Ραντεβού με την ιστορία έχει αύριο ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

23.03.2023 Αναγνώστηκε 469 φορές #Μπάσκετ

Το πιο μεγάλο – μέχρι το επόμενο – ραντεβού με την ιστορία έχει την Παρασκευή στις 17.00 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

Ραντεβού με την ιστορία έχει αύριο ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

 Η ομάδα του ΠΑΣ WBC κληρώθηκε στον ημιτελικό με τον δυσκολότερο αντίπαλο και ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου Παναθηναϊκό, αυτό όμως δε σημαίνει, ότι δε θα παίξει για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

 Το Final 4 θα διεξαχθεί στο κλειστό της Ζωφριάς και η ομάδα του ΠΑΣ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στα Γιάννενα το μεσημέρι της Τετάρτης και αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης για την Αθήνα.

 Λίγο πριν την προπόνηση της Πέμπτης ο κόουτς Τζον Μαργαρίτης και οι αθλήτριες Ντίνα Σαρηγιαννίδου και Κατερίνα Μαρίνη αντίστοιχα μίλησαν για τη μεγάλη πρόκληση του Κυπέλλου.

Τζον Μαργαρίτης: «Θα πάμε για να κερδίσουμε και όχι για να το απολαύσουμε. Αν θέλεις να απολαύσεις κάτι, πηγαίνεις μία βόλτα στο πάρκο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι, ξέρουμε πόσο ισχυρός είναι ο αντίπαλος, όμως στο Final 4 δε θα μπορούσαν να υπάρξουν εύκολοι αντίπαλοι. Θα παίξουμε δυνατά και θα έχουμε την ευκαιρία μας. Θεωρώ, ότι είναι πλεονέκτημα ότι θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, γιατί είχαμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι, ενώ αν τον συναντούσαμε στον τελικό θα είχαμε μία ημέρα προετοιμασίας. Για να κερδίσει μία «μικρή» ομάδα μία «μεγάλη» θα πρέπει να παίξει στα ίσα για 40’ και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Είναι η δική μας σεζόν, είναι η δική μας ευκαιρία και είμαστε τυχεροί που θα έχουμε την ευκαιρία αυτή, την πρώτη φορά που παίζει σε τόσο μεγάλη διοργάνωση ο ΠΑΣ. Η χρονιά ήταν κάτι το τρομερό για εμένα. Ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να είναι αυτή η εμπειρία και αναμφίβολα θέλω να το ξανακάνω, γιατί άξιζε και με το παραπάνω. Είμαι ικανοποιημένος από όλους, από τα μέλη της Διοικούσας, την ομάδα, τα μέσα ενημέρωσης, τον κόσμο, την πόλη, ήταν όλα φανταστικά».

Ντίνα Σαρηγιαννίδου: «Είναι μία ιστορική στιγμή για τον Σύλλογο και για την ομάδα η συμμετοχή μας στο Final 4 και είναι μία ανταμοιβή για τη χρονιά. Ήθελα να το ζήσω στην καριέρα μου και είμαι ευτυχής που θα το κάνω με την ομάδα του ΠΑΣ. Θα πάμε για το καλύτερο που μπορούμε αν και δεν είχαμε την καλύτερη κλήρωση, όμως αυτό δε μας απασχολεί καθόλου. Είναι το τέλος μίας χρονιάς που ήταν υγιής σε όλα τα επίπεδα και που πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει».

Κατερίνα Μαρίνη: «Είμαστε ενθουσιασμένες για τη συμμετοχή μας στο Final 4 και θα πάμε να παίξουμε χωρίς άγχος, για να διεκδικήσουμε τις ευκαιρίες μας. Θα δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε και πιστεύουμε, ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Αν δεν το πιστεύαμε, δε θα πηγαίναμε να παίξουμε. Η χρονιά ήταν επιτυχημένη, αφού εκπληρώσαμε τους στόχους μας στο πρωτάθλημα και πλέον είμαι σίγουρη, ότι τα καλύτερα έρχονται για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Σχολιασμος