Το pregame του αγώνα Ο.Α. Χανίων-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

26.02.2022 Αναγνώστηκε 440 φορές #Μπάσκετ

10 μέρες μετά την τελευταία παρουσία του στην Κρήτη, ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC επιστρέφει αυτή την Κυριακή για να αντιμετωπίσει ξανά στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού τον Ο.Α. Χανίων, αυτή τη φορά όμως για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.

 

Το pregame του αγώνα Ο.Α. Χανίων-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο coach της ομάδας, Χάρης Γούλας, στάθηκε πρώτα στη μεγάλης σημασίας νίκη της περασμένης Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, που ήταν ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Τη χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη μετά από κάποια ατυχή αποτελέσματα που είχαμε. Τα κορίτσια έδειξαν χαρακτήρα και πάθος παίζοντας το παιχνίδι στα ίσια χωρίς φόβο. Δεν ήμασταν καθόλου αγχωμένοι, κάτι το οποίο το είχαμε συζητήσει και στα αποδυτήρια».

Όσον αφορά τον επερχόμενο αγώνα κόντρα στον Ο.Α. Χανίων τόνισε: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι γοήτρου περισσότερο για εμάς, γιατί είμαστε θεωρητικά εκτός στόχων, αν και ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί. Προσεγγίζουμε αυτό το παιχνίδι ως μία άτυπη ρεβάνς του αγώνα του Κυπέλλου.

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι μπορούμε. Δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένα plays στην προπόνησή μας, όσον αφορά κυρίως την άμυνά μας, γιατί χρειαζόμαστε την καλή άμυνα ιδιαίτερα σε παιχνίδια εκτός έδρας. Στην επίθεση θα προσπαθήσουμε να είμαστε ήρεμοι, ευελπιστώντας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν έχει κριθεί κάτι ακόμα, γι’ αυτό θα πάμε στα Χανιά για να παλέψουμε. Θεωρώ ότι έχουμε μία καλή επικοινωνία με τα κορίτσια. Κλήθηκα να αναπληρώσω ένα τεράστιο κενό, που άφησε ο coach Δουβίτσας, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε και να του ευχηθώ τα καλύτερα, γιατί είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος πάνω απ’ όλα και αυτό το λίγο χρονικό διάστημα η συνεργασία μας ήταν άψογη».

Η forward, Ντίνα Σαρηγιαννίδου, επισήμανε αναφορικά με το ματς την ερχόμενης Κυριακής: «Η ομάδα προέρχεται από μία πολύ μεγάλη εντός έδρας νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Βγάλαμε μεγάλη ενέργεια και θέληση δείχνοντας αυτά τα στοιχεία που έπρεπε στο παρκέ. Δυστυχώς ο coach Δουβίτσας αποχώρησε αλλά η ομάδα συνεχίζει, γιατί η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στα Χανιά. Θα πάμε ξανά εκεί όπου, δυστυχώς χάσαμε τον προημιτελικό του Κυπέλλου. Κάθε αγώνα τον βλέπουμε ξεχωριστά. Θα πάμε με τη θέληση και τη δύναμη που πρέπει για να πάρουμε το «διπλό» ελπίζοντας ότι θα γυρίσουμε με αυτό».

Δηλώσεις έκανε και η forward/center, Ευγενία Παπαδοπούλου, υπογραμμίζοντας: «Την Κυριακή αγωνιζόμαστε στην έδρα των Χανίων. Προερχόμαστε από μία σημαντική, κυρίως ψυχολογικά, νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Δείξαμε χαρακτήρα και βγάλαμε αντίδραση μετά την ήττα που κάναμε στο Κύπελλο από τα Χανιά. Θεωρώ ότι είμαστε ισοδύναμες ομάδες και πρόκειται να γίνει ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Ακολουθώντας τις οδηγίες του coach και μένοντας στο πλάνο της ομάδας ελπίζουμε να δείξουμε καλό πρόσωπο και να φέρουμε τη νίκη».

Σχολιασμος