Για 23 κλάσματα του δευτερολέπτου έχασε το χάλκινο ο Στέφανος Ντούσκος

10.09.2023 Αναγνώστηκε 888 φορές #Κωπηλασία

 Την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών - Γυναικών που έγινε στο Βελιγράδι κατέλαβε ο Γιαννιώτης χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο και πρωταθλητής του Π.Ν.Ο.Ι. Στέφανος Ντούσκος.

 

Για 23 κλάσματα του δευτερολέπτου έχασε το χάλκινο ο Στέφανος Ντούσκος

Πετυχαίνοντας τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, κάτι που εξασφάλισε στον ημιτελικό και θα δώσει το παρών στην κορυφαία διοργάνωση για τρίτη φορά, ο Στέφανος Ντούσκος συμμετείχε στον τελικό της Κυριακής απαλλαγμένος από το άγχος.  

Για μόλις 23 κλάσματα του δευτερολέπτου ο Στέφανος Ντούσκος δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε χθες στο Βελιγράδι. Επέστρεψε με την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού και μπορεί πλέον χωρίς άγχος να προετοιμαστεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη που κατέκτησε πριν δυο χρόνια στο Τόκιο. 

 

«Στόχος η κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς»

Ο 26χρονος Γιαννιώτης πρωταθλητής δεν ακολούθησε τον ξέφρενο ρυθμό που έπιασαν οι αντίπαλοι του στα πρώτα μέτρα του τελικού κι έμεινε αρκετά πίσω μέχρι και τα 1500 μέτρα όπου πέρασε 4ος. Στα τελευταία μέτρα έκανε μια τεράστια προσπάθεια και κατάφερε να πλησιάσει και σχεδόν να πιάσει στην 3η θέση τον Νεοζηλανδό Τόμας Μάκιντος ο οποίος είχε φύγει πολύ μπροστά του.

Πάνω στον τερματισμό όμως για λίγα εκατοστά του μέτρου δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει κι έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση με 6:40.56 την ώρα που ο Μάκιντος κέρδιζε το χάλκινο με χρόνο 6:40.33. Το ασημένιο πήγε στον Ολλανδό Φαν Ντορπ με 6:39.26 ενώ ο Γερμανός Όλιβερ Ζίντλερ ήταν για ένα ακόμα τελικό άπιαστος και πήρε το χρυσό με χρόνο 6:38.08 υπερασπίζοντας τον τίτλο του Παγκόσμιο πρωταθλητή που κατείχε από πέρυσι.

Ο Στέφανος Ντούσκος μετά τον αγώνα τόνισε μεταξύ άλλων : «Πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα είμαστε ακόμα καλύτερα και θα είμαστε στα μετάλλια. Αυτές οι καιρικές συνθήκες , με άλμα, ευνοούν αυτούς τους υψηλόσωμος αθλητές , στο Παρίσι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατί όπως έχουμε δει θα έχει περισσότερο κυματισμό οπότε θα είμαι λίγο πιο ευνοημένος. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε εκεί το Ολυμπιακό μετάλλιο».

19η θέση στο διπλό σκιφ για Παλαιοπάνο

Στον Τελικό Δ του διπλού σκιφ ανδρών ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Θανάσης Παλαιοπάνος με τον συναθλητή του Γιάννη Καλανδαρίδη πήραν την 1η θέση με χρόνο 6:16.75 για να καταταγούν 19οι στη γενική της διοργάνωσης.

Η Εθνική ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα με δυο σπουδαίες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισίου, αυτές των Ντούσκου στο σκιφ και Μπούρμπου-Αναστασιάδου στην δίκωπο αλλά και τις πολύ καλές παρουσίες στα δυο διπλά ελαφριά σκιφ όπου οι Φίτσιου-Κοντού ήταν 12ες και οι Γκαϊδατζής-Παπακωνσταντίνου 13οι ενώ αμφότερα έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Παρίσι στις επερχόμενες προολυμπιακές ρεγκάτες.

 

Σχολιασμος