Συνεχίζει αήττητο το IBC (74-63), την Αγριά στο Νέο Κλειστό

24.10.2022 Αναγνώστηκε 290 φορές #Μπάσκετ

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής το IBC και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς έχοντας το απόλυτο 3x3!

Συνεχίζει αήττητο το IBC (74-63), την Αγριά στο Νέο Κλειστό

Η γιαννιώτικη ομάδα έχοντας σε καλή μέρα τους Νταβουλτζόπουλο και Ξιούρα αλλά και τους Ζώτο, Βάση και Μπαρτζώκα «διψήφιους» κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο της Αγριάς με 74-63. 

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους παίκτες του Παπαδόπουλου να μπαίνουν φουριόζοι στο ματς και να παίρνουν από την αρχή τα ηνία στο σκορ όμως οι Θεσσαλοί ισορρόπησαν και τελείωσαν το δεκάλεπτο όντας μόλις 4 πόντους πίσω στο σκορ. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη και βελτίωσαν το περιφερειακό τους σουτ, ενώ οι παίκτες του IBC προσπάθησαν να «τρέξουν» προκειμένου να βρίσκουν ανοργάνωτη την άμυνα της Αγριάς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να περάσουν μπροστά στο σκορ και να πάνε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 31-36. 

Με διαφορετικό πρόσωπο εμφανίστηκαν οι Γιαννιώτες στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Ξιούρα να πετυχαίνει τους πρώτους του σερί έξι πόντους και να φέρνει τους Γιαννιώτες πάλι σε θέση «οδηγού». Η άμυνα του IBC με συνεχόμενα κλεψίματα «έσφιξε» και έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ ακόμα και με διψήφια διαφορά. Το δεκάλεπτο έκλεισε με το IBC προηγούμενο με 54-46. 

Ακόμα καλύτερη εικόνα παρουσίασαν οι παίκτες του Παπαδόπουλου και στη συνέχεια καθώς με ένα  επιμέρους 10-2 έφτασαν στο την διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους (68-48) παίζοντας εκπληκτική άμυνα. Το μοτίβο του παιχνιδιού συνέχισε έτσι μέχρι το τέλος και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το τρίτο σερί ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 74-63.

Την επόμενη αγωνιστική το IBC θα ταξιδέψει στον Βόλο όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλμυρό, ο οποίος προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τα Τρίκαλα.

Διαιτητές: Ηλιόπουλος-Λαμπρέλλης

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 31-36, 54-46, 74-63

IBC (Παπαδόπουλος): Ζώτος 13(1), Νταβουλτζόπουλος 16, Γκλίναβος, Ξιούρας 16(2), Βάσης 11(1), Πολύζος, Σφουγγάρης, Μαγκλάρας, Milanovic 4, Μπαρτζώκας Σπ. 10, Πετσίτης 2, Μπαρτζώκας Π. 2 

Αγριά (Κοσμάτος): Αντωνόπουλος 6, Μοιρώτσος 3(1), Καραμανλής 13(2), Βλαχογιάννης 16, Χαντζόπουλος 2, Σαλέπτσης 4, Ρόσσιος 2, Αμπάρης 12(1), Τσίρος 5

Σχολιασμος