6η θέση για τον ΑΓΣΙ στο Πανελλήνιο Παίδων

26.06.2023 Αναγνώστηκε 208 φορές #Μπάσκετ

 Την 6η θέση κατέλαβε στο 50ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων ο ΑΓΣΙ μετά την ήττα με 81-40 από τη ΔΕΚΑ στο τελευταίο του παιχνίδι στο τουρνουά το οποίο πραγματοποιήθηκε για τις θέσεις 5-6. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν δυο από τους πρωταγωνιστές της φετινής εξαιρετικής πορείας, Στέφανος Ντούμας και Γιώργος Τσόλης.

 

6η θέση για τον ΑΓΣΙ στο Πανελλήνιο Παίδων

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε δυναμικά προηγούμενη με 13-2 έχοντας τον έλεγχο από την πρώτη περίοδο την οποία ολοκλήρωσε στο 28-11. Στο 14΄ η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα με το σκορ στο 30-15. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 45-21.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε η συνέχεια του αγώνα με το σκορ στο 30΄ να είναι 65-31 και το τελικό 80-41 να δίνει στη ΔΕΚΑ την 5η θέση και στον ΑΓΣΙ την 6η. Οι Γιαννιώτες ολοκλήρωσαν μία ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει. 

 Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το τέλος του αγώνα

Χρήστος Μπέγκας (προπονητής Ιωαννίνων): «Κλείσαμε μια δύσκολη χρονιά απόλυτα επιτυχημένα. Με τα προβλήματά μας, με τους προβληματισμούς μας. Νομίζω δεν θέλαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω, νομίζω ότι μας άξιζε το πήραμε. Δεν έχουμε το περιθώριο να αναπληρώσουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν από τραυματισμούς. Το παλέψανε τα παιδιά. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι».

Αποστόλης Μπόλης (αθλητής Ιωαννίνων): «Ήταν ένα καταπληκτικό τουρνουά. Περάσαμε πολύ ωραία, πήραμε εμπειρίες, παίξαμε τα παιχνίδια μας, καταφέραμε να πάρουμε μία νίκη και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι αυτό. Είμαστε ικανοποιημένοι για την εικόνα που δώσαμε και που φτάσαμε ως εδώ».    

Τα συγχαρητήρια της διοίκησης του ΑΓΣΙ

Η ομάδα Παίδων του ΑΓΣΙ είχε μία πολύ καλή παρουσία στο 50 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα κατακτώντας την 6η θέση κερδίζοντας και ένα παιχνίδι αυτό κόντρα στο Ηράκλειο. 

Η διοίκηση του ΑΓΣΙ μοίρασε τα συγχαρητήρια στους νεαρούς αθλητές, τον προπονητή της ομάδας, Χρήστο Μπέγκα, και όλους όσους βοήθησαν ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων, Ηλία Γκαζιάνη, για τη διευκόλυνση ώστε η ομάδα να ετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 11-28, 25-41, 31-65, 40-81

Διαιτητές: Νέδογλου, Χανός, Πολάτογλου

ΑΓΣΙ (Μπέγκας): Δόσης 4, Ντούτσης 2, Αλεξίου, Κουτρούμπας 4, Παπαντωνίου, Γελαδάρης 11(3), Τσόλης Ν. 8, Φωτιάδης 4, Καρβέλης, Μπόλης 7(1).

ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας): Κεχαγιάς 2, Κουρουτζίδης 7(1), Μπατζώνης 2, Στράντζαλης 7, Κεραμιτσόπουλος 13, Κωστούλας 1, Μουτάφης 26(1), Βασιλάκης 16(1), Ιωαννίδης 3(1), Αμπάρκιολας, Σερκετζής 4, Σωτηριάδης.

Σχολιασμος