Η παρουσίαση του IBC πριν την πρεμιέρα της Γ' Εθνικής

05.10.2022 Αναγνώστηκε 222 φορές #Μπάσκετ

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος ανδρών στην Γ’ εθνική κατηγορία το προσεχές Σαββατοκύριακο ακολουθεί μια μικρή παρουσίαση της διοργάνωσης και της ομάδας του IBC.

 

Η παρουσίαση του IBC πριν την πρεμιέρα της Γ' Εθνικής

Γ’ Εθνική 2022-2023

Η Γ’ Εθνική κατηγορία διεξάγεται φέτος πλην μιας εξαιρέσεως, σε έξι ομίλους των 12 ομάδων. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, οι 4 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα παίξουν στα play-off προκειμένου από τις 24 πανελλαδικά ομάδες να ανέβουν 6 συνολικά ομάδες στη Β Εθνική κατηγορία. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-12 στους 6 ομίλους (συνολικά 48 ομάδες) θα παίξουν στα play-out προκειμένου να μείνουν συνολικά 12 ομάδες στη Γ’ Εθνική (δυο από κάθε όμιλο) και 36 ομάδες (έξι από κάθε όμιλο) να υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Τόσο τα play-off όσο και τα play-out θα διεξαχθούν με ομάδες του ιδίου ομίλου, δη-λαδή δε θα υπάρξουν διασταυρώσεις με άλλους ομίλους.

Play-off (ισχύει για κάθε όμιλο): 1ος -4ος και 2ος -3ος και οι νικητές μεταξύ τους για τον πρωταθλητή. Οι πρωταθλητές των έξι ομίλων ανεβαίνουν στη Β Εθνική.

Play-out (ισχύει για κάθε όμιλο): 5ος -12ος, 6ος -11ος, 7ος – 10ος, 8ος – 9ος. Οι 4 νικητές (στις 3 νίκες με μεταφορά των αποτελεσμάτων από το βασικό πρωτάθλημα) παίζουν μεταξύ τους στους ημιτελικούς. Οι νικητές των ημιτελικών παραμένουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία και όλοι οι ηττημένοι πέφτουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ένα πρωτάθλημα φωτιά στο οποίο η ομάδα μας καλείται να επιβιώσει. Πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

4ος Όμιλος-Ομάδες

IOANNINA BC (ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΚ)

Κ.Α.Ε ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Γ.Σ ΑΛΜΥΡΟΥ

Γ.Σ ΑΜΠΕΛΩΝΑ 1986

Α.Ε ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ‘’ΑΧΕΡΩΝ’’

Γ.Σ ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ

Μ.Γ.Σ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΒΟΛΟΥ

Γ.Α.Σ ΑΜΦΙΣΑΣ

Γ.Σ ΑΓΡΙΑΣ

Α.Σ ΝΙΚΑΙΑ 2012

Α.Ο ΤΡΙΚΑΛΑ

Γ.Σ ΣΟΦΑΔΩΝ

 

ROSTER IBC

4 Σωτήρης Ζώτος 20 ετών 1.83 Guard

Ο Σωτήρης είναι φοιτητής που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την ομάδα των Μολοσσών όπου και έκανε μια εξαιρετική χρονιά με 18 συμμετοχές.

5 Φώτης Νταβουλτζόπουλος 27 ετών 1.95 PF

Ο Φώτης ξεκίνησε το μπάσκετ από τις Ακαδημίες του Γ.Α.Σ. Αρίωνα Ξάνθης, συνέχισε στον Λεύκιππο Ξάνθης, τον Α.Γ.ΣΙ και την προηγούμενη σεζόν στην ομάδα του Σπάρτακου – Βίκου BC.

6 Βασίλης Γκλίναβος 17 ετών 1.85 Guard

Από τις ακαδημίες και τα παιδικο-εφηβικά του συλλόγου δοκιμάζεται φέτος και στην αντρική ομάδα.

7 Γιώργος Ξιούρας 27 ετών 1.90 Guard

Ο χαρισματικός guard, για ακόμα μία σεζόν (4η), υπήρξε αδιαμφισβήτητα πρωταγωνιστής στην πορεία της ομάδας μας την προηγούμενη σεζόν, αλλά και ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες του πρωταθλήματος.

8 Σπύρος Χαντζάρας 17 ετών 1.850 Guard

Από την εφηβική ομάδα του συλλόγου που θα προπονείται και με την αντρική ομάδα προκειμένου να πάρει τις πρώτες του εμπειρίες από τη Γ Εθνική κατηγορία

9 Παναγιώτης Μπαρτζώκας 19 ετών 2.00 Center

Από τα παιδικό-εφηβικά του συλλόγου δοκιμάζεται φέτος και στην αντρική ομάδα.

10 Δημήτρης Βάσης 22 ετών 1.87 Guard

Ο Δημήτρης ξεκίνησε το μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του Ιπποκράτη Κω, στην συνέχεια μετακόμισε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, έπειτα για τρία χρόνια αγωνίστηκε με την ομάδα μας και την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα του ΑΕ Δικαίου Κω.

11 Χρήστος Πολύζος 19 ετών 1.79 Guard

Ο Χρήστος είναι φοιτητής στα Γιάννινα, προέρχεται από τις ακαδημίες του Αίολου Τρικάλων και πέρυσι έπαιξε ένα χρόνο με την αντρική ομάδα του Δαναού Τρικάλων στην Α1 ΕΣΚΑΘ..

12 Γεώργιος Σφουγγάρης 23 ετών 1.95 SF/PF

Ο Γιώργος συνεχίζει για τέταρτη χρονιά στην ομάδα. Προέρχεται από της ακαδημίες της Ελευθερούπολης και είναι 5ετής φοιτητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών.

13 Στέργιος Μαγκλάρας 17 ετών 1.80 Guard

Από την εφηβική ομάδα του συλλόγου που θα προπονείται και με την αντρική ομάδα προκειμένου να πάρει τις πρώτες του εμπειρίες από τη Γ Εθνική κατηγορία

14 Savo Milanovic 21 ετών 2.07 Center

Ο Savo προέρχεται από τις ακαδημίες της KK Beovuk 72, ομάδα της Α2 της Σερβίας, που ανέδειξε σημαντικούς παίκτες όπως οι Dejan Milojevic (νυν NBA assistant coach στους Golden State Warriors), τα αδέλφια Predrag & Boban Savovic εκ των οποίων ο πρώτος έπαιξε στην Partizan Belgrade, στους Denver Nuggets (NBA) και στη Bilbao Ισπανίας και Vladimir Stimac, Center, που παίζει στην κινεζική Ningbo Rockets. Τα τελευταία χρόνια έπαιξε στην KK Beko της A2 και ΚΚ Mladenovac, η οποία πέρυσι κατέλαβε την 1η θέση σε έναν από τους τέσσερις ομίλους της Α τοπικής κατηγορίας.

15 Σπύρος Μπαρτζώκας 44 ετών 1.98 Center

O γερόλυκος των γηπέδων της Γ Εθνικής δε λέει να σταματήσει. Θα παίξει με το γιο του για ακόμη μια χρονιά στην αντρική ομάδα βοηθώντας με την εμπειρία του.

16 Παντελής Πετσίτης 18 ετών 1.91 Guard

Ο Παντελής είναι πρωτοετής φοιτητής προέρχεται από τις υποδομές του Ολυμπιακού κάνοντας πρωταθλητισμό, ενώ την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας.

17 Φίλιππος Ζάψας 18 ετών 1.87 Guard

Από τις ακαδημίες του συλλόγου, προπονείται με την αντρική ομάδα μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό προκειμένου να πάρει τις πρώτες του εμπειρίες στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Προπονητές :

Γιάννης Παπαδόπουλος Α προπονητής

για τέταρτη χρονιά στο τιμόνι της ομάδας και υπεύθυνος στα αναπτυξιακά τμήματα των αγοριών του συλλόγου

Αποστόλης Κανελόπουλος Β προπονητής απόφοιτος ΤΕΦΑΑ – γυμναστής και προπονητής αναπτυξιακών τμημάτων

Ιατρός : Κώστας Ιωάννου Χειρουργός Ορθοπεδικός

Φυσικοθεραπευτής: Όλγα Ακρίβη

Έφορος: Γιώργος Μαρτζούκος

 

Σχολιασμος