Αποχώρησε από το πρωτάθλημα ο ΑΓΣΙ

05.01.2023 Αναγνώστηκε 224 φορές #Μπάσκετ

Με κάθε επισημότητα η ΕΟΚ ανακοίνωσε την απόφαση του ΑΓΣ Ιωαννίνων να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, ενώ στη γιαννιώτικη ομάδα επιβλήθηκε αφαίρεση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν που θα πάρει μέρος.

 

Αποχώρησε από το πρωτάθλημα ο ΑΓΣΙ

Οριστικά αποχώρησε το ιστορικό σωματείο της πόλης από το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας με την έναρξη του δεύτερου γύρου. Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πρωτέα Γρεβενών δεν κατέβηκε να αγωνιστεί.

Η σχετική ανακοίνωση:

Το Σωματείο ΑΓΣ Ιωαννίνων, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 1/03-01-2023 συνεδρίαση του Δ.Σ. του, αποφάσισε την αποχώρηση του από το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (3ος όμιλος) για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023. Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το Σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 της Ειδικής προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών το σωματείο ΑΓΣ Ιωαννίνων υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του αντίστοιχου Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024.

Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. Βδ του Πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ. σωματείο που αποχωρεί κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου ακυρώνονται όλα τα αποτελέσματα στους αγώνες τους οποίους μετείχε και δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου αυτής.

Σχολιασμος