- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δοκιμάζει τις δυνάμεις του σήμερα (18:15, 21/09, PASsports) το απόγευμα κόντρα στην Κέρκυρα με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να συνεχίσει το σερί των καλών αποτελεσμάτων που έχει στο νησί των «Φαιάκων».
Έχοντας καλή και ανεβασμένη ψυχολογία και το σημαντικότερο δίχως να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα προσπαθήσει να συνεχίσει την υπέρ του παράδοση που έχει κόντρα στην Κέρκυρα, παίρνοντας την νίκη σε μια έδρα που τα τελευταία χρόνια την νιώθει πιο οικεία και από το ίδιο του σπίτι.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» λοιπόν θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με στόχο την επιστροφή στις νίκες (μετράει νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, και δύο ισοπαλίες) απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν είναι «νεοφώτιστη», ωστόσο στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει δείξει καλά αγωνιστικά στοιχεία.
Η αγωνιστική απόδοση της Κέρκυρας δεν φοβίζει, με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ, να θεωρούν πως τον πρώτο λόγο τον έχουν αυτοί, αρκεί να μην εμφανιστούν σημάδια υποτίμησης κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Γιάννης Πετράκης γνωρίζει πως οι παίκτες του πρέπει να μπουν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης δυνατά και με απόλυτη συγκέντρωση και προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο.
Μάλιστα ο Ρεθυμνιώτης προπονητής δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια αλλαγή στην βασική ενδεκάδα και θα πορευτεί με την συνταγή των προηγούμενων αναμετρήσεων. Έτσι με μια πρόχειρη πρόβλεψη, ο Βελλίδης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Ντάσιος ο οποίος ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε, αριστερά θα είναι ο Στρούνα, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος. Στην μεσαία γραμμή θα βρίσκεται ο Λίλα μαζί με τον Τσουκαλά, δεξιά στο φτερό της επίθεσης ο Τσάβες, αριστερά ο Κοροβέσης, επιτελικός μέσος ο Γιάκος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο φορμαρισμένος Ίλιτς. Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ έχει ως εξής: Βελλίδης, Γιαννιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Στρούνα, Κοροβέσης, Χαρίσης, Λίλα, Μανιάς, Σαπαλίδης, Μπέριος, Σκόνδρας, Ακόστα, Κρητικός, Τζημόπουλος, Τσάβες, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Γιάκος.
Στην αντίπερα όχθη και στην γηπεδούχο Κέρκυρα, οι νησιώτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους, με τον τεχνικό της ομάδας Μιχάλη Γρηγορίου, να μετράει στο απουσιολόγιο του τρεις απουσίες. Συγκεκριμένα εκτός έμειναν οι τραυματίες Σεμπάστιαν Ναγιάρ, Οράσιο Καρντόζο, καθώς και ο ανέτοιμος, Γιώργος Παρασκευαϊδης.
Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, αφού ο θάνατος του νεαρού ποδοσφαιριστή της Κ-20, Ανδρέα Νίκα, έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινωνία του νησιού, με αποτέλεσμα άπαντες να βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.
Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά και το πώς θα μπορέσουν να υπερκεράσουν το εμπόδιο μιας άκρως ποιοτικής ομάδας, που τα τελευταία χρόνια τους έχει πάρει τον αέρα. Ο Γρηγορίου σαφώς και προβληματίζεται από την απουσία των τριών ποδοσφαιριστών του, ωστόσο καλείται να βρει λύσεις εκ των έσω, προκειμένου να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα στην αποστολή βρίσκονται οι εξής παίκτες: Σέτκους, Κουτζαβασίλης, Μπεν Σαμπάτ, Γκόμες, Βενέτης, Ντιόγκο, Μαραγκός, Ανδρεόπουλος, Μαρκόφσκι, Ρόχας, Κόντος, Χαβίτο, Κανακούδης, Καϊκούτ, Ντιμιτρόφσκι, Μπόρχα Σάντσες, Ομπράντοβιτς, Ζορμπάς, Βλάχος, Κρητικός, Γεωργακόπουλος.
Τον Ιωάννη Δελφάκη του συνδέσμου Αρκαδίας όρισε η ΚΕΔ για να διαιτητεύσει τον σημερινό αγώνα. Ο Δελφάκης κατά το παρελθόν έχει σφυρίξει και άλλους αγώνες της γιαννιώτικης ομάδας. Συγκεκριμένα ο Αρκάς ρέφερι σφύριξε στον αγώνα ΠΑΣ – Εργοτέλης πέρυσι, ενώ τη σεζόν 2012-13 ήταν διαιτητής στον αγώνα με τον Άρη στο Χαριλάου, όπου ο ΠΑΣ επικράτησε με 2-1. Τέλος ο Δελφάκης διαιτήτευσε και στο ισόπαλο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο τη σεζόν 2011-12.
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.