Κεντέρης: «Τα Ιωάννινα χρειάζονται ένα σύγχρονο στάδιο για τον κλασικό αθλητισμό»

09.01.2024 Αναγνώστηκε 606 φορές #Στίβος

Το αίτημα για την διεκδίκηση σταδίου αποκλειστικά για τον κλασικό αθλητισμό στα Γιάννενα έθεσε με ένταση ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, ο οποίος έδωσε το παρών στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ στα Γιάννενα. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές, τα σωματεία, οι προπονητές και άνθρωποι που στήριξαν τον χώρο.

 

Κεντέρης: «Τα Ιωάννινα χρειάζονται ένα σύγχρονο στάδιο για τον κλασικό αθλητισμό»

Η έλλειψη αθλητικών υποδομών στα Γιάννενα είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα για την πόλη και έχει ιδιαίτερη σημασία που ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και χρυσός ολυμπιονίκης θέτει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Είναι, επίσης, δεδομένο ότι τα σωματεία του στίβου και οι αθλητές προπονούνται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Πάντως, μέσω δύσκολων συγκυριών ο ΑΓΣΙ κατάφερε το 2023 να είναι το πρώτο σωματείο της χώρας ανάμεσα σε 300 περίπου σωματεία, κάτι που δείχνει ότι γίνεται σπουδαία δουλειά αλλά και υπάρχουν ταλέντα στο άθλημα που χρειάζονται τη στήριξη.

«Με την βοήθεια όλων πρέπει να κάνουμε ένα νέο στάδιο στα Γιάννινα όπου θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε και μεγάλους αγώνες. Ο ΣΕΓΑΣ, θα είναι μαζί, ώστε η οικογένεια του ελληνικού στίβου να διεκδικήσει ένα μεγάλο στάδιο στα Γιάννινα» υπογράμμισε ο Κώστας Κεντέρης.

Ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χασκής συνεχάρη τους αθλητές που διακρίθηκαν και τα σωματεία για τις επιτυχίες του. Ευχαρίστησε τους προπονητές αφού διαμορφώνουν χαρακτήρες και προσωπικότητες.

Τους αθλητές συνεχάρη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τονίζοντας ότι «οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στον κλασικό αθλητισμό» ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης τόνισε ότι η Περιφέρεια με τα μέσα και τα κονδύλια που έχει προσπαθεί να συνδράμει.

Τους αθλητές του στίβου διακρίθηκαν συνεχάρησαν επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη.

Οι βραβεύσεις…

Στη τελετή βράβευσης από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου βραβεύτηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας ΑΓΣΙ και οι πανελληνιονίκες αθλητές του για διακρίσεις που πέτυχαν μέσα στο 2023.

Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι οι: Νέστορας Κολιός, Σωτηρία Ράπτη, Ορφέας Ιωάννου, Αναστασία Ράπτη, Φίλιππος Σιώμος- Γκίζας, Ελευθερία Νταβώνη, Εύη Ζαφειρίδου, Χρυσούλα Γώγου, Γιώργος Ζογλοπίτης, Μιχάλης Σιντώρης, Βασίλης Σιώμος- Γκίζας, Γεωργία Μπαλαμάτσια, Ελένη Βλέτσα, Γιώργος Τσαμπαλάς, Ιωάννης Μάνης, Ευάγγελος Οικονόμου, Παναγιώτης Νάστος, Αλίκη Δημητρίου, Μαρίνα Μενάγια, Ηλιάνα Παπαχρήστου, Σωτήρης Μήτσης, Μελίνα Σιέμου, Αγάπη Μέγα, Καρολίνα Γκοντορα, Εύη Γκαρτζώνη, Νίκος Νέσσερης, Ευάγγελος Κατωγιάννης, Χάρης Παπαδημητρίου και Γιώργος Τασιούλας.

Τέλος, βραβεύτηκαν και οι προπονητές του τμήματος στίβου του ΑΓΣΙ.

 

 

 

 

Σχολιασμος