Και μαθηματικά στη Β' Εθνική ο ΒΙΚΟΣ-Σπάρτακος!

28.03.2022 Αναγνώστηκε 480 φορές #Μπάσκετ

Δυο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής ο ΒΙΚΟΣ Σπάρτακος εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και από του χρόνου θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία!

Και μαθηματικά στη Β' Εθνική ο ΒΙΚΟΣ-Σπάρτακος!

Οι παίκτες του κόουτς Ρήγγα, αν και «χτυπημένοι» από τραυματισμούς κατάφεραν χθες το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας να επικρατήσουν του Γ.Σ. Σοφάδων με 83-77 και να «κλειδώσουν» το πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον αρχηγό της ομάδας Ντίνο Σταυρόπουλο σε μια ανύποπτη φάση να αποχωρεί υποβασταζόμενος μιας και η πρώτη διάγνωση έκανε λόγω για θλάση και να προστεθεί στις ήδη σημαντικές απουσίες των Αγγελόπουλο και Λαμπρόπουλο που και οι δυο αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Φουριόζος μπήκε στο ματς ο Ιωακειμίδης από πλευράς γηπεδούχων και με διαδοχικούς πόντους ο Βίκος πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ, με το δεκάλεπτο να λήγει με 24-18. Από τους φιλοξενούμενους ο Μοσόρας προσπαθούσε να κρατήσει κοντά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Το πρώτο μισό της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε στο 45-40 υπέρ των γηπεδούχων. Παρόλο που οι γηπεδούχοι δεν έκαναν μικρά ξεσπάσματα και έφευγαν με 7-8 πόντους, οι φιλοξενούμενοι με «εκνευριστική» ευστοχία έξω από τα 6,75 παρέμειναν κοντά στο σκορ.
Με τα μακρινά σουτ να δίνουν τις λύσεις οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προσπεράσουν με 67-66 στην αρχή της τελευταίας περιόδου, αλλά εκεί ανέλαβε δράση ο Γιάννης Αναγνωστάκης που με συνεχόμενους πόντους επανάφερε την διαφορά στο +6 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος!
Ήταν η 15η νίκη σε 16 αγώνες για τον Βίκο Σπάρτακο που έμελλε να του εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Β’ Εθνική!
Τα δεκάλεπτα: 24-18, 45-40, 64-59, 83-77
Διαιτητές: Παπανικολάου-Τοπαλίδης
Βίκος Σπάρτακος (Ρήγγας): Νταβουλτζόπουλος 14, Κολότσιος 2, Αναγνωστάκης 21(5), Καστανιώτης 12, Ιωακειμίδης 20(2), Λαμπρόπουλος 2, Αγγελόπουλος, Θώδης 2, Πρεμέτης 2, Σταυρόπουλος, Δήμος 8
Γ.Σ. Σοφάδων (Παππάς): Κυριακόπουλος 12(3), Ζωιτσάκος Χ. 5, Σιαμέτης, Ζωιτσάκος Τ. 8(2), Αναγνωστόπουλος 14(2), Δίκαρος 2, Μοσόρας 24(1) Δαουλάρης 12(3).

 

Σχολιασμος