Στις 23-24 Σεπτεμβρίου ο 17ος Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων

07.09.2023 Αναγνώστηκε 503 φορές

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των διοργανωτών του 17ου Γύρου της Λίμνης, ο οποίος αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός της περιοχής αλλά και έναν από τους σημαντικότερους αγώνες δρομικών αποστάσεων της χώρας.

 

Στις 23-24 Σεπτεμβρίου ο 17ος Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Φέτος, η μεγάλη αθλητική γιορτή θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Σεπτεμβρίου και αναμένεται μαζική συμμετοχή αθλητών σε όλες τις κατηγορίες, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν το διήμερο με επίκεντρο την πλατεία Μαβίλη, η οποία αποτελεί και σημείο εκκίνησης - τερματισμού των δρομέων.

Πέρα από το γεγονός ότι η διοργάνωση που ξεκίνησε το 2007 αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από κάθε γωνιά της χώρας και όχι μόνο, συμβάλλει στην τουριστική προβολή, μιας και οι εικόνες με τους δρομείς να απολαμβάνουν τη μοναδική διαδρομή γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, θα κάνουν τον γύρο του κόσμου. Στα σημαντικά οφέλη της περιοχής από τη διοργάνωση - θεσμό στάθηκαν οι διοργανωτές κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ρεκόρ συμμετοχής

Ο διευθυντής του ILR Ηλίας Σπυριούνης αναφέρθηκε στη ψήφο εμπιστοσύνης που θα πάρει και φέτος η διοργάνωση, στους αγώνες που θα γίνουν με τους καλύτερους αθλητές, ενώ τόνισε ότι η συμμετοχή φέτος, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, στα 30 χλμ. Στάθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει όλα τα χρόνια με Δήμο, Περιφέρεια, ενώ κάλεσε συλλόγους και σχολεία να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες σε κάθε σημείο της διαδρομής και όχι μόνο σε εκκίνηση και τερματισμό. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν μπόρεσαν τα ξενοδοχεία να εξυπηρετήσουν όλες τις ομάδες και προέτρεψε τους συμμετέχοντες να εξαντλήσουν τα περιθώρια αναζήτησης και σε γειτονικές περιοχές.

Παράλληλα, ο κ. Σπυριούνης έκανε γνωστό πως στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος ο νικητής των τεσσάρων τελευταίων αγώνων και τρίτος στον περσινό Μαραθώνιο της Αθήνας Κωνσταντίνος Σταμούλης, ο νικητής του περσινού Μαραθωνίου και δεύτερος στον Γύρο Λίμνης το 2022 Χαράλαμπος Πιτσιώλης και ο τέταρτος στον Μαραθώνιο Παναγιώτης Καραΐσκος. Επίσης, η περσινή νικήτρια του Μαραθωνίου και του Γύρου Λίμνης Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, η νικήτρια του Μαραθωνίου και του Γύρου Λίμνης το 2021 Γκλόρια Πριβιλέτζιο, καθώς και η δεύτερη στον περσινό Μαραθώνιο της Αθήνας, Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Οι Παπαγεωργίου - Λαζάνης

Για τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών «ψυχή τε και σώματι» στον αγώνα διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και τόνισε πως η διοργάνωση εξυψώνει και αναδεικνύει την πόλη, κάνοντας μνεία και στην συμβολή του εθελοντισμού στη διοργάνωση. Πυλώνα για την ανάπτυξη της Ηπείρου, χαρακτήρισε τον αθλητισμό ο περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Λαζάνης, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος που η Περιφέρεια συνδιοργανώνει τον αγώνα.

Παράλληλες δράσεις

Εκτός από τον αγώνα των 30 χλμ. την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν ο αγώνας των 10 χλμ. την ίδια μέρα και των 5 χλμ. μία ημέρα νωρίτερα. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει και φέτος τους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα Μαμά – Καρότσι, Family Run, Παραλίμνιο Δρόμο ΑμεΑ και το Kids Race για μαθητές των τελευταίων τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού, με δωρεάν συμμετοχή.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του αγώνα και πρόεδρος του ΑΟ Ποσειδών, Αγνή Δρίμτζια, εκτός από τις παραπάνω παράλληλες δράσεις, αναφέρθηκε στη φωτογραφική έκθεση και στο γεγονός ότι θα πάρει μέρος στον αγώνα μια ομάδα από το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της ΕΨΕΠ. Αναφορικά με την Έκθεση, είπε ότι αποτελεί συνέχεια της φωτογραφικής έκθεσης «Stills in Motion», όπου τα φωτογραφικά έργα των Άγγελου Ζυμάρα, Δημήτρη Τοσίδη και Κωνσταντίνου Τσακαλίδη θα «ξαναζωντανέψουν» από τα μέλη του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου. Κάθε εικαστικός θα αναλάβει να ξαναζωντανέψει το κάθε έργο, δίνοντάς του μια νέα μορφή, με κεντρική ιδέα την ανακύκλωση.

Η δεύτερη δράση είναι η συμμετοχή της διοργάνωσης στη φετινή εκστρατεία για τον Παγκόσμιο Μήνα Alzheimer. Μια ομάδα δρομέων που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – ΕΨΕΠ θα πάρει μέρος στον αγώνα των 5 χλμ. διαδίδοντας το μήνυμα «Ποτέ πολύ νωρίς, ποτέ πολύ αργά». Στη συγκεκριμένη δράση αναφέρθηκε ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΨΕΠ, ψυχίατρος Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος χαρακτήρισε την άσκηση φάρμακο.

Η Τράπεζα Ηπείρου

Και φέτος προβλέπονται χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ., με αθλοθέτη τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία από πέρυσι είναι αθλοθέτης και του ρεκόρ διαδρομής, ενώ αποτελεί χορηγό και του Παραλίμνιου Δρόμου 1 χλμ. για ΑμεΑ. «Η τράπεζα του τόπου μας δε θα μπορούσε να λείπει από τον αγώνα του τόπου μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Ιωάννης Βουγιούκας.

Στη σημασία του Γύρου Λίμνης για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αναφέρθηκε, από την πλευρά του ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Βασίλειος Τσουκανέλης.

 

Σχολιασμος