Ο Στέφ. Ντούσκος έτοιμος να τραβήξει… κουπί για Παρίσι!

23.09.2023 Αναγνώστηκε 732 φορές #Κωπηλασία

 «O στόχος επετεύχθη», δήλωσε χθες ο κορυφαίος Γιαννιώτης κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος, κληθείς να σχολιάσει την εξασφάλιση του πολυπόθητου εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που πέτυχε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

 

Ο Στέφ. Ντούσκος έτοιμος να τραβήξει… κουπί για Παρίσι!

«Πήγαν όλα όπως τα θέλαμε. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, όμως η προετοιμασία πήγε καλά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που προκρίθηκε η βάρκα μου στο Παρίσι», ανέφερε, προσθέτοντας πως στον μεγάλο τελικό του Σκιφ Ανδρών στο Παγκόσμιο, όπου έχασε το μετάλλιο για μόλις 22 εκατοστά του δευτερολέπτου, πήγε χωρίς άγχος, έχοντας πάρει την πρόκριση για την Ολυμπιάδα και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. «Συμβαίνουν αυτά στον πρωταθλητισμό», σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι στο Παρίσι μπορεί, με καλή προετοιμασία, να φτάσει στο βάθρο των Ολυμπιακών!

Πολύμηνη προετοιμασία

Η προετοιμασία του χρυσού Γιαννιώτη κωπηλάτη για την Ολυμπιάδα του ΄24 θα είναι πολύμηνη και σκληρή. Από αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν τα κοινόβια της Εθνικής Ομάδας στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ενώ ενδιάμεσοι στόχοι είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα τέλη Απριλίου και πιθανώς το Παγκόσμιο Κύπελο της Λουκέρνης ένα μήνα αργότερα. Έπειτα ακολουθεί το Παρίσι, με τον Στεφ. Ντούσκο να επισημαίνει ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

Φυσικά, στον δρόμο για το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα ταλέντα της διεθνούς Κωπηλασίας, κορυφαίους αθλητές, πιο δυνατούς σωματομετρικά από εκείνον, τους οποίους ο Στέφανος θα πρέπει να ξεπεράσει με «όπλο» του την τεχνική. «Η τεχνική είναι αυτό στο οποίο εστιάζουμε για να περάσω αθλητές αυτού του επιπέδου και το γεγονός ότι στο Παρίσι οι καιρικές συνθήκες δίνουν κυματισμό λειτουργεί υπέρ μας. Αυτό συνέβη και στο Τόκιο και με βοήθησε να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πιο πολλή εμπειρία!

Η Ολυμπιάδα του Παρισιού είναι η τρίτη κατά σειρά για τον Γιαννιώτη Πρωταθλητή και το γεγονός αυτό εκτιμά πως θα τον βοηθήσει, καθώς έχει αποκτήσει πια πολύτιμη εμπειρία από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο το 2016 όπου ήταν μόλις 19 ετών και σ’ εκείνους του Τόκιο στους οποίους έλαβε μέρος σε ηλικία 24 ετών. Του χρόνου θα είναι 27 ετών, με τον ίδιο να σημειώνει χαρακτηριστικά πως «όσο περνούν τα χρόνια από τη μία πλευρά δυναμώνω σωματικά, από την άλλη αυξάνουν η εμπειρία και η ωριμότητα, που επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο. Βρίσκω καλύτερα πατήματα στο Σκιφ και θεωρώ ότι υπάρχει χώρος βελτίωσης».

Όσον αφορά στο «καυτό» θέμα της στήριξης από την Πολιτεία, ο Στ. Ντούσκος ανέφερε ότι έχει θεσμοθετηθεί μεν το δικαίωμα διορισμού των αθλητών που κατακτούν κάποια από τις τρεις πρώτες Ολυμπιακές θέσεις στον Στρατό, όμως ακόμα δεν έχει γίνει πράξη αυτό για τον ίδιο. Παράλληλα, σημείωσε ότι καταφέρνει να κάνει αυτό που αγαπάει χάρη στους χορηγούς που προέκυψαν με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Τόκιο, τους οποίους και ευχαρίστησε δημόσια.

«Η πόλη τον ξεχνάει…»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων Θύμιος Βλάχος υπογράμμισε ότι η παρουσία του Στέφανου Ντούσκου στο νεοσύστατο σωματείο αποτελεί αφενός μεγάλη τιμή γι’ αυτό, αφετέρου και πολύ μεγάλη ευθύνη, καθώς ο ΠΝΟΙ καλείται να ανταπεξέλθει με όσες δυνάμεις διαθέτει στην προσπάθεια και τον αγώνα που εκείνος κάνει. 

«Όλοι γνωρίζουμε τον Στέφανο ως χρυσό Ολυμπιονίκη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι ένας αθλητής που πρωταγωνιστεί εδώ και 10 χρόνια στον παγκόσμιο στίβο, σε αγώνες εφήβων, νέων και σήμερα ανδρών και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε», ανέφερε με έμφαση. Στο σημείο αυτό, ο κ. Βλάχος εξέφρασε κι ένα παράπονο. Όπως είπε, «τα Γιάννενα, η πόλη που μεγάλωσε και ανδρώθηκε ο Στέφανος τον ξεχνάει. Τέτοιους ανθρώπους με αυτή την ποιότητα την ανθρώπινη και την αθλητική θα πρέπει να φροντίσουμε όλοι να τους προβάλλουμε ως πρότυπο για τα παιδιά και τους νέους μας και όχι μόνο». 

Παράλληλα, ευχήθηκε στον Στέφανο να είναι υγιής και να μπορέσει να ολοκληρώσει ομαλά την προετοιμασία του για την Ολυμπιάδα. «Αν δεν υπάρξουν τραυματισμοί ή άλλα απρόοπτα που προκαλεί όλη αυτή η πίεση από τους παγκόσμιους κολοσσούς της Κωπηλασίας, τότε είμαι σίγουρος ότι στο Παρίσι θα έχουμε μία πολύ μεγάλη επιτυχία», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ό,τι και να γίνει, ο Στέφανος είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής με τεράστια ψυχή κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα»!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ (Aναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ)

Σχολιασμος