- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Πρωταθλήτρια της Α1 της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΕΣΚΑΒΔΕ) αναδείχτηκε η ΑΕ Καναλακίου που επικράτησε με 62-54 του IBC στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καναλακίου.
Η ομάδα του Λευτέρη Κοσμά πανηγυρίζει την άνοδο στο πρωτάθλημα της National League 2 (Γ’ Εθνική) και επιστρέφει μετά από δυο σεζόν στην κατηγορία. Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε η απονομή του τροπαίου και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα του Καναλακίου.
Συνολικό σκορ 2-1 για το Καναλάκι στους τελικούς, με το IBC να κατάφερε να επικρατήσει στον δεύτερο τελικό αλλά στο καθοριστικό παιχνίδι δεν τα κατάφερε και έτσι και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ.
Μεγάλη εμφάνιση του Πάνου με 23 πόντους, πολύ καλός ο Μπιλιούρης με 14, κομβικός ο Καραγιάννης έχοντας επίσης 14 εκ των οποίων οι 7 στις τελευταίες κρίσιμες κατοχές, εξαιρετικός οργανωτικά ο Μιχαήλ. Από το IBC 15 είχε ο Γκουντουβάς, 12 ο Βελώνης, 9 ο Μπαρτζώκας και 8 ο Ματσάγγας.
Μιχαήλ, Καραγιάννης, Στεργίου, Μπιλιούρης και Πάνου ήταν οι 5 που επέλεξε στην αρχική του πεντάδα ο Λευτέρης Κοσμάς.
Από την άλλη, ο Κώστας Κρικώνης διάλεξε να αρχίσει το παιχνίδι με τους Μπέλλο, Κατσίβελο, Βελώνη, Γκουντουβά και Μπαρτζώκα.
Με τον Πάνου να μετρά γρήγορα 5 πόντους η Α.Ε. Καναλακίου προηγήθηκε με 8-2. Η διψήφια διαφορά δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους (19-8) με τους Γιαννιώτες να έχουν πάρει βοήθειες επιθετικά μόνο από τον Γκουντουβά. Με το που πάτησε το πόδι του ο Μπαρτζώκας στο παρκέ, η γιαννιώτικη ομάδα μείωσε σε 19-12 και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το Καναλάκι μπροστά στο σκορ με 21-14.
Ο Μπιλιούρης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο με την ομάδα του να φτάνει ξανά σε διψήφια διαφορά (29-18 στο 16΄). Πονοκέφαλος για τον προπονητή Κρικώνη τα τρία φάουλ του Γκουντουβά.
Μπιλιούρης, Πάνου, Μιχαήλ μαζί με τον πολύ καλό στην άμυνα Σωτηρίου ήταν καθοριστικοί στο δεκάλεπτο με την άμυνα των γηπεδούχων να επιτρέπει μόλις εννιά πόντους στους Γιαννιώτες (33-23 στο 20΄).
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προηγήθηκαν με 41-28. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Κώστα Κρικώνη άρχισαν να αντιδρούν τρέχοντας σερί 12-0 μειώνοντας στον πόντο (41-40) με τους Βελώνη και Ματσάγγα να είναι καθοριστικοί. Ο Πάνου απάντησε με τρίποντο και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο στο 44-42.
Στη τελευταία περίοδο η ομάδα του Κοσμά με ένα σερί 6-0 έκανε το 50-42.. Οι Γιαννιώτες με τον Ματσάγγα εκ νέου σημαντικό μείωσαν με επιμέρους 7-2 σε 52-49.
Ο Καραγιάννης ανέλαβε δράση και με επτά σερί πόντους ανέβασε το σκορ στο 57-49. Η γιαννιώτικη ομάδα μείωσε σε 59-54 αλλά δεν είχε άλλες λύσεις επιθετικά.
Το τελικό 62-54 έδωσε τη νίκη τίτλου στο Καναλάκι, με την ομάδα του Γιαννιώτη Λευτέρη Κοσμά να πανηγυρίζει αυτή την επιτυχία.
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 33-23, 44-42, 62-54
Διαιτητές: Λιότσιος-Ασημακάκη-Τούσης
Α.Ε. Καναλακίου (Κοσμάς): Μιχαήλ 5(1), Καραγιάννης 14(2), Κασκάνης, Πολύζος 5, Σωτήριου 1, Μπιλιούρης 14, Πετσίτης, Πάνου 23(1)
IBC (Κρικώνης): Μπέλλος 5, Βελώνης 12, Ματσάγγας 8(2), Κατσίβελος 3(1), Γκουντουβάς 15(3), Μάλλιος 2, Μπαρτζώκας 9
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2025, All rights reserved.