Πρωταθλητής για το 2023 αναδείχτηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων

17.07.2023 Αναγνώστηκε 8850 φορές #Κωπηλασία

Με πολυνίκη αλλά και τελικό πρωταθλητή για το 2023 τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, έπεσε η αυλαία του 89ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων.

 

Πρωταθλητής για το 2023 αναδείχτηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Ο οικοδεσπότης της β’ φάσης του 89ου πανελλήνιου πρωταθλήματος Ν.Ο.Ι κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή και να αναδειχτεί μεγάλος θριαμβευτής και για το 2023. Ο εντυπωσιακός απολογισμός για τους Γιαννιώτες στις δυο φάσεις του πρωταθλήματος είναι 19 μετάλλια, εκ των

οποίων 13 χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ΝΟ Καστοριάς με 7 χρυσά, 4 ασημένια μετάλλια και 3 χάλκινα, ενώ τρίτος είναι ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου με 4 χρυσά, 5 ασημένια και 2 χάλκινα. Και στη βαθμολογία ο ΝΟΙ συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς με 296,6 στη δεύτερη θέση ο ΝΟΘ με 193 και στη 3η ο ΝΟΚ με 186,4. 

«Μάχες» για τα κουπιά στην Παμβώτιδα

Πολύ δυνατές κούρσες παρά την έντονη ζέστη και υγρασία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη λίμνη των Ιωαννίνων όπου έγινε η δεύτερη φάση του 89ου Πανελληνίου πρωταθλήματος με την άψογη φιλοξενία του οικοδεσπότη ΝΟ Ιωαννίνων.

Από το Σάββατο, οι περίπου 300 αθλητές κι αθλήτριες εκμεταλλεύτηκαν τις εξαιρετικές συνθήκες του νερού, αφού επικρατούσε άπνοια και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να συνεχίσουν όσο πιο μακριά γίνεται στα 12 αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων. 

Το Σάββατο συνολικά 30 κούρσες πραγματοποιήθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σε προκριματικούς κι επαναληπτικούς αγώνες. 

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων είχε στο πρωτάθλημα την πιο πολυπληθή αποστολή με 33 αθλητές/τριες.

 Σπουδαίες κούρσες...

Πολυνίκης στην κατηγορία των Παίδων-Κορασίδων αναδείχτηκε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο ΝΟ Ιωαννίνων ήταν εκείνος που σφράγισε ακόμη ένα πρωτάθλημα κωπηλασίας. 

Στους 12 τελικούς του χθεσινού προγράμματος έγιναν σπουδαίες κούρσες με πρωταγωνιστές τα πληρώματα του ΝΟΘ και του «οικοδεσπότη» ΝΟΙ, με τους Θεσσαλονικείς τελικά να κατακτούν την 1η θέση στον πίνακα μεταλλίων της κατηγορίας Παίδων-Κορασίδων για ένα ασημένιο παραπάνω από τους Γιαννιώτες. 

Πιο συγκεκριμένα ο ΝΟΘ κατέκτησε 3 χρυσά 2 ασημένια κι ένα χάλκινο, ενώ ο ΝΟΙ 3 χρυσά 1 ασημένιο και 2 χάλκινα. 

Πολύ κοντά και ο ΝΟ Βόλου & «Αργοναύτες» που κατέκτησε 2 χρυσά κι ένα χάλκινο. Συνολικά από τα 24 σωματεία που πήραν μέρος στον αγώνα τα 15 μπήκαν στον πίνακα των μεταλλίων.

Έξι μετάλλια ο ΝΟΙ - ένα ο ΠΝΟΙ

Έξι συνολικά μετάλλια πανηγύρισε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στη β΄φάση του πρωταθλήματος, εκ των οποίων τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δυο χάλκινα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν στο διπλό σκιφ παίδων ο Χρ. Δημητρίου και Ι. Μουσελίμης. Χρυσό πήρε ο ΝΟΙ στην τετράκωπο άνευ με τους Άγγ. Παπαζαχάρη, Στ. Βλάχο, Αλ. Ζάρρα και Π. Κουτσαβέλη. Χρυσή ήταν και η οκτάκωπος μετα πηδαλιούχου του ΝΟΙ με τους Γ. Χατζηγιαννάκη, Κ. Μήτσο, Στ. Δήμο, Ερ. Λαγό, Αντ. Βάσιο, Π. Κρικώνη, Δ. Χατζηεφραιμίδη, Β. Κήττα και Δήμητρα Ντέμου. 

Ασημένιο κατέλαβε ο ΝΟΙ στην τετράκωπο μετά πηδαλιούχου με τους Ν. Μπάσιο, Ορ. Πίσπα, Αν. Πάντο, Δ. Ντάρα και Δ. Ντέμου. Το χάλκινο πήρε ο ΝΟΙ στο διπλό σκιφ με τις Μ. Κωσταγυιού και Λ. Σίκαλου και στο τετραπλό με τους Τ. Ζυγούρα, Κ. Γιαννούλη, Αχ. Φραγκόπουλο και Χρ. Καραγιάννη. 

Ένα ασημένιο κατέκτησε στο μονό σκιφ ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων με τον Πάρη Κώτσια.

 

Σχολιασμος