Η συνέντευξη τύπου του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος(video)

23.03.2023 Αναγνώστηκε 265 φορές #Μπάσκετ

Με την παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των 4 ομάδων που συμμετέχουν στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΟΚ η συνέντευξη τύπου.

 

 

Η συνέντευξη τύπου του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος(video)

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης τύπου το λόγο πήρε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών, Άννη Κωνσταντινίδου: "Εκ μέρους της ΕΟΚ σας καλωσορίζουμε στη συνέντευξη Τύπου. Τέσσερις ομάδες είναι εδώ μετά από πορεία που ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο. Εύχομαι να γίνουν αγώνες διαφήμιση για τον θεσμό. Θα φιλοξενήσουμε 15 παιδιά με τους συνοδούς από τη Φλόγα. Για κάθε πόντο στον τελικό θα δίνουμε πέντε ευρώ. Καλή επιτυχία στις ομάδες"

Εν συνεχεία ο Χρήστος Βασιλειάδης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών σημείωσε: "Καλωσορίζουμε τις τέσσερις ομάδες στο Final 4 και ελπίζουμε να δούμε καλά παιχνίδια, σε φίλαθλο πνεύμα και να επικρατήσει ο καλύτερος και ο τυχερότερος. Ελπίζουμε να έχουμε ακόμα μια γιορτή του μπάσκετ με την προσέλευση του κόσμου να είναι μεγάλη. Θέλουμε όταν τελειώνουν τα παιχνίδια να είμαστε όλοι φίλοι. Θα πω κάποια πράγματα που δείχνουν ότι το μπάσκετ γυναικών πάει προς το καλύτερο. Η Εθνική Γυναικών προκρίθηκε στο Ευρωμπάσκετ και είναι πολύ σημαντικό βήμα. Έχουμε αναβαθμίσει το επίπεδο προπονήσεων των μικρών εθνικών ομάδων. Ξεδιπλώνουμε το αναπτυξιακό σε όλη την Ελλάδα με στόχο να α προσελκύσουμε κόσμο και να βελτιώσουμε το υπάρχον υλικό. Στην Α1 Γυναικών βλέπουμε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα. Στην Α2 γίνονται ωραίοι αγώνες και είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πρέπει όλοι μαζί να σκύψουν στο μπάσκετ γυναικών και να υπάρχει μεγαλύτερη προβολή".

Η πρώτη ομάδα που πήρε το λόγο ήταν ο Παναθηναϊκός με την coach Ελένη Καπογιάννη να δηλώνει: "Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που έχουν προκριθεί. Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτό τον θεσμό και για την ομάδα μου δεν δέχομαι τον τίτλο του φαβορί. Ολες οι ομάδες έχουν πιθανότητες. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και διεκδικούμε τον τρόπο, και πρέπει να παλέψουμε σκληρά αν θέλουμε τον. Το μπάσκετ γυναικών θέλει μεγαλύτερη προβολή και θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής να αλλάξει και αυτό. Εύχομαι ο καλύτερος να πάρει το κύπελλο".

Η αρχηγός των "πρασίνων", Πηνελόπη Παυλοπούλου ανέφερε: "Να συγχαρώ τις ομάδες που έχουν προκριθεί. Παλέψαμε σκληρά για να βρεθούμε εδώ. Δεν πάμε στο γήπεδο με το σκεπτικό ότι είμαστε φαβορί, καθώς πρόκειται για παιχνίδια νοκ άουτ. Εύχομαι να γίνουν ανταγωνιστικοί αγώνες και να τους απολαύσουν οι φίλαθλοι. Η ενέργεια με την Φλόγα είναι πολύ όμορφη. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και υγεία".

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο coach του ΠΑΣ Γιάννινα Τζον Μαργαρίτης τονίζοντας: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μεταξύ των 4 ομάδων που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδος. Πριν από 1.5 εβδομάδα αγωνιζόμασταν στα playout προσπαθώντας να παραμείνουμε στην Α1. Μία εβδομάδα μετά εκπροσωπούμε τα Ιωάννινα και τον ΠΑΣ στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Αγωνιζόμαστε εναντίον του Παναθηναϊκού που ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι. Είναι σημαντικό για εμάς να ζήσουμε το πρώτο μας Final 4 να το προσεγγίσουμε με το σωστό τρόπο γνωρίζοντας ποιοι είμαστε. Είναι μία μεγάλη στιγμή για εμάς και δεν ήρθαμε στην Αθήνα για διακοπές. Η συμμετοχή μας στο Final 4 αποτελεί δώρο στους εαυτούς μας, την ομάδα μας, στη διοίκηση και κυρίως στους Γιάννη Ζήκο, Τόλη Μιχαήλ, Πέτρο Παπαδόπουλο και όλους όσους μας στήριξαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν τους συνεργάτες μου, τον coach Αρίστιππο Χαντέλη, τον coach Χρήστο Βουδούρη, τον γυμναστή μας Άκη Καραμπίνη και τη Δανάη Χήτα".

Η αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Ντίνα Σαρηγιαννίδου, υπογράμμισε: "Το Final 4 του Κυπέλλου είναι ένας θεσμός που ήθελα πάρα πολλά χρόνια να συμμετέχω, τον έβλεπα από την τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια και μπορώ να πω ότι τον "ζήλευα" καθώς ήθελα πάρα πολύ να τον ζήσω με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Είμαι 10 χρόνια στην ομάδα και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε Final 4. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ καθώς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να βρεθούμε και το θέλαμε εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στο Final 4, θα το ζήσουμε, όλοι θα δώσουμε τα πάντα για να είναι ανταγωνιστικά τα παιχνίδια. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ελπίζω να το ευχαριστηθεί και να το χαρεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο γιατί είναι μία γιορτή".

Σειρά είχαν οι ομάδες του δεύτερου χρονικά ημιτελικού με τον προπονητή της Ελευθερίας Μοσχάτου Γιώργο Σίμο να αναφέρει χαρακτηριστικά: "Θέλω να πω αρχικά συλλυπητήρια για τον χαμό στον Τάσο Μπαλάφα. Από την άλλη θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Τζώρτζη Διακαιουλάκο και τον Πέτρο Πρέκα για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκα με τη Σκίο. Είναι χαρά μας και τιμή μας που βρισκόμαστε στο Final 4 του κυπέλλου Γυναικών. Κάναμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και το κύπελλο το βλέπουμε σαν το κερασάκι στην τούρτα. Χαίρομαι που είμαι ανάμεσα από καταξιωμένους προπονητές. Ο ημιτελικός είναι ο τελικός για μας και θέλουμε να καταφέρουμε ο,τι και πέρυσι. Είναι δύσκολο, αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο".

Η αρχηγός της αθηναϊκής ομάδας, Γωγώ Σταμάτη, τόνισε: "Να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες. Είμαστε χαρούμενες που είμαστε εδώ για δεύτερη φορά. Θέλουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι και να το διασκεδάσουμε χωρίς άγχος. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο και εμείς θα παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".
Ο coach της Νίκης Λευκάδας, Σταύρος Νανάκος υπερθεμάτισε: "Το Final 4 προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το μπάσκετ Γυναικών. Μετά το τέλος του τελικού εύχομαι να είμαστε όλες οι ομάδες ευχαριστημένες και ο κόσμος να δει ανταγωνιστικά παιχνίδια να δει θέαμα αντάξιο των ομάδων και όλοι να φύγουμε ευχαριστημένοι. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς παίζουμε στον δεύτερο ημιτελικό με αντίπαλο την ομάδα που βγήκε τρίτη στο πρωτάθλημα. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στο Μοσχάτο λόγω της Αθήνας. Εμείς βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και προερχόμαστε από πέντε συνεχόμενες νίκες…Εχουμε μια πολύ δυνατή διοίκηση, με συνέπεια, με όραμα, μας έχει αγκαλιάσει και θα κάνουμε τα πάντα για να πάμε τελικό. Υγεία σε όλους".

Τέλος μίλησε η αρχηγός των Επτανήσιων, Πανωραία Ντάλα αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Είμαστε χαρούμενες που είμαστε στο Final 4 για τρίτη φορά. Ήταν στόχος να είμαστε εδώ και είμαστε χαρούμενες. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Θέλουμε την νίκη για να προκριθούμε στον τελικό και θα τα δώσουμε όλα".

Σχολιασμος