Ντόμινο ανανεώσεων στον Βίκο Ιωαννίνων

20.08.2023 Αναγνώστηκε 361 φορές #Μπάσκετ

Στο φουλ οι μηχανές στη διοίκηση του Βίκου Ιωαννίνων σχετικά με τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν στη Β΄ Εθνική.

 

Ντόμινο ανανεώσεων στον Βίκο Ιωαννίνων

Μετά την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Σοφοκλή Τσουκανέλη και τον βοηθό Ηλία Κουγιουμτζίδη, στον Βίκο πήρε σειρά το ξεσκαρτάρισμα του περσινού ρόστερ με ανανεώσεις αλλά και αποχωρήσεις καλαθοσφαιριστών. 

Από τη νέα προσπάθεια ου Βίκου Ιωαννίνων δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιώργος Μαυρογιάννης  με τις δύο πλευρές να επεκτείνουν τη συνεργασία τους. Ο 31χρονος playmaker πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν πέρυσι καθώς σε 17 συμμετοχές είχε 13.9 πόντους (236 σύνολο) με 33 τρίποντα. Στον Βίκο Ιωαννίνων θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Θοδωρής Τσιλούλης όπως ανακοίνωσε η γιαννιώτικη ομάδα.  Ο Λαρισαίος guard στην περσινή, πρώτη του χρονιά με το Βίκο Ιωαννίνων, μέτρησε σε 21 συμμετοχές 16.1 πόντους (339 σύνολο) με 44 τρίποντα.

Ένας ακόμη παίκτης βαρόμετρο ο Βασίλης Πάτρας, θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα των Γιαννιωτών καθώς ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο 28χρονος forward την περσινή σεζόν σε 21 συμμετοχές μέτρησε 10.4 πόντους (219 σύνολο). Φέτος θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με τον Σοφοκλή Τσουκανέλη μετά από αρκετά χρόνια. Τον χορό των ανανεώσεων είχε ανοίξει ο Γιάννης Αναγνωστάκης  που ανανέωσε τη συνεργασία του με το Βίκο Ιωαννίνων και αυτή θα είναι η 3η του σεζόν με τη φανέλα της ομάδας. Εκτός αυτού θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά μετά από αρκετά χρόνια με τον Σοφοκλή Τσουκανέλη που είναι ο νέος head coach των Γιαννιωτών.

Και αποχωρήσεις…

Δεν έλειψαν και οι αποχωρήσεις από το περσινό ρόστερ. Παρελθόν αποτελεί ο Γιάννης Γυφτάκης και ο Βίκος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα στο δεύτερο μισό της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Δημήτρης Αντωνίου και Δημήτρης Αποστολίδης αποτέλεσαν μέλη της περσινής ομάδας του Βίκου Ιωαννίνων με τους Γιαννιώτες να τους ευχαριστούν για την προσφορά τους. Ο μεν Αντωνίου θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στους Μολοσσούς, ο δε Αποστολίδης στον Γ.Α.Σ. Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη. Παρελθόν, επίσης, αποτελούν οι Καλαμπάκας, Ιωαννίδης, Δήμος και Κοτσάνος. Ο Καλαμπάκας αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος της περσινής ομάδας των Γιαννιωτών που έφτασε μέχρι τα playoff ανόδου στην Elite League.

Τέλος, ένας πολύτιμος παίκτης των τελευταίων δυο ετών για τον Βίκο, ο Ντίνος Σταυρόπουλος θα συνεχίσει στη Δόξα Πύρρου Άρτας. Ο πολύπειρος forward πανηγύρισε την άνοδο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ενώ ήταν κεντρική φιγούρα της περσινής προσπάθειας της ομάδας στη Β΄ Εθνική.

 

Σχολιασμος