Flashback στις αναμετρήσεις Ατρόμητος - ΠΑΣ (video)

19.04.2015 Αναγνώστηκε 682 φορές

Τον Ατρόμητο αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα στο Περιστέρι ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League (19/04 17:15, Novasports 2, PASsports.gr).

Οι Ηπειρώτες, μετά την σπουδαία νίκη με 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό πριν την διακοπή για το Πάσχα αντιμετωπίζουν στο Περιστέρι την ομάδα του Ατρόμητου που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΣ (50 οι Γιαννιώτες, 49 η ομάδα του Νιόπλια), σε αναμέτρηση με άρωμα Ευρώπης καθώς ο ΠΑΣ είναι 5ος και οι Αθηναίοι 6οι.

Ο ΠΑΣ κατεβαίνει στην πρωτεύουσα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να έχει αυτός το πάνω χέρι για τα play-off σε μια έδρα με πολύ κακή παράδοση. Ο "Άγιαξ" της Ηπείρου δεν έχει φύγει ποτέ νικητής από την Δυτική Αττική σε σύνολο 19 αναμετρήσεων σε επίπεδο Α' Εθνικής και Β΄Εθνικής, ενώ υπάρχει και ένας αγώνας play-off της σεζόν 2012-2013.

Σε 19 λοιπόν παιχνίδια ο ΠΑΣ στην έδρα των Αθηναίων ο ΠΑΣ μετρά 6 ισοπαλίες και 13 ήττες με τα τέρματα να είναι 7 υπερ του ΠΑΣ έναντι 31 των Περιστεριωτών.

Μεγαλύτερη ήττα αποτελεί η παρθενική με σκορ 6-0 σεζόν 1967-1968 για την Β' Εθνική, ενώ από τις 6 ισοπαλίες οι 4 ήταν με 0-0.

Το PASsports.gr  σας παρουσιάζει την προϊστορία των 2 ομάδων με γηπεδούχο τον Ατρόμητο Αθηνών.

Σεζόν 1967-1968: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 6-0 (Β' Εθνική)

Σεζόν 1968-1969: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (Β' Εθνική)

Σεζόν 1974-1975: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Α' Εθνική)

Σεζόν 1975-1976: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0 (Α' Εθνική)

Σεζόν 1976-1977: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (Α' Εθνική)

Σεζόν 1980-1981: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (Α' Εθνική)

Σεζόν 1984-1985: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Β' Εθνική)

Σεζόν 1988-1989: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Β' Εθνική)

Σεζόν 1989-1990: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (Β' Εθνική)

Σεζόν 1991-1992: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (Β' Εθνική)

Σεζόν 1992-1993: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Β' Εθνική)

Σεζόν 1993-1994: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (Β' Εθνική)

Σεζόν 2003-2004: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Β' Εθνική)

Σεζόν 2008-2009: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Β' Εθνική)

Σεζόν 2009-2010: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Super League)

Σεζόν 2011-2012: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Super League)

Σεζόν 2012-2013: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (Super League)

Σεζόν 2012-2013: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Play - off Super League)

Σεζόν 2013-2014: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Super League)

Σεζόν 2008-2009

21/02/2009 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1 (Β' ΕΘΝΙΚΗ)

Ανήμερα της Απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, ημέρα Σάββατο, η διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα. Ένας αγώνας που ήταν το σούπερ ντέρμπι της τότε Β' Εθνικής πράγμα που φαίνεται και από την βαθμολογία πριν την διεξαγωγή του με τον ΠΑΣ να είναι πρωτοπόρος με 47 βαθμούς και την ομάδα του Περιστερίου στην 2η θέση με 45 πόντους. Οι 2 ομάδες απλά περίμεναν την μαθηματική επιστροφή τους στην μεγάλη κατηγορία.

Στον αγώνα για την 23η αγωνιστική ο ΠΑΣ ήταν αυτός που προηγήθηκε. Ήταν το 40' όταν ο Ριμόλντι με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Σαϊτιώτη που βρέθηκε μόνος του με τον Μιχαηλίδη, με τον πορτιέρε του Ατρόμητου να ανατρέπει τον επιθετικό του ΠΑΣ και τον ρέφερι της συνάντησης να υποδεικνύει την "εσχάτη των ποινών". Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σαϊτιώτης κάνοντας το 0-1 για τον "Άγιαξ" της Ηπείρου.

Στην επανάληψη στο 50' ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γεωργιάδη. Το γεγονός αυτό δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Ατρόμητος και μέσα σε ένα πεντάλεπτο έκανε το 0-1, 2-1. Αρχικά στο 64' ο Καλαντζής έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, οι αμυνόμενοι του ΠΑΣ δεν απομάκρυναν τον κίνδυνο και ο Φαβάλι με ένα εξαιρετικό τέρμα έφερε το ματς στα ίσα. Δυο λεπτά αργότερα σε εκτέλεση φάουλ του Ιωάννου ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά μέσα στα καρέ των Ηπειρωτών και έστειλε την μπάλα για 2η φορά στα δίχτυα του "Άγιαξ" της Ηπείρου.

Το τελικό 2-1 δεν άλλαξε κάτι στην μάχη της ανόδου και στο τέλος της σεζόν οι 2 ομάδες επέστρεψαν στην Super League.

Σεζόν 2009-2010

29/11/2009 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1 (SUPER LEAGUE)

Την αμέσως επόμενη χρονιά είχαμε πάλι αναμέτρηση των 2 ομάδων, αυτή τη φορά για την μεγάλη κατηγορία. Ο αγώνας διεξήχθη στις 29 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Αν και δεν θα μπορούσε να κρίνει από τόσο νωρίς κάτι η αναμέτρηση είχε κομβική σημασία για τον ΠΑΣ, αλλά και τον τεχνικό του Γιώργο Παράσχο καθώς οι Ηπειρώτες είχαν σερί από αρνητικά αποτελέσματα, εξαίρεση μόνο το 2-2 με τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα, με συνέπεια ο τότε προπονητής του ΠΑΣ να παίζει το μέλλον του στον κυανόλευκο πάγκο.

Ύστερα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 57', όταν ο Σαρμιέντο από τα δεξιά βρήκε τον Μπρίτο και αυτός με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Αθηναίους. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 64' ο Ατρόμητος διπλασίασε τα τέρματα του με τον Αναστασάκο να φεύγει μόνος του απέναντι στον Ελευθερόπουλο, πάσαρε στον αμαρκάριστο Περόνε που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει στο 77' με τον Ντιμπαλά στο τελικό 2-1.

Το αποτέλεσμα αυτό έριξε για πρώτη φορά στο τότε πρωτάθλημα τον ΠΑΣ στην ζώνη του υποβιβασμού, όπου τελικά ήλθε και ο μοιραίος υποβιβασμός στην Β' Εθνική.

Σεζόν 2011-2012

22/10/2011 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0 (SUPER LEAGUE)

Στις 22 Οκτωβρίου 2011 για την 7η αγωνιστική της σεζόν 2011-2012 η επόμενη αναμέτρηση των 2 ομάδων στην πρωτεύουσα. Ο ΠΑΣ που είχε επιστρέψει, μετά από έναν χρόνο απουσίας στην μεγάλη κατηγορία, είχε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και είχε συγκεντρώσει, χωρίς όμως να ικανοποιεί με την απόδοση του, 9 βαθμούς. Πολύ απλά η ομάδα είχε αποτελεσματικότητα.

Το παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν ένα ιδανικό κρας-τεστ για τις δυνατότητες της ομάδας του Στεφάν Ντεμόλ απέναντι στην πολύ καλή ομάδα που είχε αρχίσει να δημιουργεί ο Ατρόμητος (φιναλίστ του κυπέλλου τόσο εκείνη την σεζόν όσο και την προηγούμενη), αλλά και με ευρωπαϊκές συμμετοχές. Στον αγώνα αυτό ο ΠΑΣ δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Περιστερίου και μοιραία γνώρισε την ήττα με 1-0.

Σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Δώνη ο Γιαννούλης στο 31' ύστερα από ωραία κάθετη μπαλιά του Επστάιν. Το τελικό αποτέλεσμα, αλλά πολύ περισσότερο η πολύ κακή εμφάνιση του ΠΑΣ έδωσαν τα πρώτα σενάρια για απομάκρυνση του Βέλγου τεχνικού, ο οποίος μπορεί να γλίτωσε στο Περιστέρι, αλλά μετά τον επόμενο αγώνα και την εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη με 0-2, απομακρύνθηκε από τον γιαννιώτικο πάγκο.

Είναι η σεζόν εκείνη που το τέλος της βρήκε επιτέλους τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει την παραμονή του στην Super League, άνετα μάλιστα καθώς τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σεζόν 2012-2013

24/02/2013 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0 (SUPER LEAGUE)

Στον αγώνα της σεζόν 2012-2013 στις 24 Φεβρουαρίου για την 23η αγωνιστική οι 2 ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα ένα αποτέλεσμα που κράτησε τον ΠΑΣ μέσα στην πεντάδα, όπως και τους γηπεδούχους.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου στάθηκε τυχερή στην συγκεκριμένη αναμέτρηση καθώς η αθηναϊκή ομάδα είχε τρία δοκάρια, δύο με τον Μάντζιο στο 10' και στο 16' και ένα ακόμα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ουντότζι στο 71'. Από την άλλη ο "Άγιαξ" της Ηπείρου απείλησε στο πρώτο ημίχρονο με τον Κοροβέση στο 29' με σουτ που κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ράντμαν. Οι Γιαννιώτες διαμαρτυρήθηκαν δικαίως στο 61' για πέναλτι όταν σε σουτ του Ίλιτς η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του στόπερ του Ατρόμητου Ταυλαρίδη.

Τελικά το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των 2 αντιπάλων στον αγωνιστικό χώρο, εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο την Γιαννιώτικη ομάδα στα play-off.

Δείτε το video της αναμέτρησης ΕΔΩ

Σεζόν 2012-2013

26/05/2013 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY - OFF ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0 (SUPER LEAGUE)

Εκ νέου ραντεβού για Ατρόμητο και ΠΑΣ στα play-off της σεζόν εκείνης, στις 26 Μαΐου για την 4η αγωνιστική των play-off. Ο ΠΑΣ είχε ξεκινήσει ιδανικά το μίνι αυτό πρωτάθλημα με 2 νίκες και μία ισοπαλία και πήγαινε στο Περιστέρι για ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου έψαχνε την νίκη για να μπει δυναμικά στην διεκδίκηση του καλύτερου δυνατού ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Στο 10' ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Ίλιτς με ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε τον Γεωργίου που στόπαρε και σούταρε με τον Ράντμαν να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 17' ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ, γκολ όμως που δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς υπήρξε οφ-σαιντ. Συγκεκριμένα ο Σουμπίνιο βρήκε τον Καραγκούνη από πλάγια δεξιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο οποίος ήταν σε θέση off side και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Φεγκρούς για το 1-0. Έτσι πήγαν οι 2 ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στις αρχές της επανάληψης ψυχρολουσία για τον "Άγιαξ" της Ηπείρου καθώς οι Αθηναίοι πέτυχαν και το 2-0 με τον Μπρίτο να βρίσκει με ωραία κάθετη πάσα τον Ναπολεόνι και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φεγκρούς.  Στο 64' ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Συγκεκριμένα ο Βίλα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λαζαρίδη, μπήκε στην περιοχή του Ατρομήτου και σούταρε όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράντμαν.

Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-1, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, που έφερε Ατρόμητο και Γιάννινα στην 2η θέση της βαθμολογίας των play-off με 7 βαθμούς έκαστος.

Δείτε το video της αναμέτρησης ΕΔΩ

Σεζόν 2013-2014

25/01/2014 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0 (SUPER LEAGUE)

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε κατα την περσινή περίοδο ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ατρόμητο στην έδρα της αθηναϊκής ομάδας.

Σε μια πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδο για τον ΠΑΣ, οι Γιαννιώτες κατέβηκαν στην Αθήνα με πολλά προβλήματα, χωρίς ψυχολογία, με τρείς σερί ήττες συνοδευόμενες από κακές εως τραγικές εμφανίσεις, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γεωργουλόπουλο ύστερα από το διαζύγιο με τον Σάκη Τσιώλη.

Ο αήττητος και τότε εντός Ατρόμητος πήρε την νίκη έστω και δύσκολα κόντρα στην γιαννιώτικη ομάδα που πάλι παρουσίασε κακό πρόσωπο.

Οι Περιστεριώτες απείλησαν με τους Δημούτσο, Ταυλαρίδη, Παπαδόπουλο πριν τελικά κάνει το 1-0 ο τελευταίος στο 33' ύστερα από ωραίο σουτ από τα αριστερά.

Το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος και ο ΠΑΣ υπέστη την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του, ενώ οι γηπεδούχοι ισχυροποιήθηκαν στα ψηλά της βαθμολογίας.

Δείτε το video της αναμέτρησης ΕΔΩ

Σαφώς και πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Ατρόμητο που έχει ανακάμψει από το χαμένο έδαφος και διεκδικεί να βρεθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα play-off, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει αήττητος στο Περιστέρι, με την καλύτερη εντός έδρας άμυνα ενώ εκεί ηττήθηκαν και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός με 1-0, 4-0 και 2-0 αντίστοιχα.

Από την άλλη ο "Άγιαξ" της Ηπείρου στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει στην προνομιούχο 5η θέση που θα τον στείλει στα play-off για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Επιμέλεια: Α. Ρηγανάκος

Σχολιασμος