Ήττα στις λεπτομέρειες για ΠΑΣ(62-70) από τον Ολυμπιακό

18.10.2021 Αναγνώστηκε 585 φορές #Μπάσκετ

Κοντά σε μια τεραστίων διαστάσεων νίκη έφτασε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κοίταξε στα… μάτια τον Ολυμπιακό, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 62-70, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1.

Ήττα στις λεπτομέρειες για ΠΑΣ(62-70) από τον Ολυμπιακό

Μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο, το Νέο Κλειστό της πόλης μας γέμισε από κόσμο, ο οποίος έδινε ώθηση στα κορίτσια του Νίκου Δουβίτσα και μια ξεχωριστή μπασκετική νότα στον αγώνα δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.
Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία. Οι Γιαννιώτισσες με την εκπληκτική Κούπερ έβαζε δύσκολα στον δευτεραθλητή Ολυμπιακό, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 17-18.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε μπροστά με καλάθι της αρχηγού του Ντίνας Σαρηγιαννίδου ενώ η ασταμάτητη Κούπερ συνέχιζε να βάζει δύσκολα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Παρόλο τον τραυματισμό της Σταμολάμπρου οι ερυθρόλευκες ισορρόπησαν το ματς και με μια αντεπίθεση διαρκείας και ένα επιμέρους 15-4 κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων λίγο πριν την ολοκλήρωση και του δευτέρου δεκαλέπτου. Όμως το τρίποντο της Μακέι λίγο πριν την λήξη διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (33-35), με το δεύτερο ημίχρονο να προμηνύεται συναρπαστικό.
Δυνατά μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Ολυμπιακού με την διαφορά να πηγαίνει στο +8 για τις φιλοξενούμενες, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο την απουσία της Σλιμ λόγω φάουλ. Όμως ο ΠΑΣ έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνίστρια την Μακέι «μάζεψαν» και πάλι την διαφορά. Μάλιστα η Θεοδώρου με τρίποντο και φάουλ έβαλε τον ΠΑΣ στη θέση του οδηγού (49-47) βάζοντας ταυτόχρονα «φωτιά» και στις κερκίδες του Νέου Κλειστού. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με δυο εύστοχες βολές της Καλαμπάκου και τον ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά στο σκορ με 51-49.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο μέτρησε η εμπειρία και η ψυχραιμία του Ολυμπιακού, απέναντι στη νεανική και ενθουσιώδη ομάδα του Νίκου Δουβίτσα. Οι φιλοξενούμενες εκμεταλλευόμενες την διαφορά ύψους των παικτριών της κοντά στην ρακέτα του ΠΑΣ κατάφεραν να περάσουν μπροστά και να διατηρούν μια διαφορά 5-8 πόντων καθ΄ όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου. Το τελικό σκορ 62-70 μπορεί να αφήνει μια πικρία στις γηπεδούχες, όμως απ΄ ότι φάνηκε τόσο από τα φιλικά, όσα και από τα 2 επίσημα ματς (ένα στο κύπελλο και το χθεσινό) οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα είναι άκρως ανταγωνιστικές και επιδεικνύοντας σοβαρότητα και συνέπεια μπορούν να πλασαριστούν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.
Από τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεχώρισε η Σαμάνθα Κούπερ με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ στις διακριθέντες ήταν η Μακέι με 12 πόντους και η Θεοδώρου με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Από τον Ολυμπιακό διακρίθηκαν η Τόλφρι, με 14, η Βίτολα με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και η Κούπερ με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-35, 51-49, 62-70
Διαιτητές: Τζιοπάνος-Μπακάλης-Τσαντάλη
ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Δουβίτσας- Μιχαήλ): Σαρηγιαννίδου 6, Θεοδώρου 11(2), Καλαμπάκου 6(1), Κούπερ 25(2), Χρηστάκη, Σλιμ 2, Μακέι 12(3), Μαρίνη
Ολυμπιακός (Ζιμπαρτς-Καλτσίδου): Κούπερ 11, Τόλφρι 14(2), Σταμολάμπρου 6(1), Σταμάτη 12(4), Αλεξανδρή 4(1), Νικολοπούλου 2, Δίελα, Βίτολα 13(1), Χάμπλιν 8

* * *
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Νίκος Δουβίτσας μετά την λήξη της αναμέτρησης δήλωσε στο επίσημο site της ομάδας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις παίκτριες μας για την δύναμη και το πάθος που δείξαμε. Πιστεύω βάλαμε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό και καταφέραμε να περιορίσουμε αρκετά τα γρήγορα καλάθια του Ολυμπιακού και τις συνεργασίες στα pick. Αν σε κάποια σημεία δείχναμε περισσότερη προσοχή ήταν πολύ πιθανό να κερδίσουμε το παιχνίδι. Προχωράμε έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και χρειάζεται υπομονή. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού».

Σχολιασμος