Αστέρας με το 0-0 στα Πηγάδια έχασε και άλλο έδαφος στην μάχη για την είσοδο στα play-off και θέλει την νίκη απέναντι στους Ηπειρώτες.
Το PASsports σας παρουσιάζει αναλυτικά την προιστορία των αγώνων Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα με τις δυο ομάδες να έχουν συναντηθεί επτά φορές στο παρελθόν, έξι για την Super League και μόλις μια για την Β' Εθνική που είναι και η παρθενική στην ιστορία των δυο ομάδων.
Ο "Άγιαξ" της Ηπείρου δεν έχει φύγει ποτέ νικητής από την Αρκαδία καθώς σε σύνολο επτά αναμετρήσεων έχει αποσπάσει δυο ισοπαλίες και πέντε φορές έφυγε ηττημένος από την Πελοπόννησο. Ο ΠΑΣ έχει σκοράρει επτά φορές, ενώ έχει δεχτεί δεκαπέντε τέρματα.
Οι δυο ισοπαλίες της γιαννιώτικης ομάδας είναι τα δυο τελευταία χρόνια, με 3-3 την σεζόν 2013-2014 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και με 2-2 την περσινή περίοδο.
Από την άλλη η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των Αρκάδων είναι την σεζόν 2009-2010 με 3-0, ενώ είχε επικρατήσει και στην μοναδική αναμέτρηση για την Β' Εθνική με σκορ 1-0.
Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί και για τα play-off την
σεζόν 2012-2013 με τον Αστέρα να νικά με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ είχε
επικρατήσει και την σεζόν 2011-2012 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με τον
Στυλιάρα να αδικεί κατάφωρα τον ΠΑΣ και να προκαλεί και την οργή του
ήρεμου Άγγελου Αναστασιάδη.
Αναλυτικά η προιστορία των αγώνων Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα:
Σεζόν 2006-2007: 28/10/2006 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Β' Εθνική)
Σεζόν 2009-2010: 08/11/2009 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 (Super League)
Σεζόν 2011-2012: 21/01/2012 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Super League)
Σεζόν 2012-2013: 04/11/2012 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Super League)
Σεζόν 2012-2013: 29/05/2013 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Play-off Super League)
Σεζόν 2013-2014: 18/08/2013 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-3 (Super League)
Σεζόν 2014-2015: 14/01/2015 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (Super League)
Σεζόν 2009-2010
08/11/2009 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-0
Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα ανήμερα της μεγάλης εορτής των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας από τον Αστέρα στην παρθενική αναμέτρηση των δυο συλλόγων σε επίπεδο Super League.
Ο ΠΑΣ σε συνέχεια αρνητικών αποτελεσμάτων δεν εμφανίστηκε ποτέ στην πόλη της Πελοποννήσου και μοιραία γνώρισε την ήττα από τον Αστέρα που είχε σε μεγάλη μέρα τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ που πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του.
Ο Κροάτης στράικερ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ στο 13' με την άμυνα του ΠΑΣ να φέρει ευθύνη καθώς δεν απομάκρυνε τον κίνδυνο με το γκολ να είναι και το μοναδικό άξιο αναφοράς σημείο του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι Γιαννιώτες απείλησαν με την κεφαλιά του Κούσα που έφυγε άουτ, ενώ ο Αστέρας έχασε ευκαρία με τον Τσέζαρεκ για το 2-0. Ο Ζαφειρόπουλος σταμάτησε τον παίκτη του Αστέρα όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην φάση του 74' όταν ο Ουριμπάρι με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τσέζαρεκ και ο επιθετικός των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του ΠΑΣ.
Ο σεληνιασμένος εκείνη την μέρα Τσέζαρεκ πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 81' από πάσα του Καρέρα πετυχαίνοντας το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης πετυχαίνοντας παράλληλα και χατ-τρικ.
Σεζόν 2011-2012
21/01/2012 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1
Τρίτη ήττα σε ισάριθμες επισκέψεις στην Τρίπολη δεύτερη σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα που στις 21 Ιανουαρίου της σεζόν αυτής γνώρισε την ήττα με 2-1 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με πάθος, ένταση και αποβολή του Άγγελου Αναστασιάδη από τον πάγκο όταν ο τελευταίος και με το δίκιο του εξοργίστηκε με τον Στυλιάρα και τις αποφάσεις του.
Ο ΠΑΣ γνώρισε την ήττα από την ομάδα της Αρκαδίας και παρέμεινε τότε σε δύσκολη θέση, ενώ με την νίκη αυτή οι γηπεδούχοι ξέφυγαν από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα.
Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3' άνοιξαν το σκορ όταν ο Χούλι βρήκε ωραία τον Ράγιος και ο τελευταίος με σουτ από πλάγια δεξιά έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ο ΠΑΣ παρα το γρήγορο γκολ που δέχτηκε κατάφερε να φτάσει στο 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, στο 35' όταν ο Λίλα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Μπεσέρα και ο Αργεντίνος άσος νίκησε τον Χακόμπο στο τετ-α-τετ.
Στην επανάληψη ο Στυλιάρας με τις αποφάσεις του εκνεύρισε τους παίκτες του ΠΑΣ, όπως και τον συνήθως ήρεμο Άγγελο Αναστασιάδη τον οποίο και απέβαλε από τον πάγκο.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε το 1-1 στις καθυστερήσεις ο Αστέρας σκόραρε και έφτασε στην νίκη όταν ο Αργυρόπουλος βρήκε τον Σολάκη στην περιοχή και ο τελευταίος με ωραίο σουτ χάρισε στην ομάδα της Τρίπολης την νίκη.
Το τελικό 2-1 μπορεί να κράτησε τον ΠΑΣ στην ζώνη του υποβιβασμού, όμως από την επόμενη αγωνιστική και την νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό ξεκίνησε η αντεπίθεση των Γιαννιωτών που όχι μόνο σώθηκαν, αλλά τερμάτισαν και στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Σεζόν 2012-2013
04/11/2012 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0
Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε για την 9η αγωνιστικής της σεζόν 2012-2013 ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον Αστέρα Τρίπολης στην Πελοπόννησο.
Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι του ΠΑΣ και επικράτησαν με σκορ 2-0 σκοράροντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο με τον ΠΑΣ πάντως να δείχνει καλά στοιχεία της ομάδας που θαυμάσαμε την σεζόν αυτή και που αγωνιστικά βγήκε στην Ευρώπη.
Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 41' ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Ναβάρο, Περόνε, Ουσέρο με τον τελευταίο από κοντά να νικά τον Φεγκρούς για το 1-0 σε μια φάση που οι παίκτες των γηπεδούχων έκρυψαν την μπάλα.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε στην επανάληψη για το 1-1 όμως
στις καθυστερήσεις οι Αρκάδες κλείδωσαν την νίκη τους καθώς έφτασαν στο
2-0 με σκόρερ τον Έγκον που δέχτηκε την πάσα του Γκάμπρι και από κοντά
είχε εύκολο έργο να σκοράρει και να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του Σάκη
Τσιώλη.
Σεζόν 2012-2013
29/05/2013 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY-OFF ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1
Δεύτερη συνάντηση στην Τρίπολη για την σεζόν 2012-2013 αυτή την φορά για τα play-off στην προτελευταία στροφή των αγώνων αυτών και σε μια κρίσιμη αναμέτρηση στην προσπάθεια και των δυο να αποφύγουν αρχικά την τελευταία θέση στους αγώνες διαβάθμισης και μετά έχει ο Θεός.
Ο Αστέρας επικράτησε με 2-1 του "Άγιαξ" της Ηπείρου σε ένα ματς όπου όλα τα τέρματα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με το αποτέλεσμα αυτό να κάνει επιτακτικό για τον ΠΑΣ το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 6' άνοιξαν το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Κάφα που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ο Φεγκρούς, ενώ ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στην αναμέτρηση ο Αστέρας έφτασε και στο 2-0 με βολίδα του Τσαμπούρη.
Ο ΠΑΣ παρα το σοκ του 2-0 αντέδρασε και στο 22' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κοροβέση από τον Κουρμπέλη με τον Χαλκιδαίο μέσο να αναλαμβάνει και την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών. Ο νεαρός παίκτης του "Άγιαξ" της Ηπείρου ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα μειώσε σε 2-1 και ξαναέβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου δεν κατάφερε να πετύχει κάτι και έτσι ήρθε η ήττα με σκορ 2-1 που δυσκόλεψε και το έργο της ηπειρωτικής ομάδας για τον τελευταίο αγώνα των play-off με τον ΠΑΟΚ.
Σεζόν 2013-2014
18/08/2013 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-3
Πρεμιέρα της σεζόν 2013-2014, εν μέσω αφόρητης ζέστης, λογικό γαρ διότι η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Αυγούστου, για Αστέρα και ΠΑΣ στην πελοποννησιακή πόλη και τι πρεμιέρα.
Αστέρας και ΠΑΣ σε ένα από τα εντυπωσιακότερα ματς τους αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3 με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν για πρώτη φορά με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Αρκαδία, όμως ο ΠΑΣ θα μπορούσε να φύγει και με το διπλό καθώς προηγήθηκε τρεις φορές στην αναμέτρηση, όμως ισάριθμες φορές δέχτηκε την ισοφάριση από την ομάδα του Τσιώλη.
Οι Ηπειρώτες άνοιξαν το σκορ στο 10' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσουκαλά, ένα πέναλτι που προήλθε από χέρι του Τσαμπούρη του Αστέρα σε σέντρα του Ντάσιου. Πριν προλάβουν να χαρούν όμως οι Γιαννιώτες οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1 στην αμέσως επόμενη φάση ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Συγκεκριμένα ο Βελλίδης ανέτρεψε τον Ντε Μπλάσις και ο ρέφερι της αναμέτρησης Λιαχούδης έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Ουσέρο δεν λάθεψε και έφερε το ματς στα ίσια.
Ο "Άγιαξ" της Ηπείρου πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στο 28' όταν ο Τσουκαλάς βρήκε όμορφα τον Τσάβες στην περιοχή και ο Αργεντίνος άσος με ωραίο σκαφτό πλασέ πέτυχε το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών της ηπειρωτικής ομάδας. Όμως ο Αστέρας είχε εκ νέου απάντηση και στο 32' έφτασε στο 2-2 όταν ο Κάφα από τα αριστερά έκανε σέντρα και ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά έφερνε εκ νέου την ισορροπία στο σκορ.
Στην επανάληψη τρίτη φορά το προβάδισμα για την ομάδα του Παντελίδη στο 57' όταν ο Ίλιτς πάσαρε στον Βίλα και ο τελευταίος με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου.
Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους στα καρέ του ΠΑΣ και έφτασαν τελικά στο 3-3 στο 87' όταν ο Ντε Μπλάσις βρήκε τον Μπακασέτα ο οποίος με την σειρά του βρήκε ωραία τον Καράσκο που πλάσαρε ιδανικά τον Βελλίδη για την εκ νέου ισοφάριση των Αρκάδων.
Το 3-3 δεν άλλαξε ως το φινάλε χαρίζοντας σε Αστέρα και ΠΑΣ από έναν βαθμό στην πρεμιέρα της σεζόν αυτής και στον ΠΑΣ την δυνατότητα να φύγει για πρώτη φορά με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της αρκαδικής ομάδας.
Σεζόν 2014-2015
14/01/2015 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-2
Ισόπαλο με σκορ 2-2 ολοκληρώθηκε το περσινό παιχνίδι μεταξύ Αστέρα και ΠΑΣ στην Τρίπολη στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Super League την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου μιας και η αγωνιστική ήταν εμβόλιμη.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν και βρέθηκε από το πουθενά πίσω στο σκορ με 2-0, αντέδρασε και έφτασε στο 2-2 που τον διατήρησε αήττητο με την ομάδα της Αρκαδίας για δεύτερο σερί παιχνίδι εκτός έδρας.
Οι Αρκάδες στην πρώτη τους αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση άνοιξαν το σκορ στο 14' με ωραίο σουτ του Ρόλε από πάσα του Γιαννιώτα, ενώ στην δεύτερη καλή στιγμή που δημιούργησαν πέτυχαν και το 2-0 στο 25' σε μια φάση όπου η γιαννιώτικη ομάδα στάθηκε άτυχη.
Συγκεκριμένα ο Ρόλε έκανε γέμισμα στην περιοχή, ο Ντάσιος πήγε να γυρίσει λανθασμένα στον Βελλίδη που απέτρεψε ενδεχόμενο αυτογκόλ, όμως ο Μπαράλες καιροφυλακτούσε και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.
Ο ΠΑΣ είχε να διανύσει ένα βουνό όμως δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 2-1 λίγο πριν το ημίχρονο όταν ο Κοροβέσης πήρε το "ριμπάουντ" από την απόκρουση του Θεοδωρόπουλου στο σουτ του Τσάβες και από κοντά έβαλε τους Ηπειρώτες και πάλι στην διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.
Στην επανάληψη η ομάδα του Πετράκη μπήκε δυνατά με στόχο το 2-2 και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσάβες και Ντάσιο για να γίνει τελικά στο 77' το 2-2 με σκόρερ τον Κοροβέση που με ωραίο κοντρόλ και δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου που ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας και δεν μπόρεσε να αποκρούσει το σουτ του παίκτη του ΠΑΣ.
Το 2-2 δεν άλλαξε ως το φινάλε με τον ΠΑΣ να φεύγει για δεύτερη σερί χρονιά από την Αρκαδία με βαθμό στις αποσκευές του, βαθμός που τον διατήρησε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Δείτε το video από την περσινή αναμέτρηση ΕΔΩ
Και κάπως έτσι φτάνουμε στην αναμέτρηση του Σαββάτου που θα είναι η 8η στην ιστορία των δυο συλλόγων στην Πελοπόννησο με τον ΠΑΣ να ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα μετά τις ήττες με Ολυμπιακό, Ηρακλή και Παναθηναϊκό, ενώ η ομάδα του Αστέρα θέλει την νίκη καθώς προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα, βρίσκεται εκτός πεντάδας και βλέπει να απειλείται αυτό που τουλάχιστον μια τριετία έχει ως δεδομένο, δηλαδή την είσοδο στα play-off.
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.